Secret spot

DSC02049

Sista Berlininlägget! Och det här är ett sjukt bra tips – anteckna anteckna! Till detta superställe hittar man inte om man inte har någon som guidar en. Som tur var så hade vi Moster Mini till hjälp.

Stället heter Klunkerkranich, och för att komma dit så går man in på bottenvåningen av ett stort och superfult köpcentrum. Som dessutom var stängt och nersläckt i går när vi var där. Men låt er inte avskräckas utav Media Markt-butikerna och ICA Gross. Ta hissen upp till översta våningen, och knata igenom parkeringshuset.

 

DSC02052

Efter ett tag når ni Klunkerkranich-porten. Betala 3 euro och kom in i ett lite märkligt men mycket härligt takparadis.

 

DSC02055

Här kan man dricka öl, äta pizza, ta en kaffe, se på film, tokfesta, vuxenleka, barnleka, titta på den magiskt fina utsikten med mera med mera.

 

DSC02065

Inredningen är typ…”lurig apokalyptisk trädgård”-chic.

 

DSC02053

Stort plus för kreativ belysning.

 

DSC02074

Det fanns en jättestor sandlåda med allehanda leksaker i, och precis som på alla andra ställen vi varit på i Berlin så var den gemensamma nämnaren även här den eklektiska mixen av mänskor. Unga, äldre, festprissar, barnfamiljer, nyfödda bebbar, kärlekspar, åldrade fyllon, rikingar, fattiglappar… Alla får plats, liksom.

Så i sandlådan var det fullt av kids som lekte, medan föräldrarna tog en kaffe eller öl i solen.

 

DSC02062

Utsikten går inte av för hackor, man ser stora delar av Berlin från detta underliga ställe.

 

vanja wikström

Jag beställde ett glas Cava – och fick det serverat i ett stort dricksglas. Det är så de jobbar där, kändes det som. Lika bra att maxa på liksom. Inga halvmesyrer här inte.

 

DSC02086

Mini å pappsen drack en öl.

 

DSC02090

Eller var det fem?

 

majs svvit

Min fina bror satt å såg lite sådär svartvitt fräsig ut.

 

DSC02105

Pappa rockade mina glittriga loppisglajer rätt bra måste jag säga.

 

DSC02117

Avslutade Klunkerkranich-besöket med att få mitt porträtt tecknat för 1 euro. Tog den här bilden, tänkte ju att det kunde vara kul å visa er blogoliner. Men det skulle jag inte gjort, för den unge konstnären blev fly förbannad och sa att ”Put down the camera! You´re killing my VIIIIBEEEZ!”. Ooooops.

 

DSC02122

Här sitter han å skäller på mig. ”I spend hours on my art, and you snap a picture in two seconds – it´s disrespectful! You´re killing the atmosphere!” gnölade han. Jag gjorde en pudel och lovade att lyda hans minsta vink om han lugnade ner sig.

 

DSC02123

Då plockade han fram sin feta joppe som låg gömd bakom skylten, sög i sig halva i ett enda drag, tog tre klunkar Fritz-Kola (också gömd bakom skylten) och blev på solskenshumör.

Efter det var tydligen hans VIIIBEEEZZZ tillbaka, och det var nemas problemas att såväl fota som teckna. Phu. Dessa artiiiiister alltså. Känsliga små blomstersjälar. Ehh.

 

DSC02151

Voilà – resultatet! Vågade under inga omständigheter fota teckningen när den var klar, av rädsla för att hans VIIBEEEZZ skulle försvinna igen, och jag kanske skulle bli anklagad för att stjäla hans själ eller nåt, så jag plåtade den först nu.

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den, annat än att den är ett riktigt roligt minne från Berlin. Som så mycket annat den här resan, som verkligen varit en toppenweekend! Att resa med papps å syskon rekommenderas starkt, och Berlin är en stad som jag besökt för första, men garanterat inte sista, gången.

  1. […] hållbara material och med 45% mindre vatten, heja heja! Läs mer här.) Humör / Take me back to Klunkerkranich bitte […]

  2. Stephan skriver:

    Tusen tack! 🙂 Hahaha, jag funderade över var ‘Estocolmo’ ligger! Nu gjorde det ‘bling’ i mitt huvud! 😀 Och tack för din kategori om restauranger och loppisar i stan! Jag ska gå där nästa gången men först åker jag till Göteborg för att lyssna till Edda Magnason i mars. 🙂 Kramar till er alla!

  3. Stephan skriver:

    Vad kul att ni var här! Jag måste läsa din blogg oftare. 😉 Ja, Klunkerkranich är en fantastisk plats som jag gillar mycket! Jag försöker att promenera med min mamma i delar av Berlin en gång per vecka som vi känner inte så bra. Det är roligt att rekognosera min hemstad. När Fernsehturm (TV-tornet) är igen full med folk ni kan gå till Potsdamer Platz (Kolhoff Tower, Panoramapunkt) och ni har en härlig utsikt frän där. Gå dit på kvällning så ni kan se Berlin i ljus och mörker. Du vet att ni är alltid välkommna!

  4. Vilken bror du har! Inte dum inte…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..