Ekolyxfavvisar!

BB_never_spring

Det har trillat in lite önskemål om fler blogginlägg som gäller hudvård, hårvård & smink på sistone. Och eftersom jag är en megasuperduperstor kräm/hud/hår/smink-nörd, så blir jag ju alldeles till mig i trasorna att ni vill veta mer om vad för såna prylar jag gillar (jupp, här e jag inte nödbedd inte)!

Så vi kickar igång här å nu, med en riktig ekolyxfavorit – svenska Björk & Berries!

 

angel
Jag upptäckte faktiskt detta superbraiga märke när jag letade efter doftalternativ till min äääälskade parfym Angel (hittas här för den nyfikne, finns i påfyllningsbar flarra heja heja), som jag burit sen jag var 17 (ni känner ju mig – jag snöar in).

Det kändes dock inte så härligt att spraya halsen full av Angel när jag visste att jag skulle ha en liten liten bebis som skulle ligga å tryna mycket mot just nacke och hals, så därför ville jag hitta en annan lösning inför Iggys ankomst. För doftfri, det ville jag inte vara. Faktiskt. Känner mig naken utan doft.

 

oil

Och vips! …en dag sprang jag in i den här raringen – White Forest Perfume Oil. Den doftar väldigt snarlikt Angel, men består nästan enbart av naturliga och ekologiska ingredienser.

Och så har den en smart roll on-applikator, man kan liksom dutta den precis bakom örat och behöver inte spraya ner en hel hals för att dofta lite smarrigt. Perfekt för den trynande bebisen som slipper få nåt gunk på sig alls.

Man behöver såklart inte vara ett Angel-fan för att gilla denna darling, tror många skulle tycka den är helt fantastisk. Jag tycker den doftar ljuvligt. Den är mjuk, lätt och…intressant. På ett vaniljigt vis, liksom. Lurig beskrivning kanske, men det är inte lätt att beskriva en doft. (Om man inte heter Patrick Süskind förstås.)

 

han creme

Blev så himla förtjust i doften att jag börjat använda handcremen också i samma serie. Älskar idén om en lyxig handcreme. Tvättar man händerna en rackarns massa gånger om dagen (har lite av en handtvättsfetisch) OCH är en krämnörd så är det himmelriket på jorden att få unna sig en lyxig handcreme. Vardagsglädje i kubik. Handcremen hittas här!

 

never spring

Björk & Berries kommer i olika kollektioner, och den som lanserades efter White Forest var Never Spring. Och den är också fantastiskt smarrig doftmässigt.

Och HUR fina är inte förpackningarna? Glammar till vilket tråkbadrum som helst (som typ vårt).

 

zoom

Den här rackaren är favoriten ur Never Spring-kollektionen – en handtvätt. Funkar dock säkert precis lika bra som duschcreme om man vill använda den som det.

Jag har denna flaska + handcremen från White Forest-serien ståendes på handfatet. Det är verkligen vardagslyx för mig, man får liksom en härlig belöning efter att ha bytt en kladdig bajsblöja.

Så kolla in detta svenska märke (alltid kul med svenskt tycker jag) som verkligen bevisar att eko inte behöver kännas olyxigt – tvärtom!

(Såg för övrigt att Eleven har en fräsig kampanj på just detta märke nu, köper man två produkter så får man schampo & balsam på köpet, och dealar gillar vi ju he he… Kolla in kampanjen här.)

 

 1. Hej! Eftersom jag har förmånen att bo ”granne” med Björk & Berries conceptstore utanför Sandviken (i Högbo för att vara exakt) så svämmar mitt hem över med deras produkter. I butiken finns en utställning av parfymens historia, dom har outletpriser och massor med mumsiga dofter! Det fina är att granne till butiken ligger Högbo Brukshotell. I hotellet finns ett toppenbra SPA och efterättsbuffen är magisk och frukosten likaså. Med sitt fantastiska läge vid vatten och promenadstigar (även MBT-stigar och längdskidspår på vintern). Det finns också minigolf, grillmöjligheter, en smed och massor av annat spännande omkring hotellet. Det är dessutom inte särskilt dyrt att bo en weekend där (vi har lyxat till med det trots att vi bor 5 km från hotellet). Nu låter jag som en vandrande reklampelare för Högbo men jag är stolt över vårt fina Högbo

 2. Ellen skriver:

  Hej, först och främst vill jag säga att jag älskar din blogg !
  Jag har ramlat in i eco världen sedan ett år tillbaka och testat massor av olika produkter men inte riktigt fastnat för något specifikt.. Så jag undrar vad du använder för schampoo och bodylotion, vad har du för produkter till Lillpojken där hemma ? och om du har fler tips på hudvård så vill jag så gärna höra dem! 🙂

 3. Lina skriver:

  Hej vanja! Tittar in din blogg varje dag 🙂
  Jag har en annan fråga som inte rör kosmetika. Jag undrar som många gravida hur mycket kläder i dom små storlekarna 50,56 och 62 som man ska köpa?!
  Kan inte du berätta hur mycket ni köpte eller fick ungefär i varje storlek? Hur snabbt växte Iggy ur storlekarna?
  Hoppas du har tid att svar. Tack för en trevlig/fräsig blogg 🙂 Tjingeling

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..