Tisdagstipset / Psyket Podcast

vanja wikström keps
Mitt tisdagstips den här veckan är en podcast, nämligen fantastiska ”Psyket” som jag precis upptäckt. Det är en poddis om psykisk ohälsa, där Emmy Rasper (som själv har erfarenhet av att må dåligt) intervjuar människor om deras mående. YouTube-stjärnan Therese Lindgren berättar till exempel om sin panikångest och sin sociala fobi på ett sätt som gör att man verkligen KÄNNER och FÖRSTÅR.

Ett annat väldigt bra avsnitt är det med Amy Diamond. Fördomsfull som jag är så förvånade det mig att se henne namn bland de intervjuade, för tyvärr är det ju fortfarande så att bilden av ”de som mår dåligt” är extremt onyanserad. Och just precis därför är det så himla viktigt att lyssna på ”Psyket”; för att förstå att det här med att må piss inte på nåt sätt hänger ihop med yttre attribut som utseende och framgång.

Alla avsnitt av ”Psyket” hittas här (eller sök på ”Psyket” i din poddapp)!

 1. Tack! Blir så glad av ditt inlägg. Hjärta dig!

 2. Maria skriver:

  Tack för tipset Vanja. Jag har efter ditt tips i podden redan sträcklyssnat på alla avsnitt av psyket (fniss). Kunde liksom inte sluta. Känner igen mig så otroligt mycket. Har mått oroligt dåligt och varit i en nedåtgående spiral av depression under ca 8 år. Äntligen har jag med hjälp från mina nära (!!), terapeuter & medicinering tagit mig upp över ytan igen. Mår fantastiskt idag. Känner mig sååå tacksam. Tacksam över livet. Depressionen har trots allt fört med sig något bra. Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv. Och lärt mig att försöka styra mina tankar…istället för att låta tankarna styra mig.
  Tack, tack och tack för en superbra podd. Ni är helt underbara! Pusssss å kram / Maria

 3. Pe skriver:

  Test

 4. Sofia skriver:

  Jag har lyssnat på båda avsnitten tidigare och gillar de skarpt, så det är ett väldigt bra tips!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..