#TBT / Klippa naglarna

DSC05165

DSC05146

DSC05145
Det här med att klippa naglarna på kiddos alltså… SVÅRT SOM TUSAN! I alla fall när det gäller just vårt lilla kiddo. Det ålas, fäktas, grejas och bökas runt rätt allmänt.

Som ni kanske ser är det en yngre version av Igster på bilderna ovan – det enda säkra tricket vi hade när han var mindre var nämligen att låta glammis-Picklan klippa hans naglar. Då gick det av någon anledning superbra; han satt lugnt och stilla i hennes knä och lät snällt sina vassa små klor klippas ner. Himla bra brutta alltså, den där Picklan. En klippa på så många fronter liksom.

 

DSC05154

DSC05160
Fräsigt värre! Det är inte alla ungar som har en personlig nagelklippare minsann! Nuförtiden klipper vi dock grodans naglar själva – eller okej, Niklas klipper dem. Jag pallar inte. Tycker det är ASLÄSKIGT och tror alltid att en bit kött (sorry för obehaglig bild i huvudet nu) eller nåt finger ska stryka med. Någon annan som är likadan?

 

Processed with VSCOcam with hb1 preset
Hursomhelst så är Iggy vänligare inställd till hela nagelklippningsproceduren numera, men det kan fortfarande vara lite av en kamp + krävas en rätt rejäl dos lock och pock för att han ska låta pappa kirra klorna. Har införskaffat en ballongprydd nagelklippare (Iggy är fullkomligt BEROENDE av ballonger, så vi smörar därför med ovan manick), men tar tacksamt emot tips på hur sjuttsingen man kan underlätta klippandet.

Är det någon av er vars kiddos också bökar när det är dags att begränsa rivningsförmågan?

 1. Lena skriver:

  Hej! Lovade ju att inte kommentera mera men har bra tips ang detta som kanske kan vara till hjälp. Känns så tokigt att det blev som det blev, jag gillar ju dig och din blogg! Självklart får du radera min kommentar om du inte tycker det känns bra att jag skriver här. Jaja åter till tipset: Jag klipper lillens naglar med liten nagelsax istf klippare. Ger bättre kontroll och minimerar känslan att knipsa i fingertoppen. Han sitter i mitt knä också säger jag att vi ska höra hur naglarna låter idag. Också gör jag olika ljud för varje klipp. Tex pling! Ploink! Poff! Mii! Mjau! Plutt! Plopp! Voff! Han älskar det och skrattar gladeligen.

 2. Jenny skriver:

  Vår Molly vill inte heller sitta still. Därför har jag valt att fila naglarna istället för att klippa. Då känns det inte lika läskigt om hon ålar sig lite.
  Dessutom får hon ofta hålla i en fil medan jag filar med den andra. Ibland blir det lite youtube att kolla på samtidigt!

 3. Jag har fem barn mellan 2 månader och 10 år. Först måste jag bara säga att shit vad barns naglar växer SNABBT! När man har gått igenom alla barnens naglar och känner sig så nöjd så går det inte ens en vecka sen har dom små klor igen. Pust.
  Dom tre äldsta (6,8 och 10 år) går att klippa utan problem (eller ja, lite tjat blir det), 2-åring en avskyr att klippa naglarna och det blir både gråt och tandgnisslan. Minstingen filar jag naglarna på medan han sover.
  Jag tycker precis som du att det är såå obehagligt att klippa barns naglar, just pga att det känns som man ska knipsa av en bit kött. Hua. Därför får min man oftast sköta den biten.
  Kram

 4. linda skriver:

  Jag tar på pannlampan o klipper när min son sover 🙂 Vart köper man nagelsax från tweezerman?

 5. Malin skriver:

  Hej underbara Vanja!! Tack för all fantastisk energi du sprider o härlig inspo på alla möjliga vis! Min äldsta dotter är 2,5 år o hennes naglar har jag klippt när hon sover. Fungerar bra för mig då hon inte alls vill sitta still när de ska klippas. Hoppas de är nått som kan funka för er också. De är mitt tips till dig, du har ju gett mig så många braiga tips så jag får försöka bjussa tillbaka lite, hihi. Du är bäst! Fortsätt vara dig själv, I love you!!! Kärlek till dig o din fina familj!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..