ANNONS

Vadäter Piggly?

/

DSC03185

Fick en fråga om vad Piggly äter nu (han är precis 9 månader gammal), så här kommer en liten redogörelse. Skriv gärna vad era små grodor snaskar i sig på en dag, ni som har bebis i ungefär samma ålder. Alltid spännande att höra! Okej, nu kör vi:

Vi inleder dagen med en stor kopp kaffe till Iggly. Så att han vaknar till lite. Neeejdåååå, såklart inte. Men ersättningspulvret förvaras i en kaffeburk däremot. Vi börjar om:

Vi lägger Iggelini kl 19, sen sover han till 05. Då får han en flaska med ersättning. Han somnar om igen till runt 07.

DSC03186

Till frukost (brukar vara runt kl 08) får han en portion gröt. Blandade tidigare i katrinplommonpuré i gröten (för magens skull), men hittade nu gröt där det redan var iblandat. Och det verkar funka kalas, ingen hård stackars mage har dykt upp efter att vi började med den och slutade med purén i alla fall.

DSC03189

Som mellis får han en Ellas-påse. De är smidiga att alltid ha med sig i skötväskan, de är goda (Piggly älskar dem – jag med, har ju såklart smakat) och de innehåller bara frukt å grönt. Inget skräp. Och så är de eko. Jippie jippe!

Mellan frullen och lunchen brukar han få en av de matigare varianterna. De innehåller till exempel brunt ris och/eller mera grönsaker. Finns i typ en miljard smakvarianter.

DSC03173

Till lunch käkar han en burk med bebismat. Vi varvar mellan Hipp och Sempers eko-krubb.

Längst till vänster är katrinplommonpurén som vi blandade i ALL mat de första två veckorna (för att inte Igglys mage skulle stanna upp när han gick över från ersättning till riktig mat).

Efter två veckor fortsatte vi att blanda den enbart i gröten, och nu kör vi ju på gröt med inbyggd katrinplommonpuré, så nu använder vi den inte så mycket. Men säkert bra att ha ett par såna burkar i skåpet, om det skulle bli hård mage-dagar av någon anledning. Då kan man ju…ehhh….LÖSA problemet ganska snabbt.

ellas kitchen

Till eftermiddagsmellis (om han vill ha, vissa dagar räcker ett mellis per dag, andra dagar vill han ha två) blir det en till Ellas-påse. Då brukar det bli en av de rena fruktvarianterna. De är precis som smoothies. Finns också i typ en miljard smakvarianter. Kalassmarriga!

DSC03173

Middag käkas vid 17, då är det en burk till som gäller. Har inte märkt av att han har någon favoritsmak, allt går ner liksom.

DSC03186

Det äts kvällsgröt runt 18.30. Och sen hopp i säng kl 19.

Voilà – det är Pigglys dag i mat! Hur ser era kids menyer ut månntro?

33
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00