ANNONS

Vi slipper svälta!

/

vanja wikström

YES! Halleluja! Kors i taket! Kom precis hem, och på hallmattan låg detta grönmönstrade kuvert och väntade. Öppnade det med darrande fingrar, och förberedde mig på det värsta. (Ni som läst bloggen ett tag kanske minns det här inlägget, jag har inte direkt tagit för givet att jag ska få någon föräldrapenning överhuvudtaget…)

Med oro i magen sprättade jag upp pappret och stålsatte mig för att läsa nåt i stil med: ”Eftersom du är en sån där jobbig egenföretagare behöver vi se x antal bokslut och xx antal lönespecifikationer från xxx antal år som styrker dina uppgifter att du tar ut lön från ditt företag. Vi vill också gärna att du löser gåtan om cancer samt kommer på formeln för hur man skapar guld. Skicka in samtliga dessa uppgifter till oss snarast, så ska vi kika på ditt ärende igen. Gott nytt år!”.

Men – jag kunde lägga ner vapnen på en gång, för det enda som stod på lappen var att mina inskickade inkomstuppgifter var godkända. GODKÄNDA! Utan knussel! Det hade jag verkigen inte väntat mig. Efter mitt senaste samtal med Försäkringskassan var jag rätt uppgiven och inställd på att behöva kämpakämpakämpa med en satans massa papper hit och dit för att kunna visa att jag tar ut lön som ger mig rätt till föräldrapenning. (I såna här lägen är det ALLTID bättre att ha ”ett riktigt jobb” – kanske allra helst statligt – än att vara en sån där krånglig person som driver eget. Då är det liksom alltid upp till bevis på nåt sätt, man känner sig ofta misstänkliggjord.)

Skickade ju in papper som anställd i stället för som egenföretagare (jag är ju anställd, i mitt eget aktiebolag), så kanske att det förenklade saken något. Hursomhelst så känns det i alla fall så rackarns skönt att inte behöva ta upp striden om rätt till föräldrapenning, ännu en sak att slippa oroa sig för, och ännu en sak att kunna checka av ”krångelprylarnärmanskablipäron”-listan! Phu!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00