ANNONS

Tre frukostfavoriter

/

the vanja nytorget 6 vanja wikström
Ni vet ju att jag har SM-guld i utefrukostätning. Så i dag tänkte jag bjussa på en miniguide innehållandes tre av mina absoluta favoriter när man vill käka en riktigt smarrig utefrulle! Nummer ett på listan är (föga förvånande) ljuvliga Nytorget 6!

Här hittar man en av stans allra mest prisvärda frukostar. Havregrynsgröten gjord på änglavingar och bebisskratt blir din för ynka 55 pix. Knäckemackan med skivat ägg, färskost, kaviar och gräslök är ett fynd för 45 spänn. ÄLSKAR deras blandade fruktfat (45 kr), färskpressade juice och grillade croissant.

nytorget-6-the-vanja-2

nytorget 6 frukost the vanja
Men juvelen i Nytorget 6´s frukostmeny är GIVETVIS mästerverket The Vanja – min egenkomponerade frulle! Grillat lantbröd med avokado, salt och chiliflakes, ackompanjerad av krispiga bacon, extra olivolja och en side order av jordens smarrigaste äggröra (har luskat ut att tricket är att ha i extra gulor, då blir äggröran tydligen sådär vansinnesgod).

Älskar Nytorget 6, och chansen att stöta på mig där på morgnarna är nästan obehagligt stor.

vanja-wikström-jonathan-österlund-5

greasy spoon
Tips nummer två är Greasy Spoon. Jag är en sucker för varma frukostar, och deras Full Veggie med vegokorv, rösti, scrambled eggs, svamp, tomat och beans on toast är MAGISK. Om man gillar brunchmat är detta himmelriket. Massor av underbara äggrätter!

greasy spoon banangröt
En av mina personliga favoriter är banangröten med blåbär, honung och rostade pekannötter. Och jag har nog aldrig ätit smarrigare amerikanska pankisar än på Greasy Spoon, Bacon Scotch Pancakes med bacon och maple syrup är min favorit. MUMS!

urban deli vanja wikström
Sist ut på listan är fantastiska Urban Deli. Här ser ni deras ikoniska trappa, ytterligare ett skäl att älska detta ställe.

urban deli frukost
Även här får man ett grymt prisvärt frukostpaket tycker jag. För 75 pix får man komponera sina egna mackor, valfritt kaffe ingår. Buffén med saker att lägga på sina mackor är underbar, det finns till exempel massor av härlig chark att välja på.

Just nu är ovan kombo det jag brukar ta – en macka med leverpastej och inlagd gurka, och en macka med rökt skinka, dijon och lagrad ost. Lite chark vid sidan om, åsså en latte till det. Nom nom… Gillar verkligen att man får bygga sina mackor själv, för då får man dem preciiiis som man vill ha dem!

Hoppas ni gillade mina favoriter och att det kurrar lite extra i magen nu!

Mer tips? Här hittar ni en lista där jag samlat alla mina Stockholmsfavoriter på samma ställe!

4
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00