ANNONS

Bananpannkakor – recept&tips

/

bananpannkakor recept
Bananpankisar är helt klart en av Iggys absoluta favoriträtter. Ibland äter även jag och Niklas det till frukost eller lunch, och så länge man inte äter det för ofta tycker jag att det är kalassmarrigt. Tänkte dela med mig av mitt recept + ge några fiffiga tips!

Mitt recept på bananpannkakor är tokenkelt – ett banan och ett ägg som man mosar ihop, och sen steker som små plättar i smör. Har fått tips om att de blir ännu frasigare om man steker i (ekologisk) kokosolja, men har inte hunnit testa det än.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
För att göra dem ännu nyttigare brukar jag smyga ner nåt nyttigt pulver. Tar oftast spirluna, eller som ovan – vetegräs. Det är framförallt för Iggy skull jag vill putta i lite extra nyttigheter, och tricket är då att INTE ha i för mycket. Då tar pankisarna smak, ungen säger blääää och risken är att man pajat lusten för bananpankisar för ett bra tag framöver.

Så jag brukar bara hälla i en liten skvätt. Pankisarna blir då ljust gröna, vilket såklart är extra skoj om man är ett litet kiddo. Win win!

chelsies organic granola
För att göra pankisarna matigare brukar vi strö granola över dem. Det här är min absoluta favorit. Den görs för hand några kvarter bort från där vi bor. Den är 100% organic, och –  såklart – svindyr… 69 pix pyntar jag för denna påse. Men OJ så god den är! Godaste jag provat.

Den brukar vi alltså strö över pankisarna, och toppa med lite blåbär (Iggy smaskade dock upp alla våra blåbär till dagens frulle, så vi fick klara oss utan i dag). Iggy tycker att den här granolan är superdupergod, och han kan äta den nästan som godis.

Så, voilà! Såhär brukar vi äta våra bananpannkakor, hur gör ni? Tipsa gärna, alltid kul att få nya idéer!

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00