ANNONS

Stänga ner bloggen?

/

vanja wikström glammom
Som jag lät ana i det här inlägget håller jag på att förändra mitt liv. Som ni vet har jag gjort för mycket för länge, och det har inneburit att en massa dumma grejer har behövt hända. Jag snuddade ju vid väggen i höstas, jag går omkring med en ständig känsla av att inte räcka till och jag badar konstant i dåliga samveten – för att jag helt enkelt inte gör ett bra jobb på alla fronter. För det GÅR inte.

Och när jag inte kan göra ett bra jobb på alla fronter – då sätter jag andra mänskor i skiten, för att uttrycka det lite plumpt. Det blir otroligt dumt, och påverkar folk runtomkring mig som på intet sätt ska behöva lida för att jag försöker göra för många grejer samtidigt. För det är en sak att utsätta sig själv för en massa puckade saker, men när det går ut över andra så går det FETBORT.

Så nu tar jag steget och FÖRÄNDRAR mitt liv – på riktigt. Det jag har behövt göra är att VÄLJA. Kan tyckas enkelt – men det är oh så svårt för en sån som jag som tror att allt är möjligt, vill säga jajajaaaa och är en optimist in absurdum. För även om jag kan jobba skiten ur de flesta, så KAN JAG INTE GÖRA ALLT SAMTIDIGT. Det är fysiskt omöjligt, och det är dags att inse det.

Därför kommer jag stänga ner bloggen, podden, kanalen, instagram och snappis med omedelbar verkan.

vanja wikström glammom
NEEEEEEJDÅÅÅÅÅÅÅÅÅ det kommer jag såklart inte att göra! Förlåt förlåt mitt namn är plåt om jag skrämde upp er, men en (rätt stor) del av mig hoppas ändå att ni hann få lite extra hjärtklappning – för jag VILL vara så pass viktig för er att ni skulle bli ledsna om jag försvann ur cyberspace. För NI är nämligen SÅ viktiga för mig.

Bloggen, podden, kanalen, insta och snappis ger mig glädje, energi, insikt, insyn – jag lär mig massor och har fått ett helt gäng nya vänner på köpet. Jag kan inte tänka mig ett liv utan dessa kanaler, därför att NI befolkar dem och gör dem till en sån fantastisk plats. Därför har jag valt att gå ALL IN och SATSA på det! Nu jäklar ska jag VÅGA!

Det jag har slitits mellan i snart två år är dubbla heltidsjobb – dels driva GlamMom med ansvar för PR, marknadsföring och sälj, och dels blogga/podda/youtuba/instagramma med allt vad det innebär. Men nu är det dags att välja, och jag tycker att jag har kommit fram till en ruskigt bra lösning som jag hoppas ska funka som en rackarns dröm!

vanja wikström glammom 2
GlamMom är min bebis. Jag och Malin startade företaget för snart fem år sen i hennes föräldrars källare. Det har varit en helt fantastisk resa, och vi har tillsammans skapat ett företag som vi är otroligt stolta över. Men för mig som är en entreprenörssjäl så är fem år av att göra i princip samma sak en lång tid. Jag vill vidare. Och eftersom bloggen, podden och allt det vuxit sig så stort känner jag att det är en naturlig utveckling att se vart den vägen leder.

Fram tills för två år sen hade jag aldrig haft några bloggambitioner överhuvudtaget, bloggen existerade ju inte ens. Men en sak ledde till en annan som ledde till en tredje; jag började blogga – och huxflux sitter jag här med ett mindre mediahus i famnen som jag tycker det är SÅ RACKARNS KUL att jobba med. Crazy bananas hur livet kan överraska en!

Och jag resonerar som såhär – ingen kan ersätta mig på bloggen, på kanalen eller om jag ska göra ”Vanja Wikström”-uppdrag. Men! Däremot GÅR jag att ersätta på GlamMom, det gäller bara att hitta rätt person. Och ibland är livet så lustigt – för precis när jag kände att jag bestämt mig för detta, så dök ett mail upp i min inbox. Det var från en tjej som gjorde sitt examensjobb hos oss på GlamMom för omkring två år sen, och hon var skitbra redan då. Och nu hörde hon av sig och undrade om det fanns någon öppning för att börja jobba på GlamMom. Kändes som ödet.

josephine eklund

josephine eklund 2
Så sedan förra veckan jobbar denna svinduktiga tjej hos oss – Josephine heter hon, och det känns JÄTTEBRA att ha henne på kontoret! Hon har tagit över mitt jobb tre dagar i veckan – dagar som jag kommer ägna åt blogg, podd, kanal, mina och Niklas projekt osv – och jag fortsätter jobba med GlamMom två dagar i veckan.

För givetvis kommer jag inte sluta jobba helt med vårt fantastiska företag, men jag kommer jobba med det på ett annat sätt. Vara med lika mycket på ett strategiskt plan, men inte lika mycket operativt. Och medan jag tar bloggen, podden och mina övriga kanaler till nivå 2.0 så kommer Josephine utvecklas till glammis-Vanja 2.0. Eller ännu bättre – glammis-Josephine 1.0 såklart!

Att lämna över en stor del av ansvaret för något man byggt upp med blod, svett och tårar är såklart inte helt lätt – men nu är tiden för det inne och det känns SÅ BRA! Josephine är en kompetent rackarns mänska och hon har redan på den här korta tiden gjort ett strålande jobb. Det blir bra det här!

vanja wikström glammom 3
Och för min del innebär det här att jag VÅGAR! Jag VÅGAR prova en ny väg och jag VÅGAR tro på att det kommer bli toppen. Och jag hoppas innerligt att ni är med mig på den här resan, så får vi se vart den tar vägen helt enkelt.

48
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00