Tips på babyvakt!

babyvakt

Ni som hängt med ett tag vet ju att den här babyvakten är min å Niklas bästa vän. Hon är vår ständige följeslagare. Men – i går när vi var på middag så hade vi glömt henne hemma. Typiskt. Preciiis ett sånt tillfälle när man önskar att man haft sinnesnärvaro nog att slänga ner henne i väskan.

Hursom, så löste vi det med en app. Som funkade skitbra, så jag tänkte tipsa er om den.

 

cloud baby monitor app

Den heter Cloud Baby Monitor och finns att ladda ner på AppStore. Den e lite pricy (tror den går lös på 38 pix), men den funkade som sagt väldigt bra. Man laddar ner den till båda päronens mobiler. Den ena lägger man där bebisen ligger å sover, och den andra har man där päronen befinner sig.

Piggly fick sova i sin Maxi-Cosi (denna älskade pryl!) på nedervåningen. Den stod på golvet, så jag la mobilen på sängen så att kameran var riktad mot grodan.

 

DSC03358

…den sovande bebin.

 

cloud baby monitor app

Sen kunde vi lugnt sitta på våningen ovanför och ändå ha stenkoll på grodelini. Man kan slå av och på videofunktionen (drar mindre batteri om den är av, så sätter man på den om man hör nåt ljud bara och kollar hur det står till).

Man kan prata till bebisen med ett enkelt knapptryck. Man kan spela upp vaggvisor med en annan knapp. Man kan tända och släcka en nattlampa, och även ställa in styrkan på ljuset.

Det funkar att använda den i alla möjliga kombinationer vilket är smart (iPhone/iPad/Mac), och man kan ha appen på flera enheter. Så jag kan sitta på kontoret och kolla på bebin på min Macbook om jag vill, medan Niklas kollar på mobilen från rummet bredvid hemma i lägenheten.

Tycker våran babyvakt är grym, och den är garanterat strålningsfri iom att den är helt digital. Så vi kommer inte switcha till den här appen på dagsbasis. Men om man glömt babyvakten hemma, eller hamnar i någon situation där man behöver en sån, så var den här appen grym tyckte vi.

 1. Vilken bra app – hade lätt betalat 38 kr för den 🙂

 2. Vilket bra tips, man tackar! Vi måste köpa en babyvakt, så den du har länkat till tror jag att jag får ta och tjacka, helt enkelt. Smart med den där appen också när man är iväg. Älskar att Piggly är några månader äldre än Lily så att man kan lära av era tips! 🙂 Kram!

 3. Heej.
  Betalar man två gånger då? Eftersom båda måste ha?

 4. Hej!! Du skrev förut om en app som förklarar barnets utveckling, eller att man kunde läsa om vad som händer i viss ålder… hittar inte!! Grym bloggis!

 5. Smart grej!

  Visst har ni samma babyskydd som när Iggy föddes? Jag upplever att Z växt ur sin redan, endast 5 månader ”gammal”. Vi har liksom lyckats skapa en rackarns lång baby.. Vi är båda rätt långa (1.90 & 1.73), så otippat var det kanske inte men iiiirriterande att behöva köpa ny bilstol redan *integjordavpengar 😉
  Inget ni har haft problem med eller (för lång för bilstolen menar jag)?

  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..