ANNONS

Min hudvårdsrutin

/

vanja wikström hudvård
Eftersom det är många som önskat ett inlägg om vilka produkter kan använder till min hy, så får ni i dag en kik in i mitt badrumsskåp! Och jag kommer bjuda på mina fyra bästa kompisar på hudvårdsfronten – de produkter som jag nog aldrig kommer byta ut för att de funkar SÅ bra för mig. Sen får ni några bonusgrejer på slutet också!

vanja wikström hudvård
Sen omkring sex år tillbaka använder jag rengöring, ansiktsvatten och dagcreme från Synchrolines serie RosaCure. Det är medicinska hudvårdsprodukter (”cosmeceuticals” kallas de fräsigt nog) som är speciellt anpassade för just känslig hud som har en benägenhet att rodna/bli röd. De är också specialanpassade för de som har rosacea.

Jag har inte rosacea, men min hy blir lätt röd och jag blev rekommenderad att prova de här produkterna hos en hudterapeut för sex år sen. Jag provade – och blev golvad. Det är DE ENDA produkter jag någonsin testat (och som krämnörd har jag testat mååååånga) som faktiskt gett ett synbart resultat. Efter ett par veckor med ovan flaskor blev min hy märkbart mindre röd/rödflammig och mycket jämnare.

I våras testade jag en annan serie från ett annat märke (alltid skoj att prova nåt nytt när man använt samma grejer länge), men gick tillbaka till Synchroline efteråt – och märkte återigen den där skillnaden. Min hy gick tillbaka till att se röd och ojämn ut med den andra serien, men nu när jag kört på med Synchroline ett par veckor så ser jag den där förbättringen igen. Mindre rodnad, mer jämnhet. Så nu vill jag absolut inte använda nåt annat.

Varje kväll tvättar jag ansiktet med RosaCure Cleansing Milk (hittas här) – den är fantastisk och tar bort mascaran också, trots att den är så mild. Ingen jobbig ”oljighet” kvar på huden när man sköljt av produkten heller. Sen tar jag en bomullsrondell med RosaCure Tonic Lotion (hittas här) för att få bort eventuella sminkrester.

vanja wikström hudvård
Som nattcreme har jag den här (också en All Time Fave som jag nog aldrig kommer byta bort) – Super 3 Booster från salongsmärket Beauté Pacifique. Har ju tidigare skrivit en kärleksförklaring till den krämen i det här inlägget, läs gärna det om ni vill veta mer. Det är en kraftfull A-vitaminkräm som hjälper mot tunn och genomskinlig hud (som jag har) men även fina linjer, orenheter och solskador.

Jag brukar växla mellan den ovan (hittas här) och den andra varianten av samma kräm som är ännu starkare (den är också dyrare) som hittas här. Det braiga med denna (som också är en sån kräm som faktiskt GER RESULTAT) är att man kan ha den även runt ögonen, så man behöver inte mecka med en ögonkräm på kvällen. Skönt.

vanja wikström hudvård
Som dagcreme använder jag den här krämen från Synchroline – RosaCure Intensive med 30 SPF (hittas här). Den går in snabbt i huden, ger solskydd, massor av fukt och reducerar rodnad. Älskar den!

Vill dock vara mycket tydlig med att påpeka att de här produkterna har jag fått rekommenderade av en hudterapeut, och de passar just MIN hy. Så jag kan inte rekommendera dem till alla såklart. Jag tror att det absolut bästa sättet att hitta det som funkar bäst för en och som faktiskt ger resultat är att gå till en hudteraput som man får förtroende för, och låta henne/honom göra en hudanalys och sen rekommendera produkter utifrån den.

Jag är ingen person som springer på ansiktsbehandlingar titt som tätt (har kanske bara gjort dem en handfull gånger i hela mitt liv), men det känns heller inte som att jag behöver det eftersom jag hittat rätt på produktfronten och tar så bra hand om min hy tack vare dem + att jag inte röker eller solar ansiktet.

vanja wikström hudvård
Nu har ni ju fått en massa info om basen i min hudvårdsrutin, så här kommer några bonusprodukter som jag också använder. Grym brun utan sol för ansiktet från Collistar (hittas här) och FANTASTISKT ansiktsvatten när man behöver bli uppiggad på morgonen eller att bara spraya på sig under dagen från Caudalie (hittas här). Doften är magisk och man blir verkligen uppiggad och uppfräschad!

Växlar just nu mellan två ögonkrämer på dagen – en från Bioline och en från Maria Åkerlund. Tycker båda är bra, men kommer nog prova vidare på den fronten för att hitta min hudvårdsbästis även där.

Okej hörrni, hoppas ni tyckte det var spännande med lite hudvårdstips! Och återigen – ovan produkter är alltså perfekta för MIG, och jag tror att det bästa för er är att ni gör en hudanalys och utgår ifrån den. Men kan varmt rekommendera allt ovan!

18
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00