ANNONS

Min vän i natten

/

babyvakt

Som ni vet så sitter jag ju uppe en hel del på nätterna. Det är då (det vill säga nu he he) jag kan vara helt ifred och få väldigt mycket gjort. Jobb, blogg, klippning av program till kanalen och en massa annat. Men! Jag är inte ensam här i nattuggleland. Jag har nämligen denna lysande lilla kompis med mig, och rackarns vad jag gillar…ehhh…hen..?

Det är vår babyvakt. Vi har använt den SJUKT mycket. Det är väldans mycket bebisgrejer som man verkligen inte behöver, men en sån här hade vi nog knappt klarat oss utan.

Vi har delat upp nätterna i block då jag tar 23-02, Niklas 02-06 och sen jag 06-08. Fram till 02 brukar ju jag sitta och jobba, så då är det jag å babyvakten som hänger. Och så fort jag hör en vaken bebis slinker jag in i sovrummet och donar, så att Niklas kan fortsätta sova. Supersmidigt.

När vi är i Portugal använder vi den varje kväll, så himla fiffigt att kunna lägga Piggly att sova i vårt rum, medan vi käkar middag med la familia i andra änden av huset. Utan att behöva noja.

Använde den senast på en fest. Då la vi Mr Iggleton på husets bottenvåning, och kalasade omkring en våning upp, dessutom utomhus. Så kunde han snusa i lugn och ro medan vi fick partaja lite. Bra deal.

Gjorde en del research innan jag beställde vår, och den som vi har (Rätt Start/Smart Nova) är helt digital och skickar inte ut några mikrovågor (ingen risk för skadlig strålning alltså, och avger minst strålning av alla babyvakter på marknaden). Batteritiden är lååååååång vilket är perfekt för oss som använder den flera timmar varje dag. Hade varit jobbigt att behöva ladda den ständigt och jämt.

Ifall föräldraenheten skulle tappa kontakten med bebisenheten piper den omedelbart (vi har – såklart – testat att det funkar), och jag gillar också att man kan trycka på en knapp och prata med Piggly så att han hör. Bra om det tar någon minut att ta sig dit han befinner sig.

Bara ett tips, så om det är nån som är på jakt efter en babyvakt så kan vi verkligen rekommendera den här rackaren, finns att kika närmre på här.

Men hörrni – när ni väl styrt upp en sån här, glöm inte bort att den finns… Vi har fått höra så himla många stories om hur babyvakter av misstag förmedlat heeelt andra saker än bara bebisljud. Alltifrån snubben som dissade sin tjejs familj – medan tjejens familj satt och lyssnade, till damen som pruttade loss i bebbens rum när hon trodde att ingen hörde, till den mest klassiska av alla kanske: folk som nuppar och glömmer bort att stänga av babyvaktsmackapären.

Så håll ljuden i styr darlings.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00