ANNONS

Loppistips!

/

Så fort vi kom hem igår så invigde vi tre av loppisfynden: marmorbrickan, ljusstakarna och tennvasen. Tillsammans kostade dessa fantastiska pryttlar inte ens 150 pix! Ni förstår varför jag gillar loppisar va? Ni verkar också tycka att de är skojiga, och eftersom det är några som frågat om jag inte kan tipsa om lite loppisar jag gillar, så kommer en lista på några bra ställen här:

I Stockholm kan man fynda finfina grejer på:
Trädgården som har loppis varje lördag hela sommaren. (Vi kommer nog stå där nån helg och loppa bort lite prylar, det behövs när man hela tiden hittar nya skatter ha ha…)

Bruno Vintage Market (uppehåll över sommaren, men är tillbaka i höst). Där har vi både stått och sålt (gick toppenbra) och hittat nya fynd.

Göta Källare (upphåll över sommaren, öppnar igen 3e augusti). Här fyndade jag min fina yetifuskpäls.

Strax utanför Stockholm finns en av våra absoluta favoriter, loppisladan i Qvartinge, typ vid Mariefred. 2500 ljuvliga kvadratmeter att fynda skatter på! Massor av superfina möbler! Nästan all inredning på 6/5/4 (klädbutiken här på Söder som Niklas startade) kommer därifrån.

I Skaraborg där vi nyss hälsade på min mamma var vi på:

Tidans loppis, megastort ställe med flera våningsplan att titta igenom. Hittade en superfin kristallkrona till GlamMom-kontoret där, för väldigt mycket mindre peng än om vi hittat samma krona här i Estocolmo.

Hovas loppis, där hittade vi de fina mässingsljusstakarna och tennvasen. På detta ställe finns en väldigt märklig samling vansinneskitschiga trädgårdstomtar, om man gillar sånt. Hade vi bara haft trädgård hade vi köpt hela rasket.

Sen var vi på typ 8 loppisar till i de trakterna, men vet inte riktigt var de låg och tror inte att de går att länka till heller, eftersom de var hemma hos privatpersoner. Och de är nästan alltid de bästa loppisarna, där gör man de riktigt bra fynden eftersom de som har loppisen bara vill bli av med allt. Det är liksom inga personer som gått och köpt in nåt som de ska sälja vidare. Så ett hett tips är att så fort man är ute och åker i landet hålla utkik efter små loppis-skyltar vid vägkanten. (Brukar finnas överallt, var man än är i Sverige.) Så fort man ser en sån, så åker man dit. Då brukar man hamna på gårdsloppisar hemma hos privatpersoner som säljer ”gammalt krafs”, som är skatter för andra.

Lycka till med ert loppande nu! Och fyll på i kommentarsfältet om ni har andra tips ni vill dela med er av. Jag har ju mest tips i Stockholm av naturliga skäl, så hojta gärna från andra delar av landet, nog många som blir glada av lite variation.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00