Glam Mom söker en praktikant!

vanja-wikström-malin-blomstedt1
Sötisar, listen up! Glammisteamet letar efter en ny stjärna – är det du eller kanske någon du känner? Vi letar nämligen efter en praktikant som dels kommer jobba med våra sociala medier, men även göra enklare saker som att plocka ordrar. Personen vi söker:

 

– Har benkoll på sociala medier, hur de funkar och vad som är viktigt på respektive plattform.

– Är bra på att uttrycka sig skriftligen.

– Är självgående och driftig. Kan ta eget ansvar och jobba självständigt.

– Har inga problem med att växla mellan mer komplicerade och enklare arbetsuppgifter.

– Är positiv och möjlighetsinriktad.

– Ett plus är om du kan Photoshop eller nåt annat bildredigeringsprogram, men det inget krav.

– Gillar spontandans och mycket skratt (Glammisoffice är en märklig men härlig plats)

 

Vi vill gärna att du kan börja i mitten/slutet på december. Arbetsplatsen är vårt kontor på Bondegatan 27 i Stockholm, men det finns även möjlighet att jobba från annan plats någon dag i veckan om man vill. Vi ser gärna att du kan jobba med oss minst tre dagar i veckan (gärna mer), och allra helst under tre månader (eller mer).

Observera att detta är en obetald praktikantplats. Du kommer inte tjäna några pengar, men vi kommer bjuda på ett sjukt trevligt arbetsklimat, roliga arbetsuppgifter, mycket erfarenhet och ett stort nätverk.

Skicka in din ansökan med CV (har du en blogg eller annan social plattform du vill visa oss så inkludera den gärna) till vanja@glammom.se.

Dela gärna detta inlägg på Facebook, och tipsa vidare till de som ni tror kan vara intresserade. Vi ser TOKmycket fram emot att välkomna en ny härlig mänska till vårt gäng!

 1. Nike skriver:

  Hej! Ser framemot att läsa mer om dina/era tankar kring att ta emot en praktikant. Vad är det som gör att Glammom väljer att ta emot en praktikant istället för att anställa någon? För mig handlar en praktikplats mycket just om att få in en fot och få erfarenhet i en bransch där det annars är lite lurigare att få en plats. Just nu låter det som att den personen som får er praktikplats kommer göra samma jobb som jag gör, bara det att den personen inte får lön som jag. Jag jobbar för ett inredningsföretag där jag arbetar i butiken, sköter Instagram och webbshop, packar varor osv. Dessutom har båda ägarna stora kontaktnät med designers, leverantörer, bloggare och dylikt. Jag undrar helt enkelt vad glammom kan erbjuda som är så unikt att ni anser att ni inte ska behöva betala ut lön 🙂

 2. Lotta skriver:

  Hej!

  Jag läser din blogg regelbundet och gillar den mycket! Tycker du verkar vara en mycket varm, empatisk och klok person. Jag, som alltid engagerat mig fackligt på mitt arbete, reagerade och förvånandes därför när jag läste om obetald praktik. Jag förstår kommentarerna ovan. Rent spontant känns det som att utnyttja unga människor som högst av allt bara vill ha ett jobb. Det känns helt enkelt lite unket. Den person som ev söker har kanske lagt flera hundra tusen på sin utbildning. Jobbet kanske är en merit men ger ju verkligen ingen garanti för att få igen pengarna. Unga tjejer (som jag antar är dem som känner sig lockade att arbeta med er på Glammom) är värda tryggare förhållanden, MED inkomst. Tycker jag. Det är min personliga åsikt.

 3. Julia skriver:

  Jag måste säga att personen ovan inte är helt ute och cyklar, jag får samma vibbar. Och det är inget personligt mot dig eller mot glammom. Jag vet ju vilket seriöst företag och gäng ni är. Jag vet att den som skulle praktisera hos er skulle ha en asgrym arbetsplats och säkerligen få lika grymma referenser. För någon som studerar inom ämnet är det en supervinst att få praktisera hos er. Och kanske har ni ett anställningsbehov, men vill få chans att se vad det är för person innan ni anställer, det vet vi inte, men för er del kan det ju vara en aspekt. Men det är såå många företag som har praktikanter som inte har något anställningsbehov.. eller snarare inget intresse av att anställa. Utan de tar in praktikant efter praktikant, ofta genom arbetsförmedlingen så de får lite cash i fickan för det. Och det är ju inte shysst! Visst är referenser toppen, speciellt för oss unga som inte har så mycket att skriva i CV:t. Men många företag som egentligen skulle behöva anställa, tar in praktikanter gratis och får pengar för det och det gör ju att de där jobben som skulle funnits försvinner. Nu tror jag inte det är riktigt detsamma i ert fall, men det är ingen otippad reaktion av personen ovan. Praktikplats klingar väldigt illa för många då det är så fruktansvärt många som utnyttjar det på fel sätt. Hoppas du fått en lite annan syn på saken nu. Jag tror som sagt inte att ni skulle utnyttja detta på något sätt, utan i ert fall tror jag verkligen att det är winwin för båda parter. Men alla människor är inte lika godhjärtade och spelar rent spel tyvärr.

 4. […] Ni missar väl inte att glammisteamet letar efter en praktikant? Tipsa gärna andra ni tror är intresserade eller skicka in ett CV själv till mig på vanja@glammom.se Allt ni behöver veta om platsen står HÄR! […]

 5. Malin skriver:

  Trodde inte detta om dig eller ditt företag. Man söker väl inte efter gratis arbetskraft? Fine att man såklart får en bra erfarenhet , yadayada. Men att göra ett riktigt jobb med riktiga arbetsuppgifter utan att få betalt för det… ugh. Näe. Inte ok.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..