Vågar jag börja hoppas…?

Processed with VSCO with hb1 preset
Ska jag berätta nåt? Blir nervös bara av tanken att säga det högt, men ska försöka mota bort min vidskeplighet om att jag jinxar läget om jag berättar om det. Okej, nu kör vi: Iggy har SOVIT HELA NÄTTER – i snart fem veckor i sträck! Hallef*ckingluleja!

Mitt barn som alltid vaknat ett flertal gånger varenda natt (och det är inga små ”stoppa i  napp”-vakningar heller, nej nej – min unge klättrar ur sängen, rusar ut till vardagsrummet och skriker ”Jag vill inte sooooooova!”) har sovit lugn som en filbunke sen i början på juni. Vad jag vet har vi inte gjort någon förändring som bidragit till detta, det verkar ha kommit av sig självt.

VÅGAR jag börja hoppas nu? Finns det en chans att jag inte ska behöva dras upp ur sömnen x antal gånger varje natt för att lugna/söva/natta min unge? Finns det en chans att jag kommer kunna få sova som normala mänskor? Finns det en chans att jag ska slippa vara snurrig av trötthet och sluta se på alla möbler som möjliga sängar att däcka i?

Jag vågar inte riktigt tro att sömnkaoset är över, men en liten strimma hopp har slunkit sig in. Och om sömnkaoset är över betyder det mer än att jag får sova – det betyder att jag kan flytta tillbaka in i MITT sovrum igen, vilket som ni förstår är bra på fler sätt än ett.

Nu håller vi tummarna.

 

 1. Åh vad skönt! Min son har i princip sovit hela nätterna (läs 12 timmar i sträck) från 3 månaders ålder. Jag upplever att han sover sämre när han är inne i en utvecklingsfas, nu är det 2 års trots deluxe och då kan han vakna upp mitt i natten och skrika PIPPI PIPPI PIPPI!!!! Han kan skrika i flera timmar tills att han får se ett avsnitt. Sedan har jag märkt att han sover mycket bättre om han får sova i min säng och inte i sin egen säng. Så det är ett tips, när det varit körigt natten innan så låt Iggy sova med dig så får ni båda förhoppningsvis sova hela natten 🙂

 2. Jossan skriver:

  Bomchackalack va härligt! Det kommer att bli bra, riktigt bra. Det håller i sig, det vet jag

 3. Sanna skriver:

  Håller alla tummar jag har för er! Till nåt helt annat, på vilken adress hittar jag din fantastiska massör? Som tandläkare börjar jag mer och mer känna mig som quasimodo.. Ont överallt. Tänker att jag kan prova henne! Kram

 4. Vicki skriver:

  Grattis! Nu börjar livet igen 🙂 att sova hela nätter, är en lyx man inte förstod sig på innan barn 🙂

 5. Louise skriver:

  Hoppas hoppas! *håller tummarna*
  Härligt att få kunna sova ut en hel natt. Och dessutom få sova brevid sin kärlek. Måste va så tråkigt och jobbigt att ni inte har kunnat sovit brevid varandra på länge. Så som sagt. Håller verkligen tummarna 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..