Ping @josefinsoso

Processed with VSCOcam with hb1 preset
I senaste poddisavsnittet pratar vi ju om barn. Jossan avslöjar att hon är sjukt sugen på bebis, och jag snickesnackar bland annat en del om hur OTROLIGT jobbigt jag tycker att det kan vara att vara förälder. (Kan passa på att tillägga att eftersom det dykt upp en hel del frågor kring just detta kommer jag skriva ett separat inlägg om den här jobbighetsprylen. Coming soon!)

Hursomhelst, så MÅSTE jag reposta en fullkomligt GENIAL lista som jag hittade hos Jennybenny på detta ämne. Ni har ju koll på sen tidigare att jag älskar Elisabeth Lindroths blogg (och Elisabeth herself såklart, en riktigt rar ärta det där), och hon har nyligen börjat podda med Jenny (Benny & Bettys podcast, rekommenderas!), det var så jag upptäckte denna donna.

Nåväl, tillbaks till ämnet. Jenny har alltså knåpat ihop nedan lista som jag tycker är så vansinnigt spot on att jag typ började hosta av skratt när jag läste den. Listan heter ”Såhär förbereder du dig på att bli förälder”, och nu pingar jag Jossan! Here goes:

 

1   Häll ut 5 stora påsar med pärlor över hela golvet, städa upp allt för hand. Häll sedan ut allt igen och börja om. Repetera 5 gånger.

2   Släpp lös en hungrig och lycklig minigris i mataffären. Släpp aldrig grisen med blicken samtidigt som du ser till att få med dig en veckas välplanerad mat i kundvagnen.

3   Be din partner dansa gagnam style intensivt och försök samtidigt sätta på hen kläder.

4   Ställ väckarklockan på ringning var 30:e minut med en väldigt irriterande signal som inte går att stänga av förrän efter 5 minuter. Undertiden denna sången pågår, gör squats med 3 upplagor nationalencyklopedin i famnen. Låt detta pågå nattetid i minst ett år.

5   Ställ valfri vän på en vibratorplatta och vrid på högsta effekt. Försök nu mata din vän en portion pasta med tomatsås. Se även till att hen får dricka lite emellanåt. Städa sedan upp och upprepa var 3:e timme i en veckas tid.

6   Ring ett viktigt telefonsamtal samtidigt som du spelar ”Annoying Loud Noises” på youtube, på högsta volym. När du klarat av alla dessa test, så vet du att du är redo att bli förälder.
 Lycka till!

 

Någon som känner igen sig?

 1. Tack gulliga, underbara du för superfina ord och push för vår poddis!

  Visst är listan så kul?!

  KRAM!

 2. Emma skriver:

  kan man inte få en lista på 5 fantastiska saker också ? kan inte tänka mig att det bara är massa hemsksaker.

 3. Meeeeeen Vanja!! Jag trodde du ville att jag skulle ha barn?? Inte så sugen nu….. haha

 4. Annie skriver:

  Ja gud! Jag har en kille lite yngre än eran, och jag är så OTROLIG glad att jag är hästtjej, har haft häst och stall hela livet. Det är en sådan bra ”förberedelse” för barn. Det är tungt, slitsamt, man måste alltid, alltid fixa det, det är dyrt och ofta är hästarna helt obrydda inför ens slit. Det är också alltid självvalt (så man kan/får inte klaga) det är också helt underbart och det bästa man vet, på alla sätt och vis. så skaffa häst innan ni skaffar barn, för att lindra choken 😉

 5. Malin skriver:

  Ja alltså chocken att bli förälder! amningen skulle ju vara lätt som en plätt ”folk har ammat i alla tider” hur svårt ska de vara, folk skaffar ju massor av barn! (ammade 2v sen blev jag supersjuk av en infektion i bröstet, gjorde så ont så jag hellre fött 15 barn och opererat brösten 17) Här sitter jag med en 10 veckors bebis och undrar vad tusan vi gjort. men de fina i de hela är en helt fantastisk pappa som peppar och får tillvaron att vara dräglig. Jag älskar våran dotter men fan vad jag önskar jag läst på mer om tiden efter förlossningen innan hon kom ut 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..