Nya planer!

verbier 4

Jag bad ju er om Dubaitips för ett slag sen, eftersom tanken var att vi skulle åka just dit i typ februari. Men! Nu har vi ändrat oss. Nu byter vi sandstrand mot alper och beger oss till fantastiska Verbier istället!

 

vanja wikström niklas malmqvist

Vi var där för precis två år sen, och såhär cosy bosy hade vi det då.

 

verbier3

Skidåkningen var helt magisk.

Anledningen till att vi ändrat oss är att vi verkligen är sugna på semester. Och let´s face it – även om vi åker till Dubai så har vi ju vår lilla groda som kommer sätta en del käppar i hjulet för det där ”ligga och slappa i en solstol å läsa bok”-iga som man kanske är ute efter om man åker på just solsemester. Så vi tänker att Dubai får vänta lite.

 

niklas malmqvist

Lycklig Niklas som fick knata omkring på bergstoppar.

Istället slår vi ihop oss med Niklas syster och kille, och deras lille Ruben (Iggys kusse). Vi drar till Verbier ihop och plockar med oss Rubens barnvakt (som är syster till vår duktiga barnvakt Jossan). Då kan hon ratta kidsen så pass att vi kan åka skidor och njuta av att ha SEMESTER. Och kidsen får ha kul med henne och hänga med varandra. Känns som ett oslagbart upplägg.

Att ta med sig en barnvakt kostar hennes flygbiljett + mat och husrum. Och det känns som en billig penning mot att vi får slappna av på riktigt, samt kan gå ut och äta några kvällar osv.

Givetvis är jag toksugen på att åka pulka och kasta mig omkring i snön med grodan också, så det är inte som att vi kommer dumpa honom på barnvakten i en vecka och glömma att han finns, medan vi slår klackarna i taket. Självklart kommer vi hänga med kidsen också. Men att barnvakten kan ta dem några timmar varje dag känns för oss som ett PERFEKT upplägg.

 

vanja wikström

Ganska precis två år sen – nöjd Vanja, sippandes på en Irish – med ofattbart vackra bergstoppar som sällskap.

Tack vare min svägis Oliven har vi hittat en jättefin lägenhet som ligger perfekt och som inte blir särskilt dyr om vi delar på kostnaden. Utrustning och kläder får jag låna ihop, det ordnar sig. Och flygbiljett köpte vi i går, hittade några rackare för 1700 pix tur och retur så det kändes bra.

Vi åker sista veckan i mars – CAN´T WAIT!

 1. Anne skriver:

  Hej! Så kul att se bilder på er från innan ni skaffade barn! Kan du inte sätta ihop lite bilder från era år tillsammans innan Iggy?Kanske första resan? Kram!

 2. Hej hela familjen Malmqvist Wikström! 🙂

  Vill slänga in en liten kommentar här och samtidigt babbla lös om hur kul det ska bli att passa Iggy och Ruben! Bästa kussarna! Ser verkligen fram emot en vecka i fantastiskt fina Verbier tillsammans med er alla, och det kommer bli så mysigt att få leka loss i snön med kidsen! Så jäkla roligt att jag får hänga med 🙂 kram kram / Barnvakten Nella 🙂

 3. Gud vad perfekt. Vi körde ett annat alternativ. Billigare kanske? Men mindre bra skulle jag säga! Det finns ganska mânga barnvänliga mindre skidorter i Frankrike och som smâbransförälder kanske det inte blir sâ mycket skidâkning och utgâng sâ en mindre skidort tyckte vi funkade bra. Vi valde en skidort med bara en timmes transfer frân flygplatsen vilket var jättesmidigt. Vi hyrde lägenhet vilket var billigt och utöver det betalade vi 2000kr för en heltidplats i en fransk förskola och barnet gick typ halvtio till tre sâ att vi hann âka lite pulka och sâ. Men min unge pratar ju franska och är van vid fransk förskola. Annars ska man kanske ha ett ganska kavat barn som klarar att kastas in i en helt ny barngrupp i en vecka och era barn är ju fortfarande sâ smâ. Min unge var 2 âr. Antar att även Club Med kanske har babyklubbar men det blir ju ganska mycket dyrare. Hursomhelst tänkte mest upplysa om att det existerar. Vi reste i lâgsäsong sâ barngruppen var liten… Kanske inte hade tyckt det var sâ roligt annars. Vi tyckte det fungerade bra och vi skulle göra om det men vi har även funderat pâ ett liknande upplägg som ni vilket känns roligare och tryggare för barnet. Saknar verkligen att âka skidor! Kanske skidskola nästa âr…

 4. Gud vad härligt :), ni får det bästa av båda världar. Tycker det verkar så härligt att åka skidor och Verbier ser så vackert ut. Men jag har aldrig åkt skidor, är nog lite skraj. Har du åkt mycket skidor förr?

 5. Maria skriver:

  Åh, vilken toppenidé! Förstår er helt och fullt, att åka på semester som man förbi tiden hade- den tiden är förbi känns det som. Vi åkte till Kroatien med 4-månaders, packade i god tro till och med ner en bok. Mohahahah! Som att jag kunde ligga i en solstol och läsa. Reste dessutom med 12 vuxna och 3 barn under 1 år, så inte direkt att nån hade tid att hjälpa de övriga. Men tycker dock att vi lyckades bra ändå, hade tur och la henne bara i vagnen varje kväll så sussade hon igenom alla restaurangbesök osv. Men att ha med sig en egen barnvakt, sounds like a dream!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..