ANNONS

Bästa mineralpudret!

/

tikei mineralpuder vanja wikström
Jag får en hel del frågor om vad jag använder för smink, så i dag tänkte jag att vi skulle grotta ner oss lite i detta. I alla fall vad jag använder för foundation. Och nu ska ni få ett riktigt rackarns supertips, för det här e grejer det!

Jag använder bara mineralpuder (flytande foundation funkar inte för mig, den TORKAR JU ALDRIG, är bökig att få jämn med mera tycker jag), och jag använder bara mineralpuder från svenska Tikei.se. Jag upptäckte deras produkter för 7 år sen, och har varit en mycket trogen och ofantligt nöjd kund sen dess.

tikei mineralpuder vanja wikström

Anledningarna till att jag älskar det här mineralpudret är flera; dels innehåller det INGET SKRÄP. Många mineralpuder innehåller ett ämne som heter Bismuth Oxychloride, det täpper till porerna och kan skapa irritation – särskilt hos känslig hy som jag har. Men hos Tikei får man 100% mineraler i burken och 0% skräp.

En annan anledning är att produkterna inte är testade på djur, och ytterligare en anledning är priset. Eftersom Tikei endast säljer via sin egen sajt (de har alltså inga återförsäljare) kan de hålla nere priserna. En stor burk med 7 gram foundation kostar 149 pix, många andra märken tar omkring 400-500 kr för samma storlek.

tikei mineralpuder vanja wikström

Ytterligare en fiffig grej med Tikei är att man kan beställa hem provburkar för 10 kr styck, så att man i lugn och ro kan testa hemma och se vilken nyans som passar ens hy bäst.

Tikei har maaaaaaassor av nyanser; 7 olika på varje huvudkategori – Cool / Neutral / Peach / Rose / Warm. Jag använder den som heter N2, det står för Neutral och nyans nr 2 av 7.

tikei mineralpuder vanja wikström

Förutom mineralpuder köper jag också de flesta av mina sminkborstar hos Tikei. De är gjorda av syntethår (alltså inte djurhår), är supermjuka vilket passar en känslig hy som min och håller toppenbra. De har de flesta borstar man behöver – jag saknar en riktigt stor och fluffig löspuderborste men annars har de som sagt det mesta.

tikei mineralpuder vanja wikström

Det var helgens sminktips, en riktig rackarns megasuperduperfavvo! Tror faktiskt aldrig jag kommer byta ut denna lilla burk – och inte kabukiborsten heller. Den är SJUKT bra, mycket mjukare än t ex ID Minerals borste, och håller myyyycket längre (och tappar inte en massa hår som jag upplevde att ID´s borste gjorde).

Tikei.se som sagt, sjukt bra!

21
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00