ANNONS

PENA PALACE

/

Efter lunchen tog vi bilarna, körde till toppen av Sintra och slank in i Palacio da Pena som är ett av Sintras slott. Barnvagnsvänligare eskapad än de branta å slingriga parkmiljöerna, tänkte vi. Palacio da Pena är som taget ur en Disneyfilm, och gillar man tinnar å torn så blir man inte besviken. Ett helt galet ställe.

Det ligger svindlande högt, på toppen av berget som hyser Sintra. Det är otroligt fint och de äldsta delarna har anor från 1100-talet.

Utsikten är galen, man ser ut över hela Lissabon.

Det gav faktiskt ett rätt ordentligt sug i magen att sitta där. Det är väldigt högt upp, och nedanför ”fönstret” är ett jättelikt stup.

Niklas hade dock inga sug i magen-problem. Hariga jag får dock svindel bara av att se den här bilden, typ.

Tur att man har en gossig bebis att gulla med när svindeln tränger sig på.

Oliven körde också lite bebisgull.

Kimmen också. Man kan aldrig få för mycket bebisgull.

Inuti slottet kunde man se hur de kungliga hade bott. Helt otroliga miljöer. Så bombastiskt och maxat så man blev nästan snurrig av allt guld/vackert kakel/tjusiga stuckaturer/gigantiska lampkronor. Lite som Coppolas Antoinette-film, typ.

Tyvärr var det för mörkt därinne för att jag skulle kunna ta några fina bilder, så ni får helt enkelt åka dit själva och titta på härligheterna. Men en litet foto på en söt innergård knäppte jag i alla fall.

Ruben gillade Penapalatset också. Fönsternischerna passade utmärkt att krypa runt i.

En helt fantastisk dag! Som sagt, är ni någonsin i Lissabontrakten så måste ni ta en dag i Sintra. Så jäkla snyggt ställe. Kommer vara superkul att ta med Iggy dit när han är äldre, han kommer tycka att alla hemliga gångar och trappor i parkerna är magiskt spännande.

Nu är det dags att knyta sig. I morgon tror jag vi kommer slinka runt på stan, och förhoppningsvis hitta lite reafynd. Natt natt!

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00