ANNONS

I himmelriket!

/

salong F&M

I går….UNNADE JAG MIG. Jag var på ansiktsbehandling på Salong F&M. Jag går extremt sällan på ansiktsbehandling (tyvärr), men som ni vet så har jag känt mig lite sunkig på sistone. Jag trivs inte med min garderob, och jag har känt mig lite allmänt sliten.

Jag är extremt noga med min hud (är en krämnörd deluxe), men trots allt mitt duttande så tycker jag att jag liksom inte haft nån…lyster på sistone. Antar att 9 månaders lurig sömn plus ett rätt hektiskt schema tagit ut sin rätt.

Så – jag bokade in mig på en behandling. Som jag förvisso har bokat av och bokat på igen 5 (!!!) gånger (var det nån som sa ”hektiskt schema”?), men i går blev det äääntligen av!

beauty by m

Jag gick till denna tjej – Malin – som var helt fantastisk! Jag är extremt petig med vem som får röra min hud, men just Malin hade jag fått tips om av en kompis som har benkoll, så det kändes tryggt.

salong F&M

Salongen hon jobbar på är så sjukt fin. Den ligger i en gammal paradvåning på Nybrogatan, så det känns lite som att vara hemma hos någon. Eller, tja kanske inte hemma hos vem som helst. Typ drottning Silvia.

salong F&M

Färska blommor (ni vet ju hur det får mig på fall), och allmänt mysigt. Älskar också att den ligger en trappa upp, så man känner sig liksom avskärmad på ett härligt sätt från bruset utanför.

Tycker heller inte om när folk kan gå förbi utanför och titta på en när man klipper sig eller precis gjort en ansiktsbehandling. Känns väldigt skönt att få vara lite…ifred.

beauty by m

Behandlingsrummet – riktigt rackarns mysepys! Jag gjorde en klassisk ansiktsbehandling, men bytte ut portömningen mot AHA-syra. Portömning funkar typ inte på mig, har så sjukt små porer så det går knappt att få ut nåt. Många har försökt, men det blir bara pannkaka.

Jag får dödsångest av den vidriga smärtan (värsta smärta jag någonsin varit med om, denna satans portömning), och min hud (som dessutom är känslig) krackelerar dagen efter. Vilket resulterar i att jag ser ut som en ödla (som dessutom flagar) i en vecka efteråt. Not nice. Så jag har lärt mig den hårda vägen att portömning inte är nåt för mig. Funkar kalasfint på andra dock, så jag ska absolut inte avråda från det.

comfort zone

Malin använder Comfort Zone som är ett av mina favoritmärken när det kommer till hudvård. (Ett inlägg om mina absoluta hudvårdsfavvisar är på g för övrigt!)

De använder så mycket naturliga ingredienser de bara kan, erbjuder en helt ekologisk linje och har ett ekotänk som genomsyrar hela företaget (alla produkter produceras till exempel med grön el, big like på den).

Och dofterna, deras dofter alltså. MY GOD. Godaste dofterna av alla fancyschmancy hudvårdsmärken jag provat. Subtila (inte för starka) och LJUVLIGA.

beauty by m

Fina Malin. Sjukt duktig tjej – behandlingen var helt fantastisk! Hon var precis en sån där som gör det lilla extra, mer än man förväntar sig liksom (som jag ju aaaaalltid tjatar om att ALLA företag ALLTID bör göra).

Efter AHA-syran så la hon en ”askungemask”, och medan den verkade masserade hon mina händer och armar. HUR mysigt? De flesta hudteraputer jag varit hos slinker gärna ut ur rummet när något ska verka en stund, de passar på att ta en paus liksom. Men hos Malin fick man verkligen valuta för pengarna.

vanja wikström

Och här kommer Efter-bilden! Vet inte om ni ser någon direkt skillnad, men jag KÄNDE den verkligen. Jag kände mig nästan pånyttfödd. Min stackars mamma-hud fick sig en riktig rackarbajsare på fukt- och energifronten.

Och jag har inte kunnat sluta vippa med huvudet på hela kvällen, för då kommer det små pustar utav denna LJUVLIGA doft från produkterna hon använt.

Oj oj oj, jag måste börja gå på ansiktsbehandling oftare. Såg att hon hade ett erbjudande på just AHA-behandlingar (väldigt bra om man vill få en jämnare hudton vilket jag verkligen är ute efter): bokar man fyra stycken så får man en behandling gratis. Tror nog jag ska hoppa på det. Nu ska den här trötta mamman få lyster igen!

comfort zone

Som den krämjunkie jag är, så fick tre nya darlings följa med hem. En ögoncreme med – much needed – avpuffande effekt (hittas här), en kombinerad dag/nattcreme som hittas här och som passar min hudtyp (ung hud med de första tecknen på åldrande) och sen slank ett läppbalsam med också. Läppbalsamet har en doft som jag – redan – är vansinnesberoende av (LJUVLIGA dofter som sagt).

Gillar också att priserna är humana. 325 pix för en ögonkräm är (i min värld) inte farligt.

comfort zone

Malin gav mig en rejäl hudanalys, och precis som andra hudterapeuter jag gått till kom hon fram till att jag har en blandhy som dessutom är känslig. Den var i fin form för min ålder tyckte hon (kanske att allt detta krämnördande har betalat sig då ha ha ha), så den Comfort Zone-serie som passade mig bäst var den som heter Skin Regimen (läs mer om den här).

Den är anpassad för en yngre hy men som börjar få de första tecknen på åldrande. Produkterna är så kallade cosmeceuticals som ska vara så avancerad hudvård man kan få, utan att ta till kniven (eller sprutor).

Man kan givetvis tycka att sånt här är bullshit, men jag ÄÄÄÄLSKAR lyxiga krämer, och tror att – även om mycket såklart hänger på gener och livsstil i övrigt – mitt krämduttande i alla fall bidrar till att min hy är i fin form för sin ålder.

Hursomhelst, är SJUKT nöjd med min lyxiga gårdagskväll, och kan VARMT rekommendera denna fantastiska Malin! Ni hittar henne här eller på www.fomhair.se.

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00