Att skratta när huden värker

Processed with VSCO with hb1 preset

När jag låg och mådde USELT under feberflunsadagarna, så pallade jag knappt med någonting. Jag låg i ett mörkt rum och frossade. Uuuuu. Men. I tisdags plockade jag fram den här boken, och sträckläste. Och vips så hade en väldig massa tid flugit iväg när jag nästan glömt bort att jag var illsjuk – och jag hade SKRATTAT!

Boken heter Hej Hej Vardag och är skriven av Louise Winblad, som jag nog har äran att kalla för kompis. Eller – bättre bekant kanske? Hon är i alla fall ett geni som med sina vassa och APROLIGA illustrationer sätter fingret på hur småbarnspärons vardag ser ut, med en exakthet som skapar igenkänning på maxnivå.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Precis som omkring 70 000 andra upptäckte jag hennes Inspirationstagram (in å följ den här för dagliga skratt och eftertänksamheter!), den fick mig att garva varje gång hennes grejer dök upp i mitt flöde. Sen började jag springa in i henne på diverse bloggiga tillställningar – och nu springer vi ganska ofta in i varandra här på söder eftersom vi bor i samma kvarter.

Och bilden ovan är för mig liksom essensen av hur exakt hon fångar det här med att vara förälder; gull, kärlek, skräck, fasa, äckelpäckel, mys – ja, det är en tvättmaskin av känslor och upplevelser helt enkelt.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Som ni vet är ju min eeeeegentid enormt viktig för mig, och jag kan SÅ relatera till den här bilden. Förutsatt att man byter ut ”chips” mot ”Exotic Snacks” förstås.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och den här då! Så ljuvlig! Till och med osexiga saker som att gå till tandläkaren (eller i mitt fall operera knäet) ses som gyllene tillfällen till att få vara för sig själv.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Den här garvade jag SÅ mycket åt. Alla dessa föreställningar man hade INNAN man fick barn alltså… Alla kloka tankar, alla teorier… För det var precis just det de var – TEORIER. För sen kom ungen, verkligheten rasade plötsligt in och allt vändes uppåner.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och den här då? SÅ mycket som jag pratade om att ”jag vill INTE ha barn i sängen”, ”jag och Niklas ska fortsätta ha vårt privata liv tillsammans”, ”yada yada yaaaadaaaaaaa”. Facit med en snart treårig son? Jag sover i barnets rum, halva natten MED det lilla barnet sovandes PÅ mig. Niklas sover i sitt, förlåt – jag menar VÅRT – sovrum. Men. Det funkar det med, och man får göra det som funkar helt enkelt.

Hursomhelst – SÅ SABLA rolig och träffande bok som gav mig en massa skratt när jag behövde det som mest. TACK fina Louise för att du skapar så mycket intelligent och förlösande material kring sånt vi är för dåliga på att snacka om!

Boken Hej Hej Vardag är en grymt bra present till sig själv eller någon annan, ni hittar den här för ynka 152 pix!

  1. Klara skriver:

    Ja jösses vad man tror att man vet saker innan man får barn. Vi satt på jobbet häromdagen och pratade om barn och så sa min kollega som snart skall ha barn att: ja, de säger ju att en förlossning kan liknas vid ett maraton. Då skrockade min andra kollega och sa: jag tycker mer att det där maratonet började efter förlossningen och pågick i ca 4-5 år…

  2. Li skriver:

    Håller med, hej hej vardag Louise är ett geni!

    Jag ville egentligen kommentera för att tacka dig för att du lyfter frågan om kejsarsnitt. Födde mitt första barn vaginalt och känner mig traumatiserad av upplevelsen. Därför är jag inne på att det måste bli snitt om det ska bli några syskon och då vill man ju hitta så mkt info det bara går. Så tack igen. Kan du rekommendera några andra källor? Var hittar man fakta? Tänkte på en annan sak också: kanske kan ni sälja kejsarsnittsvänliga brallor på glammom? Eller så gör ni redan det men jag har missat det 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..