Från fnas till babyrumpa

maria åkerberg coldpressed jojoba oil

Jag har vad hudvårdsterapeuter brukar kalla för ”fuktfattig” hy – det vill säga att den är i ständigt behov av mera fukt. På vintern märks detta extra mycket, och just denna vinter extra extra mycket. Vet inte riktigt varför, men de senaste månaderna har jag till och med varit lite fnasig i hyn på vissa ställen.

Av den anledningen ville jag testa en hudolja för att se om den hjälpte – och eftersom SÅ många av er blogoliner har tipsat mig om Maria Åkerberg (ekologiskt hudvårdsmärke från Sverige), så var jag ju TVUNGEN att klicka hem den här rackaren när jag satt och oljespanade en sen kväll.

 

maria åkerberg coldpressed jojoba oil

Det är ekologisk kallpressad jojobaolja, en olja som av det jag läst mig till verkar vara rena rama mirakelkuren för – tja, det mesta. Den är mjukgörande, fukttillförande och förebygger acne och hudutslag. Den kan även användas som hårinpackning, som hjälp mot såriga bröstvårtor eller som babyolja (tunnare i konsistensen och inte lika kletig som babyolja). Bland annat.

Jag har använt den här lilla flaskan nu i kanske tre veckor. Jag tar tre droppar och smörjer in i ansiktet (innan dagcremen) på morgonen, och fem droppar (innan nattcremen) på kvällen. Det som blir kvar i händerna smörjer jag in naglarna/nagelbanden med.

Och jag tycker den är fantastisk, märkte skillnad på huden i princip omedelbart. De fnasiga områdena försvann efter två dagar. Så jag är sjukt nöjd, och tänkte därför tipsa vidare till andra fnasisar out there.

 

vanja wikström

Len som en babyrumpa igen! I love it – TACK alla ni som tipsat om Maria Åkerberg, blir sjukt sugen på att testa fler av hennes produkter nu.

Den superduperbraiga oljan är dessutom väldigt dryg, och kostar bara 129 pix. Sånt gillas ju. Den hittas här!

 

 1. Din hy ser helt fantastisk ut!! Använder du fortfarande Beaute Pacifique som nattkräm? Vad har du på dagen över jojobaoljan? Kram Madeleine

 2. tack för tips!
  Jag är också eko-nörd och det går emot hela min själ att köpa svindyra krämer med 100 olika kemikalier. Så nu har även jag klickat hem oljan. Beställde för övrigt även Deolicios som nu både jag, min man och 15-årige son använder. Så himla bra grej!
  Ingen luktar svett och alla går runt och är rosenfräscha 🙂

 3. Jag kör stenhårt på MÅ-produkter numer. Hela smörjkitet liksom. Är väldigt nöjd! Eftersom du är eko-nörd som jag vill jag tipsa om en app som heter ”Think Dirty” där man kan scanna innehållsförteckningen på sina produkter, eller leta upp dem i en lista (alla finns dock inte) och få reda på om de innehåller dirty stuff lr inte! Toppen!

 4. Sara skriver:

  Hej Vanja! Såg att på skincity har dem nu specialpris på en fuktkur från Maria åkerberg. Tips tips! 🙂

  Tack för en inspirerande blogg och insta! Kram Sara

 5. Sanna skriver:

  Har exakt samma hud som dig!!! Så gick in direkt och beställde den! Om den inte funkar på mig kan jag alltid använda den på min 1 åring

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..