Detär inte alltid vi får välja

hbo-s-girls-is-the-best-new-tv-show-of-2012

Grät en skvätt i morse då jag gick igenom alla Lena Dunhams senaste bilder på Inspirationstagram. Det är väl ingen av er som missat att jag tycker att GIRLS är det bästa som hänt tevevärlden (OCH den riktiga världen! Sån sabla GRLPWR!) sen Twin Peaks, så ni förstår min sorg nu när den allra, allra sista scenen av GIRLS precis spelats in.

På Lena Dunhams Insta har man kunnat följa melankolin som legat som en tjock våt filt över de här sista skälvande dagarna. När de var klara (i natt) så la Lena ut ett gäng bilder där hon skrev om sina känslor kring att GIRLS-äventyret nu är över, och som vanligt så uttrycker hon sig mitt i prick.

För, mitt i all sorg över att Marnie, Shosh, Jessa och Hannah aldrig kommer att hänga mer, så skrev hon också detta, nåt som passar SÅ bra in på mitt liv just nu:

To say I don’t enjoy goodbyes is an understatement. But, as a wise woman once told me, ”Relish it. We so rarely get to choose our goodbyes.” She’s right. And we got to choose this one. 

HUR bra sagt? För precis så är det ju – att vi så sällan faktiskt får välja våra avsked. Så när man väl FÅR det, ska man komma ihåg att uppskatta det.

Nåt annat som var så fint, var att Eleonor Ferrari (som skrivit de här FANTASTISKA barnlåtarna till Babyloonz!) mailade mig EXAKT det där citatet i morse. Hon hade också sett på Lena Dunhams Insta, och tyckte det passade in på mig just nu. Tack fina du.

I dag är officiellt sett min sista dag på Glam Mom. Ska bära med mig ovan citat i hjärtat lite extra i dag.

  1. anna skriver:

    Det här med Girls… Jag håller med om att det är en j*kla girlpower-serie, och om man bara ser till budskapen tycker jag den är toppen.

    DÄREMOT förstår jag inte hur så många hyllar den som nån sorts feelgood-serie nästan, tittar på den när ni har myskväll i soffan och tycker den är så härlig och bara älskar den. Varför känner jag så då? Jomen, jag tycker det är så HEMSK stämning i serien jämt. Fruktansvärt ångestfyllda diskussioner, alla är elaka mot varandra, tjejer man kallar sina bästa vänner beter sig hemskt mot en och inga, INGA relationer är genuina eller trevliga. Varenda händelse präglas av nån sorts obehag och illvillighet/missunsamhet/osäkerhet/ångest. Sjukt konstiga catfights, kärlek som inte ALLS är kärlek, vänskap som inte ALLS är vänskap…osv osv, förstår du hur jag menar?
    Smaken är som baken, jag vet, men jag brukar gilla såna här serier och brukar dela smak med dig annars. Ville bara lufta mina tankar här och se om NÅN känner igen sig? Jag får tokångest av att titta på den iaf. Kram kram

  2. Åh. Kärlek till dig. Förstår verkligen det bitterljuva i den här dagen. Relish it. För övrigt världens bästa ord. Rellllish.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..