Bloppis?

niklas malmqvist

I går fick jag för mig att vi skulle börja rensa inför flytten. Vi har bestämt att flyttlasset går den 10:e april, och eftersom vi har så jäkla fullt i veckorna så återstår bara helgerna att rensa/packa/ratta allt som måste rattas. Lika bra att sätta igång, tyckte jag.

För SÅ rackarns många helger är det ju inte kvar innan den tionde. Och vi har MYCKET grejer att gå igenom. Ni vet ju – vi är inga minimalister direkt.

 

DSC08734

Så gårdagen spenderades med att rensa. Planen är att ta rum för rum, och först och främst rensa bort sånt som är rent skräp och som ska slängas. Blev en hel del sånt i går.

Steg två är att gå igenom alla kläder och inredningsgrejer och avgöra vad som får följa med till nya lägenheten, och vad vi ska loppa bort. Vi vill göra oss av med så mycket som möjligt. Vi är sugna på en (till viss del) annan inredningsstil nu, vilket innebär att vi gärna gör oss av med mycket av de pryttlar som nu befolkar vårt hem.

 

DSC08735

På klädfronten blir det en riktigt matig loppis, jag har typ rensat bort hela min garderob. Vi har ju dessutom en hel del barnprylar som inte längre är aktuella då Iggy vuxit ur dem (både saker och kläder), och de skulle vi också gärna bli av med.

En rejäl loppis kommer det absolut bli, förmodligen i Brunogallerian. Men – kom på att ni kanske skulle tycka det vore kul med en bloppis? Vad tror ni om det?

Har aldrig bloppat bort nåt, så jag vill att det ska vara så smidigt som möjligt både för mig och för er om vi kör en sån. Är det enklast att jag typ sätter ett pris + frakt, och sen får den som är sugen på grejen maila mig. Den som mailar först får Swisha över stålars till mig (har ni Swish allihop – annars måste ni styra den appen! Gör livet mycket enklare!) och sen skickar jag paketet. Är det ett bra upplägg? Kom gärna med tips på hur en bloppis bäst genomförs, så lyder jag!

 1. Du kanske skulle kunna göra en grupp på Facebook där du lägger upp en bild på vad det nu är, skriver med hur mycket frakten kommer kosta och sen vad startbudet börjar på. Sen får man kommentera hur mycket man är villig att betala och högsta bud vinner. Sen kanske det kan vara en sluttid 3 eller 4 dagar efter bilden på varan är upplagd.
  För jag känner att det skulle nog bli orättvist om det är den som hinner maila dig först som får det, för om jag är på jobbet då så får jag ingen chans till att kamma hem det alls, hehe. Eller om du lägger upp det väldigt sent så kanske jag redan har gått och lagt mig 😛
  Så jag skulle föredra budgivning, så att alla kan få vara med 🙂

 2. elin skriver:

  Haha nej autocorect ☝☝ bloppis ska det vara såklart!

 3. elin skriver:

  Blodpudding låter kanon! 🙂

 4. Sofie skriver:

  Ja för bloppis!! Så kul 🙂 tycker du ska sätta ett pris och så får man mejla dig, först till kvarn! Känns också enklast för dig kanske? Och swish är ju supersmidigt!
  Vill ännu en gång fråga om du kan göra en guide för hur du använder Seche Vite, topplacket? Jag misslyckas alltid och det blir klumpigt och kladdigt… Men lacket sitter länge i alla fall;)
  Tack för en bra blogg och du verkar ju vara en sån härlig människa!
  Kram på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..