ANNONS

Svar på frågor – blandad kompott!

/

Superytlig fråga, men skulle du vilja berätta om din skönhetsrutin? Vilka krämer/ögonkräm etc du använder? 
Ytliga frågor är precis lika välkomna som ”djupare” funderingar. Yta e kul! 🙂 Jag är en riktig krämnörd och har testat mig fram till vad som passar min hy allra bäst. Jag har genomskinlig hy som har en tendens att bli lite röd, och tycker att Synchrorose-linjen från märket Synchroline hjälper till att jämna ut och lugna ner den.

Denna hudvårdsserie är egentligen utvecklad för de som har rosacea (vilket jag inte har), men så fort jag började använda den så tyckte jag att jag för första gången någonsin verkligen såg skillnad på före och efter. Jag har provat mig igenom många dyra krämer, men den här serien funkar verkligen på mig.

Jag börjar varje morgon med att torka av ansiktet med en bomullsrondell med Synchrorose Tonic Lotion(ansiktsvatten). Hoppar över rengöringsmjölk på morgonen, det räcker med ansiktsvatten. Sen åker Synchrorose Intensive (dagkräm) på. Den har solskyddsfaktor 30 inbakat i formulan vilket är toppen. Superskön kräm som går snabbt in i huden, och den kladdar inte trots den höga solskyddsfaktorn.

Är ett fan av Dermalogicas ögonkräm Total Eye Care sedan många år, så den åker på efter det. Då är morgonkrämrutinen avklarad. På kvällen tvättar jag bort sminket med Synchrorose Cleansing Milk, sen smörjer jag in hela ansiktet (även ögonområdet) med Clinical Super 3 Booster från Beauté Pacifique.

Det är en stark A-vitaminkräm som motverkar just genomskinlig hud. Den ska även vara bra när man (som jag) börjar bli lite äldre, eftersom den stimulerar kollagenproduktionen. För mig så är denna kombo av krämer jättebra, men jag vågar inte rekommendera dem till höger och vänster eftersom samtliga produkter är såna som ska provas ut på hudvårdssalong. Så det är inget man bara klickar hem utan att få guidning innan.

Däremot kan jag verkligen rekommendera båda märkena (Synchroline och Beauté Pacifique), och de har ju massor av olika produkter som riktar sig till olika hudtyper, så slink gärna in på någon hudvårdssalong och prata med någon duktig mänska om vad som kan passa just dig i deras serier.

Måste fråga vad du använder för epilator? 
Jag har Braun Silk-Èpil 7. Den är faktiskt grymt bra måste jag säga. Har länge varit ett större fan av vaxremsor eftersom jag tycker att epilatorer oftast inte får med alla småhår. Men när jag testade denna så blev jag sjukt nöjd. Den får tag i typ ALLT, har en smart lampa som gör att man ser vad sjuttsingen man håller på med, och har dessutom något slags inbyggt massagehjul som gör att det helt klart är den ”snällaste” jag testat.

Tycker inte att den gör ont alls. Har blivit en ny bästis i badrummet, även om det just nu är rätt kämpigt med att…ehhh..komma åt. Om man säger så. Bloggade ju om det tidigare, och det har väl inte direkt blivit lättare sen dess. Pust.

Jag och min pojkvän ska åka till Japan i vår, och jag har förstått att du varit där nyligen. Kan du ge oss tips på vad man inte ska missa?
Mer än gärna, en Japan-guide är på g. Håll utkik i bloggen! Och KUL att ni ska dit. Det är världens vackraste, roligaste och MÄRKLIGASTE land. Fantastiskt resmål.

Är du och Niklas nöjda med Joolzvagnen? Recensera gärna!
Vi är superdupermeganöjda! Än så länge står den mest och snyggar sig här i vårt vardagsrum, det ska bli så jäkla kul att rulla runt den med en liten bebis i…! Det kommer ett längre inlägg snart som bara handlar om vagnen, sen kommer jag såklart blogga om vad vi tycker om den efter det att Iggy kommit och vi fått prova den lite mer på riktigt.

Jag har precis fått ett planerat snitt efter många turer! Vill tacka dig för att du delat med dig så mycket om dina tankar och känslor kring detta! Utan dina ord hade jag nog inte vågat stå på mig då alla jag mött inom sjukvården motarbetat detta även fast jag har en bebis som ”ligger fel”… Så tusen tack, det är så bra och viktigt att detta tas upp, vi blir inga sämre mammor för att vi inte går igenom en vaginal förlossning!! Så till min fråga, kommer du använda gördel efter ditt ks? 
Tack snälla för din kommentar, jag blev lite tårögd… Gulle dig. Jag kommer ta med mig den här gördeln till sjukhuset och börja använda den så snart jag kan. Den är mjuk och snäll i materialet samtidigt som den verkligen ger stöd.

Och förutom att den hjälper livmodern att dra ihop sig så stagar den också upp ryggen, har hört från många tjejer att man kan känna sig lite ”sladdrig” i kroppen efter sin förlossning, magmusklerna är ju inte riktigt i form osv. Så då är det skönt att bära en gördel även av den anledningen, man får lite extra magmuskler och ryggrad. 😉

Är blond din naturliga hårfärg?
Nope, är en klassisk svensk råtta. Men min frisör Freja ser till att vi ordnar upp det.

Älskar håret och frisyren, så fint! Hur klipper du dig, har du längre fram än bak?
Jupp! Sned page liksom, längre fram än bak. Blir roligare så tycker jag.

Tycker du håret har förändrats sen du blev gravid?
Nej, jag tycker inte det. Vissa säger att de ”får sån lyyyyyster” och att det ”blir sååå tjoooockt och glaaansigt”. Men det gäller inte mig. Mitt hår är precis som det brukar vara. Har dock hört man man tydligen tappar mindre hår än vanligt när man är preggo (vilket gör att vissa uppfattar det som att man får tjockare hår). Men att det jämnar ut sig sen när man börjar amma, eftersom det man inte tappade under graviditeten då liksom tycker att det är dags att frigöra sig. Så då kan det kännas som att man tappar en rackarns massa hår.

Sen är det säkert olika, vissa tappar kanske en massa hår under amningen. Jag får hoppas att mina hårstrån håller kvar den här ”vijobbarpåsomvanligt”-attityden som de haft hittills helt enkelt.

canoderm

Har du någon favoritbodylotion?
Jajemän! På den här fronten har jag världens bästa tips. Det är inte den glammigaste av krämer, men saaatan vad bra den är! Apotekets Canoderm slår ALLT i kroppskrämsväg skulle jag vilja påstå. Den innehåller 5% karbamid (som är fuktighetsbevarande) och gör huden silkesmjuk.

Detta är också en produkt jag varit trogen i snart ett decennium. Är krämtokig och har provat det mesta, köper gääärna dyra krämer i fina burkar. Men det här är den absolut bästa jag någonsin har testat. Lite trist att förpackningen är så sjukt ful, men om man vill kan man alltid ösa över den i någon härligare pumpflaska.

Tack för en trevlig blogg och ett trevligt program! Jag är på jakt efter en amningsbehå som man kan sova i, vilket jag har förstått att man bör ha. Har letat, köpt hem och provat men tycker alla är obekväma och skaver någonstans. Jag undrar om du har du någon att rekommendera? 
Den här bhn kommer följa med i min BB-väska. Kommer nog ta med två, så att man kan byta om (eller kanske snarare när) man som novis-mams råkar söla ner den första… 😉 Den är megamjuk och snäll, har inga clips, hyskor eller hårda sömmar som skaver. Perfekt att sova i!

Favoritsaltlakrits?
Det här var en busenkel fråga! Vill man vinna mitt saltlakritsvurmande hjärta ska man bjuda mig på häxvrål… Saltlakrits som innehåller salmiak är mina absoluta favvisar i lakritsfamiljen, och häxvrål är Drottningen av dem alla! Älskar att kombinera lakrits med andra godisar, och har nu senast snöat in på att slänga in två gräddkolor (ni vet, såna där gammeldagsa) samtidigt som en häxvrålsbit. Lovely kombo!

Hörrni, det tar längre tid än jag trodde det här med att svara på frågor. Och det var fler frågor än vad jag trodde också, så jag får helt enkelt återkomma med med svar i morgon!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00