Bästa ekodeon!

ekodeo co gerd vanja

För ungefär ett och ett halvt år sen började jag använda ekologisk deodorant. Jag testade mig fram, och fastnade för framförallt två olika krämdeos: Soapwalla och Deolicious (läs mer om det här). Det funkade toppen, tills sommaren kom. Då föll det på att alla krämdeosarna jag provade liksom blev till vita små (eller stora) bollar i armhålan.

Nåt som gick finfint så länge det var kallt nog att ha tröja, men när sommarvärmen kom och lilla linnet åkte på var det inte så himla kul att slinka runt med vita bollar droppandes från armhålorna. Så jag kapitulerade, och gick tillbaks till ”fuldeo”.

Men! Nyligen såg jag ekodeon c/o Gerd i någon tidning (eller något flöde?), och då slog det mig att jag ju fått tips både från er och från kompisar om den – att den som var som ”en riktig” deodorant, ekologisk – och som skulle FUNKA. Så jag köpte, provade – och är SÅ NÖJD.

 

ekodeo co gerd vanja
Den är fri från aluminium, parabener och alkohol, och det är ett svenskt märke som tillverkar den. Jag har för mig att det var NÅT med den som var liiiite ”sämre” än krämekodeos som typ Soapwalla och Deolicious (osäker dock?), men jag kan inte komma på vad det var. Men det viktigaste brukar ju vara att deon är just fri från aluminium, och det är den ju.

 

ekodeo co gerd vanja
Har använt den ett par veckor och måste säga att jag nog hittat hem. Den är skitbra! Inget svettlukt, och inget dåligt samvete över att man utsätter kroppen för fuldeo.

Den är unisex och finns även som parfymerad (jag föredrar dock lite doft), kostar 169 pix och hittas här! Vassegod för veckans bästa tips!

 1. Mona skriver:

  Av roll-deos tycker jag också att den är bäst men har hittat en som jag gillar lite bättre (tycker ibland roll-deo inte riktigt håller hela dagen) som heter Schmidts deo. Finns i massa goda dofter och är en krämdeo på stift!

 2. Lina skriver:

  Den ska jag prova! Ett annat tips är denna från Maria Åkerberg: http://www.dermanord.se/content/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=633&category_id=43&option=com_virtuemart&Itemid=600086

  Det är en saltsten i princip som man fuktar och ”gnuggar” in. Om man har superkänslig hud under armarna kanske det inte är optimalt (pga friktionen) men den funkar super! Den räcker i typ hundra år och kostar en hunka 🙂

 3. Amanda skriver:

  TACK!!!! För detta tips! 😀 Har också testat mig fram men blir alltid blöt och luktar vilket har lett till att jag hittills alltid gått tillbaka till fuldeo men nu ska jag försöka leta upp och testa denna pryl! 😀

 4. Vad kul att du drog upp detta just nu! Häromdagen när jag stod och rollade på mig min fuldeo så kom jag och tänka på att du faktiskt provade ekodeo för något år sedan och var väldigt nöjd. Men så funderade jag på hur du tyckte att den funkade nu, ett år senare, om du överhuvudtaget använde ekodeo fortfarande. Så det var ju kul med lite utvärdering! 😀

 5. Sandra skriver:

  Den är verkligen skitbra!! Kan också starkt rekommendera den!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..