ANNONS

Bebismat…

/

bild 3-2
Ehhrrmm, det här ser ju faktiskt inte alltför aptitligt ut. Pigglys käk. Efter era tips om katrinplommonpuré för magen så kör vi puré till varje mål, och det funkar finfint. Har inte haft några fler ”ledsen bebis som har ont i magen”-incidenter efter att purén gjorde entré. Så det är ju tipptopp.

Men utseendet alltså. Brunt och orange. Två kletiga sörjor. Blir väl bättre på den estetiska fronten när det vankas tuggbitar, så att det ligger nåt stackars spaghettistrå och skvalpar nånstans i alla fall. Inte BARA sörja.

Men gott är det, tycker Piggly. Lyckas vi tajma in honom när han verkligen är hungrig så slinker det ner rätt bra. Nu kör vi på fruktgröt (med puré) till frulle. Sen får han en flaska ersättning till mellis. Sen burkmat (han käkar typ en tredjedel + lika mycket puré) till lurre. Som efterrätt lite Ella´s Kitchen. Åsså till middag blir det samma som till lunch: burk, puré och Ellas. Sen är det bad, och sen ersättning igen innan läggdags.

Så ser vår matrutin ut just nu. Han äter fortfarande omkring 2 flaskor ersättning på natten dock. Vårt mål är ju att kunna plocka bort nattmaten så att vi alla ska kunna sova bättre. Men hur ska man VETA när han ätit tillräckligt på dagen för att vi ska kunna plocka bort nattmålen, utan att svälta vår bebis? Gaaaahhh, så svårt det här är. Har ni några tips?

bild 1-1

Tur att Ella´s Kitchen väger upp så det räcker å blir över på färgfronten. Älskar allt med de här påsarna, de är så sjukt smarta. Läste historien om hur Ellas pappa Paul startade företaget för att han ville visa att barnmat minsann kan vara nyttig, lekfull och god på samma gång. Måste säga att de lyckats sjukt bra (inte bara jag som tycker uppenbarligen, pappa Paul & the family är förmodligen miljardärer i dag, heja heja).

Älskar att de är ekologiska, att det är typ tre ingredienser i varje påse (inga långa innehållsförteckningar där inte), att de är så smart utformade, och att de är så GODA. Smakar på all mat Piggly stoppar i sig, och de här är riktigt smarriga. Och han håller med – det går ALLTID att stoppa i ett par skedar Ellas efter det att han börjar knipa ihop munnen för burkmaten.

Dessutom gillar han att titta på påsarna medan han mumsar i sig innehållet. Antar att det är uttänkt så, barn gillar ju roliga färger.

Ur en entreprenörssynvinkel är det här så klockrent genomfört, blir så impad. Och ur en mammasynvinkel gillar jag det lika mycket, av ovan skäl. Bra kombo!

11
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00