ANNONS

The only way is up

/

DSC03532

DSC03538
Okej hörrni. Ni vet att jag varit lite låg, ni har sett mig fulgråta på YouTube och ni har hört mig vara jävligt opepp i senaste poddisavsnittet. Så – vad är det som händer? …undrar säkert en hel del av er. Och eftersom det känns lurigt att inte berätta saker för er, så vill jag ge er en liten heads up på läget.

Som ni ju vet handlar det om Glam Mom – vår älskade bebis som ju är en SÅ STOR DEL av mitt liv. Och jag kan säga som såhär – 90% av tiden ÄLSKAR jag att vara egenföretagare, men givetvis finns det också tillfällen när det inte är så rackarns lovely. Som nu, till exempel. Glam Mom har kämpat i en uppförsbacke den senaste tiden, och ni vet ju att jag alltid säger att mitt jobb är mitt liv är mitt jobb är mitt liv – jag vet inte var Glam Mom slutar och jag börjar, och jag tycker väldigt mycket om att ha det så. Men det innebär också att när vi (som precis alla andra företag) går igenom rough patches, så påverkar det mig väldigt mycket.

Jag kan inte stänga dörren till office och tänka att ”ja nu är det trixigt på jobbet, men vad skönt å ta helg och glömma det i två dagar”. Näääää. Det händer ju inte, det GÅR inte. Hela jag mår såklart dåligt; dels för att min och Malins bebis inte mår så bra som hon kan, dels för att vi har ansvar för de mänskor som är anställda hos oss. Deras löner och deras ekonomi ligger i våra händer. Och det är något jag är extremt stolt över – att vi har byggt upp något som lyckats SKAPA jobb för ett helt litet team av underbaringar. Men det innebär också ett enormt ansvar, och det ansvaret känns väldigt tungt att bära när man jobbar i uppförsbacke.

Det som hänt är dels att vi påverkats enormt mycket av att dollarkursen skjutit genom taket. Vi säljer mycket varor från USA, och ju dyrare dollarn är desto dyrare blir det för oss att köpa in varor. Eftersom vi inte har velat höja priserna för våra fina kunder, så har våra marginaler (alltså det man tjänar per såld vara) sakta men säkert minskat, vilket gjort att vi förlorat mycket pengar.

En annan sak som ställt till det är att en av våra leverantörer inte kunnat leverera de varor vi velat ha på snart ett halvår. Leverantören har inte producerat tillräckligt = har inte det vi vill köpa på lager = vi kan inte köpa varor = vi kan inte erbjuda kunderna det de vill ha = kunderna köper inte. Dålig spiral.

glammom-metadata

picklan

lovisa-hagängen
Men! Som ofta så kommer det nåt gott ur jobbiga situationer. Efter att det har känts jobbigt ett tag, så har nu känslan vänt. Detta för att vi har analyserat varenda liten millimeter av vårt företag – vi har BENKOLL på läget, vi vet vad som är problemet/problemen och då är nästa steg att ÅTGÄRDA. Och det braiga är att vi har åtgärdat ALLT. Vi har wheelat och dealat med leverantörer, dragit åt här och där och grejat och donat – så nu är vi på banan, och vi är dessutom på banan med ett gäng nya ess i rockärmen. Ess som vi hittat just på grund av att vi varit tvungna att se över varenda liten del av Glam Mom.

Så – nu känns det SKITBRA!

vanja-wikström-glammom

vanja-wikström-malin-blomstedt
Jag är så outsägligt stolt över företaget som vi byggt upp tillsammans, och det LJUVLIGA team som jobbar i det. Att få komma till världens mysigaste kontor, med världens bästa gäng och göra världens roligaste jobb varje dag är så enormt lyxigt och så enormt mycket värt, att uppförsbackar av det här slaget känns så förbenat jobbiga – man har ju så mycket att förlora. Men alla företag går upp och ner, och alla företag stöter på patrull då och då. Då gäller det att vara snabb på bollen, lista ut vad som är fel och göra nåt åt det. Och så länge det inte är själva affärsidén eller affärsmodellen som är problemet så går det ju i princip alltid att lösa. Det måste man komma ihåg.

Hursomhelst så känns det nu bra igen, och kanske bättre än någonsin – faktiskt. För att göra en sån här grundlig genomgång av sin rörelse är oerhört nyttigt, och den analys som vi gjort kommer vi vara glada för inte bara nu, utan lång tid framöver.

Så, så är läget mina fina blogoliner. Nu är det uppåt och framåt som gäller, och jag tänker bara bjussa på glädjetårar den kommande tiden om det ska gråtas alls. Puss å kram och ha en underbar friYAY nu!

18
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00