Stänga ner bloggen?

vanja wikström glammom
Som jag lät ana i det här inlägget håller jag på att förändra mitt liv. Som ni vet har jag gjort för mycket för länge, och det har inneburit att en massa dumma grejer har behövt hända. Jag snuddade ju vid väggen i höstas, jag går omkring med en ständig känsla av att inte räcka till och jag badar konstant i dåliga samveten – för att jag helt enkelt inte gör ett bra jobb på alla fronter. För det GÅR inte.

Och när jag inte kan göra ett bra jobb på alla fronter – då sätter jag andra mänskor i skiten, för att uttrycka det lite plumpt. Det blir otroligt dumt, och påverkar folk runtomkring mig som på intet sätt ska behöva lida för att jag försöker göra för många grejer samtidigt. För det är en sak att utsätta sig själv för en massa puckade saker, men när det går ut över andra så går det FETBORT.

Så nu tar jag steget och FÖRÄNDRAR mitt liv – på riktigt. Det jag har behövt göra är att VÄLJA. Kan tyckas enkelt – men det är oh så svårt för en sån som jag som tror att allt är möjligt, vill säga jajajaaaa och är en optimist in absurdum. För även om jag kan jobba skiten ur de flesta, så KAN JAG INTE GÖRA ALLT SAMTIDIGT. Det är fysiskt omöjligt, och det är dags att inse det.

Därför kommer jag stänga ner bloggen, podden, kanalen, instagram och snappis med omedelbar verkan.

 

vanja wikström glammom
NEEEEEEJDÅÅÅÅÅÅÅÅÅ det kommer jag såklart inte att göra! Förlåt förlåt mitt namn är plåt om jag skrämde upp er, men en (rätt stor) del av mig hoppas ändå att ni hann få lite extra hjärtklappning – för jag VILL vara så pass viktig för er att ni skulle bli ledsna om jag försvann ur cyberspace. För NI är nämligen SÅ viktiga för mig.

Bloggen, podden, kanalen, insta och snappis ger mig glädje, energi, insikt, insyn – jag lär mig massor och har fått ett helt gäng nya vänner på köpet. Jag kan inte tänka mig ett liv utan dessa kanaler, därför att NI befolkar dem och gör dem till en sån fantastisk plats. Därför har jag valt att gå ALL IN och SATSA på det! Nu jäklar ska jag VÅGA!

Det jag har slitits mellan i snart två år är dubbla heltidsjobb – dels driva GlamMom med ansvar för PR, marknadsföring och sälj, och dels blogga/podda/youtuba/instagramma med allt vad det innebär. Men nu är det dags att välja, och jag tycker att jag har kommit fram till en ruskigt bra lösning som jag hoppas ska funka som en rackarns dröm!

 

vanja wikström glammom 2
GlamMom är min bebis. Jag och Malin startade företaget för snart fem år sen i hennes föräldrars källare. Det har varit en helt fantastisk resa, och vi har tillsammans skapat ett företag som vi är otroligt stolta över. Men för mig som är en entreprenörssjäl så är fem år av att göra i princip samma sak en lång tid. Jag vill vidare. Och eftersom bloggen, podden och allt det vuxit sig så stort känner jag att det är en naturlig utveckling att se vart den vägen leder.

Fram tills för två år sen hade jag aldrig haft några bloggambitioner överhuvudtaget, bloggen existerade ju inte ens. Men en sak ledde till en annan som ledde till en tredje; jag började blogga – och huxflux sitter jag här med ett mindre mediahus i famnen som jag tycker det är SÅ RACKARNS KUL att jobba med. Crazy bananas hur livet kan överraska en!

Och jag resonerar som såhär – ingen kan ersätta mig på bloggen, på kanalen eller om jag ska göra ”Vanja Wikström”-uppdrag. Men! Däremot GÅR jag att ersätta på GlamMom, det gäller bara att hitta rätt person. Och ibland är livet så lustigt – för precis när jag kände att jag bestämt mig för detta, så dök ett mail upp i min inbox. Det var från en tjej som gjorde sitt examensjobb hos oss på GlamMom för omkring två år sen, och hon var skitbra redan då. Och nu hörde hon av sig och undrade om det fanns någon öppning för att börja jobba på GlamMom. Kändes som ödet.

 

josephine eklund

josephine eklund 2
Så sedan förra veckan jobbar denna svinduktiga tjej hos oss – Josephine heter hon, och det känns JÄTTEBRA att ha henne på kontoret! Hon har tagit över mitt jobb tre dagar i veckan – dagar som jag kommer ägna åt blogg, podd, kanal, mina och Niklas projekt osv – och jag fortsätter jobba med GlamMom två dagar i veckan.

För givetvis kommer jag inte sluta jobba helt med vårt fantastiska företag, men jag kommer jobba med det på ett annat sätt. Vara med lika mycket på ett strategiskt plan, men inte lika mycket operativt. Och medan jag tar bloggen, podden och mina övriga kanaler till nivå 2.0 så kommer Josephine utvecklas till glammis-Vanja 2.0. Eller ännu bättre – glammis-Josephine 1.0 såklart!

Att lämna över en stor del av ansvaret för något man byggt upp med blod, svett och tårar är såklart inte helt lätt – men nu är tiden för det inne och det känns SÅ BRA! Josephine är en kompetent rackarns mänska och hon har redan på den här korta tiden gjort ett strålande jobb. Det blir bra det här!

 

vanja wikström glammom 3
Och för min del innebär det här att jag VÅGAR! Jag VÅGAR prova en ny väg och jag VÅGAR tro på att det kommer bli toppen. Och jag hoppas innerligt att ni är med mig på den här resan, så får vi se vart den tar vägen helt enkelt.

 1. Sofia skriver:

  Men gud! Högg till i min mage med. Fy 17 vad tråkigt hann jag tänka.
  Men hallå så grymt att du satsar. Bra val tycker jag och lycka till med ditt ”nya liv” ❤ Följer dig som vanligt och inspireras och blir glad. Kram från Uppsala.

 2. Sandra skriver:

  Ha ha ha, där fick du mig (och många andra ser jag). Blev nästan lite sur i en halv sekund och tänkte ”näe inte kan hon sluta med ALLT på en gång, vem gör så?!”. Egoistisk tanke men det är nog för att jag tycker det är så roligt att följa dig (er). Tvingade min sambo kolla med mig när du var med i Opinion live, han sa direkt ”jaha är det hon, känner igen rösten” haha, gissar på att han blivit van vid att höra dig en och tre gånger i veckan när jag kollar på era klipp. Han tyckte att du verkade vara en helgrym kvinna och undrade hur du kunde se så ung ut (han gissade på 20-25). Oj nu blev det mycket svammel från mig, men jaja så sällan jag kommenterar är det lika bra att slå på stort. Du är verkligen en inspirationskälla – på riktigt!!

 3. Enna skriver:

  Oohh,vad så rädd där en sekund!!
  Men glad att du har beslutat att du ska fortsätta.

 4. Karin skriver:

  Jag blev inte ett dugg rädd, pga har redan hunnit lyssna på podden! 😉 däremot ville jag titta in för att skriva hur otroligt modig, klok och vettig jag tycker att du är som fattar detta beslut! Ibland tror jag att människor är ”supermänniskor” vars dygn har trettiosex timmar, men i verkligheten har ju inte en enda kotte en enda minut mer än någon annan och pressar man in för mycket, kommer det att gå ut över någonting annat. Därför är det så förbannat mycket coolare att, istället för att pusha sig själv tills man stupar, faktiskt se över sitt liv och fatta de beslut som krävs för att man ska må bra, även om de är svåra och stora. Det behöver verkligen jag, och flera med mig, bli bättre på. Därför inspirerar detta mig så oooootroligt mycker mer än vilket ”wow vad mycket jag hunnit med idag”-inlägg som helst. Du är superbra!!! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..