ANNONS

Världens bästa frulle!

/

DSC01790

Okej girls, nu har jag världens bästa Berlintips – och det är tack vare er läsare! Kajsa tipsade nämligen om den här Berlin-guiden och där tipsades det om Café Datscha. Så dit styrde vi kosan i morse när det vankades frulle. Rackarns. Bra. Idé.

DSC01794

Inredningen är fantastisk. Så jäkla fint ställe.

DSC01796

Det var nästan tomt när vi kom (kl 10), men när vi gick en och en halv timme senare var det i princip smockat. Berlinarna hade väl partajat i går, och var lite morgontrötta. Så – ska man hit så är det nog bra att boka bord.

DSC01817

Och se till å kom hungrig, för man vill äta upp varenda smula! Här är vegofrullen med blinier, ryska pannkaksrullar med diverse smarrigt innehåll, färsk frukt, äggröra, yoghurt med bär och grillade grönsaker.

DSC01815

Det här var min frulle. Smarri smarri! Tycker ni den ser lite ynklig ut? Jamen då kan jag berätta…

DSC01820

…att även de här ryska pannkisarna med sourcream, bär och färsk frukt slank ner. Sjukt gott. Min bror tog en ”peasant breakfast”, den innehöll äggröra, stekt potatis och korv. Apgod. Man kunde också lägga till en massa om man ville, som bacon, stekt svamp med mera med mera.

DSC01804

En nöjd lillasyster som tyckte detta var den bästa frullen hon någonsin smakat. Bra betyg.

DSC01802

Alla var riktigt nöjda. Är jag i Berlin igen så går jag garanterat tillbaka, så skriv upp Café Datscha på era Berlinlistor!

DSC01798

Så himla mysigt ställe! Det enda som var lite minus var att servicen var rätt kass. Eller, kass å kass, den var lite sur. Men det är nåt som verkar vara lite Berlin-igt, varenda ställe vi varit på har innefattat någon form av sur serveringspersonal.

I början trodde vi vi hade otur, men nu har vi varit runt så mycket att vi börjar känna att det är lite den jargongen de har här. Nu har det blivit nån form av skämt, att liksom se HUR sur servicen är på det ställe vi hänger på.

Och hittills har samtliga caféer/restauranger/muséer/tobaksaffärer innehållit minst en surmule. Nån annan som upplevt detta? Jag är ju en rätt glad prick, så jag tror inte det beror på att jag varit jobbig.

DSC01811

Men men, surmular bakom disken eller ej så är detta ställe garanterat värt ett besök. Eller tio.

DSC01823

Lenins ande vilar över Café Datscha.

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00