ANNONS

Bye bye Estocolmo

/

DSC00078
Har precis bokat en resa till min mamma, i morgon bär det av för mig å Igster! Niklas stannar hemma. Anledningarna till resan är framförallt två. Dels har jag inte haft någon semester än, och att landa mjukt hos mamsen som är världens ivrigaste barnvakt (”En bajsblöja? Jag tar den så gärna!”) känns därför som en bra idé. Planen är att jag – trots att jag åker med grodan – kanske ska kunna få till lite Me Time. Vem vet? Jag kanske tillåmed hinner läsa en tidning! Lyssna på en podd eller ett sommarprat! Vem vet vad för mirakel som kan ske?

Anledning nummer två att vi åker (och att Niklas stannar hemma) är att vi måste få ordning på vår sömnsituation. Iggy och jag har ju sen ett par veckor tillbaka flyttat tillbaka in i sovrummet, och eftersom Iggy dels gör en del ljud på natten och dels vaknar minst ett par gånger (samt alltid kommer över till vår säng någonstans runt 04-rycket) har Niklas sömn blivit miserabel.

Som jag nämnt ungefär en miljard gånger tidigare har Niklas tyvärr enorma sömnproblem. För att han ens ska ha en chans att få en okej natt (”bra” nätter finns liksom inte i hans värld, tyvärr) så måste allt vara optimalt. Sängen måste vara extremt mjuk, temperaturen i såväl säng som rum måste vara perfekt, inget får vara i närheten av honom (vi har en extremt stor säng för att jag inte ska kunna riskera att nudda honom när vi sover) det måste vara beckmörkt – och dödstyst. Och det där med att inget får nudda samt att det ska vara dödstyst är omöjligt med ett barn i rummet och/eller ett barn i sängen.

Jag störs inte så farligt av Iggy, jag somnar om när han låter och jag tycker det är gosigt att känna hans lilla bebiskropp mot min i sängen. Men så har jag också superbra sömn. Kan sova hursomhelst, närsomhelst. En extrem lyx, har jag insett efter att jag träffade Niklas. En lyx jag (och många andra) ofta tar helt för given.

Men – eftersom det helt enkelt inte funkar för Niklas att ha Iggy i samma rum, så måste vi lösa det. Och lösningen är att Iggy måste börja sova i egen säng hela natten, och i eget rum.

Så – medan jag är hos mamma har Niklas i uppdrag att röja grodrummet (lyans sorgebarn för tillfället – allt skräp har hamnat där) och göra det till ett så bra barnrum han kan med vad vi har hemma för tillfället. Och när jag å Igster kommer tillbaka börjar vi med att sova i egen säng i eget rum. Nåt jag är livrädd för.

Hur ska det gå? Hur ska man göra? Är det ens möjligt? …undrar jag. Men. Vi har inget alternativ, så vi MÅSTE få till det på nåt sätt. SNÄLLA ge mig tips på hur sjuttsingen man gör sånt här, ni som gjort det och lyckats!

DSC00091
Har packat endast toksköna kläder och skor, och planen är att jag ska koppla av och koppla ur litegrann. Så eventuellt blir det lite mindre liv här i el bloggo de närmsta dagarna, men då vet ni vad det beror på. Äääälskar ju dock att ta bilder och skriva inlägg, så har iofs svårt att tro att det skulle bli SÅ mycket mindre bloggande. Men men, vi får se.

Färden går till Hova, en liten plats min mamma och hennes man flyttade till för tre år sen eftersom de tröttnat på Estocolmo. Där ska vi ta det sjukt lugnt, äta gott, låta grodan ränna runt som ett litet jehu (de har katter – Igster kommer bli SALIG) och ta några turer med kattmobilen (deras husbil, döpt till kattmobilen då kissarna för det mesta åker med när det vankas utflykt).

Två saker är också ALLTID med på listan när man kommer till mamma – cykla längs Göta Kanal och ränna runt på loppisar. Så det ska garanterat göras. Kommer bli mysigt! Är inte riktigt lika säker på att tre timmars tågåkande med el grodo i morgon kommer bli lika mysigt. Håller er uppdaterade via Instagram…

22
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00