Middag på Monsieur Vuong

DSC01885

Middagen i kväll körde vi på Monsieur Vuong. Ett vietnamesiskt ställe som såväl ni läsare som vänner tipsat om. Sjukt poppis, vilket märktes när vi kom dit. Lååååång kö utanför.

Inte så smart av oss att knata dit kl 20 en lördagkväll kanske, men det tog ungefär en halvtimme, sen hade vi bord. Man kan inte boka, utan får snällt komma dit å köa. Men en halvtimme kändes rätt kvickt ändå, med tanke på hur lång kön var när vi kom.

 

DSC01879

Supergod mat, tyckte kanske inte att det var jättemegaüberspeciellt. Men det var väldigt gott och väldigt fräscht. Inte så nyskapande, man blev liksom inte överraskad. Det var traditionella vietnamesiska smaker. Men skitgott. Så det är absolut värt ett besök.

 

DSC01889
Smarriga drinkar hade de också. Och på tal om drinkar så sitter resten av la familia nere i hotellbaren just nu å drinkar vidare.

Efter middagen satte vi oss på en uteservering (nu har vädret skärpt sig igen, inget regn), så att pappa fick ta sin klassiska efter maten-trio: espresso, likör och en cigarr. Och Mini och brorsan tog varsin Whiskey Sour.

Jag åt upp deras cocktailbär, men höll mig ifrån drinkandet. Känner att det räckte med en till middagen. Jag blir SÅ. SATANS. TRÖTT. Kommer bara somna om jag får i mig alkohol.

Kände mig också typ bakis i morse när jag vaknade. Drack ett glas bubbel till lunchen och en öl till middagen. Det räckte för att jag skulle bli lite sliten i dag. Man är ju så rackarns mör efter fyra månaders sömnbrist, så det räcker med så lite för att kaosa till systemet liksom. Pust.

Men men, nu är det snart godnatt. Och i morgon blire sovmorgon – wooohoooooo! DET är fest det. För mig.

  1. Mia skriver:

    Jag älskar stället, så god mat! Men jag kan hålla med om att det inte är något superfräsigt middagsställe utan mer schysst och lite lyxigare lunchställe. De tre gångerna jag varit där har vi tagit en sen lunch med ett glas vin, perfekt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..