ANNONS

Äntligen!

/

vanja wikström2
Tänkte att det kunde vara dags med en liten uppdatering på sömnfronten igen. Grodan sover ju numera i eget rum, och jag har en säng bredvid där jag går och lägger mig om han vaknar på natten och måste sövas om. Då slinker jag upp och stoppar i napp eller vad som nu behövs, och sover vidare i hans rum för att inte störa Niklas mer än nödvändigt. Vill bara säga att detta funkar SKITBRA! Som jag skrev i det förra inlägget om sömnen (hittas här) så var det nemas problemas för grodan att acceptera eget rum och egen säng, det funkade i princip direkt.

Sömnen har ju också blivit markant bättre sen vi gjorde denna rockad, och numera är det faktiskt inte ovanligt att el grodo sover HELA NATTEN! Jupp! Ren jävla magi alltså, för att uttrycka sig lite plumpt. Men efter ett drygt års usel sömn har man rätt att vara lite ful i mun när man blir sådär överjävligt glad.

vanja wikström iggy1

Men vet ni vad? Det kommer mera! För förutom att ALLA i familjen nu får sova rätt bra, så har vi märkt en annan skillnad. Och det är grodans humör. Tidigare kunde han rätt snabbt bli väldigt frustrerad om saker inte gick som han önskade, eller om han inte fick som han ville. Då var det skrik å bråk å bök direkt. Sen vi började med eget rum har detta förändrats, så pass mycket att det ibland känts som om vi fått ett nytt barn.

Och visst kan det vara så att vi lyckats tajma vår sömnsatsning med någon slags fantastisk gullighets-fas, men jag tror inte det. Jag är helt övertygad om att det beror helt på att även grodan numera får sova utan att bli störd. För det är väl klart som sjutton att han inte var sitt bästa jag heller, när han vaknade 10 gånger per natt? Givetvis var det inte bara jag och Niklas som mådde dåligt av att ständigt bli störda, han blev ju precis lika störd och vaknade precis lika många gånger.

vanja wikström iggy3
Så jag vill verkligen rekommendera det här med eget rum, om det finns andra päron därute som har problem med ett barn som vaknar väldigt många gånger på natten. Om ni har möjlighet, så prova eget rum och egen säng. För oss är det den enda som hjälpt, förutom att ta bort all mat på natten då. Det hjälpte, men löste inte problemet. Nu känns det som att det är löst (hoppas hoppas jag inte jinxar nåt nu).

Är själv chockad över hur bra det här har funkat för oss, och över hur smidigt det gått. Trodde ju verkligen att det skulle vara en kamp att få till det här med att sova själv, men det har faktiskt gått som en dans. Precis som så många av er har sagt till mig att det gjort för er del. Så TACK snälla fina ni för alla råd ni gett och ger kring det här med föräldraskap, det är inte det lättaste alltså och det är så rackarns lyxigt att ha en omfattande expertpanel att sluka kunskap från. Är så himla tacksam!

Måste också bara förtydliga att bilderna ovan är från i somras, och nej – jag håller inte på att strypa grodan, jag kittlar honom. När jag tittar på dem tycker jag de ser lite luriga ut ha ha. Men vi är extremt glada på bilderna, tyckte det passade det här inlägget.

Ha nu en underbar fredag alla fina blogoliner, nu ska jag gå å plocka upp (den SOVANDE och MINDRE FRUSTRERADE) grodan på föris, och sen blir det nog raka vägen till Exotic Snacks-hyllan. Nom nom.

9
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00