Bästa mascaran!

oriflame the one mascara 5 in 1 lancome definicils vanja wikström

Vi fortsätter med serien ”Vanjas All Time Faves” på sminkfronten, och denna söndag tänkte jag dela med mig av inte bara ett – utan TVÅ megasuperduperfavoriter. De absolut bästa mascarorna jag någonsin testat: Définicils från Lancome, och The One 5-in-1 Wonder Lash Mascara från Oriflame.

 

oriflame the one mascara 5 in 1 lancome definicils vanja wikström

Vi börjar med den här raringen, som flyttade in i min necessär omkring 1996, och som aldrig flyttat ut sen dess. Den är helt enkelt för satans BRA! I årtionden har den varit en favorit hos makeupartister, och jag förstår dem.

Det som gör att jag älskat den här produkten i 20 år är framförallt den magiskt byggda borsten. Och här måste jag använda en produktbild för att förklara:

 

lancome-definicils-mascara

Såhär ser den ut, den är alltså INTE tjock och bullig utan lång och smal. Tack vare det så kommer man åt varenda rackarns frans. Uppe såväl som nere, långt in mot ögonvrån såväl som långt ut. En magisk konstruktion som ser till att varenda frans blir snyggt och jämnt täckt av färg.

Eftersom borststråna dessutom sitter relativt glest, blir det också mycket lättare (upplever jag) att måla ett andra lager för att ytterligare förtjocka och förlänga fransarna. Bulliga borstar gör allt ovan mycket svårare, är min erfarenhet.

 

oriflame the one mascara 5 in 1 lancome definicils vanja wikström

Men – hur kommer det sig då att jag ska tipsa om TVÅ mascaror, om jag nu varit så rackarns nöjd med Définicils i 20 år? Jo, för omkring ett år sen var min Lancome-mascara heeeelt slut, och som en nödlösning plockade jag då fram ovan produkt som jag fått som ett pressprov några veckor tidigare.

Hade inte ens brytt mig om att testa den, eftersom jag redan hade mitt på det torra på mascarafronten. Men…

 

oriflame the one mascara 5 in 1 lancome definicils vanja wikström

…när jag testade denna så blev jag helt blown away. Den var PRECIS LIKA BRA! Halleluja! Också detta tack vare en helt fantastiskt fiffigt utformad borste. Även här lånar jag en produktbild så att ni kan se vad jag menar:

 

oriflame-5-in-1-mascara-the-one

Som ni märker påminner den rätt rejält om Définicils borste. Också lång och smal, med ganska glesa strån. Den här borsten är dessutom lite extra smart (det syns dock inte så bra på bilden), för den har korta strån på ena sidan, och längre på andra. De korta är perfekta för underfransarna, och de långa för överfransarna.

Även detta är alltså en GRYMT bra mascara som förlänger och förtjockar UTAN att skapa klumpar. Den sitter något sämre än Définicils dock, men är fortfarande ett sjukt bra alternativ.

 

oriflame the one mascara 5 in 1 lancome definicils vanja wikström

Så – här har ni dem alltså, mina två absolut bästa tips på mascarafronten! Définicils från Lancome går loss på 310 pix och hittas här, 5-in-1 Wonder Lash Mascara från Oriflame kostar 159 kronor och hittas här!

 1. Anonym skriver:

  ..synd att djur har fått sätta livet till för att du ska ha något fint på ögonfransarna

 2. Emma skriver:

  Kul med sminktips 😀 Så roligt att läsa om andras favoriter.

 3. Julia skriver:

  Hej ? Funderar på om du har problemet med att andra mascaror tynger ner fransarna? För om dessa inte gör det och håller fransarna böjda och fina så vill jag absolut testa ☺

 4. Louise skriver:

  Oh måste definitivt testa den från oriflame. Ser ut att påminna om min favvo telescopic från loreal

 5. Lisa skriver:

  Också kört Lancomes i 10 år. Testat byta men har inte gått! Den är helt enkelt för bra 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..