ANNONS

Ödets ironi

/

vanja wikström musik

Men alltså. HUR knäppt är inte livet? På musikfronten har det ju liksom varit intet nytt så att säga rätt länge nu. Och så i går – bara för att jag skrev det där blogginlägget bergis, livet måste liksom påminna mig om att jag fortfarande inte vet ett skvatt eller har någon aning om vart mitt liv ska ta vägen – så damp det ner ett väldigt intressant mail.

Det var från min förlagssnubbe, Pelle. (Även känd som Idol-Pelle då han satt i juryn något år ha ha…) Huxflux så har en gammal låt jag skrivit pitchats till en artist, och ska nu spelas in. Det är ju bara för knäppt – vilken tajming va?

Pelle är en sjukt duktig snubbe, helt klart ett av de tyngsta namnen i branschen. Han jobbar främst mot Asien numera, då det är där som det fortfarande säljs skivor och går att göra pengar. Dessutom är artisterna helt bananasduktiga. Så min låt kommer spelas in av en tjej från Taiwan som tydligen är en riktig popstar i Asien HUR kul? Och HUR märkligt?! Ibland måste man ju bara ta sig för pannan för att livet bjussar på så knasiga överraskningar.

vanja wikström musik

Men jag tackar å tar emot, bockar ödmjukast inför musikguden som fick detta att hända. Vi får se vad det blir av låten. Fast egentligen spelar det ingen roll om den drar in några stålars eller inte. Jag tycker bara att det är så jävla kul att jag kan sätta ”Har skrivit låt åt Taiwanesisk popstar” på min bucket list, ha ha.

Skickade i alla fall tillbaka förlagskontraktet med vändande post (ivrig? jag? vaddå?), och tryckte på Max Martin som frimärke. Kändes ju passande.

10
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00