Listan om mig

Nu tar vi paus från alla Bali- och semesterinlägg en liten stund tycker jag – och kör en klassisk blogglista! Det var länge sen, och jag tycker själv att de är skojiga att läsa. Lättsmält å lagom på kvällskvisten liksom. Nu kör vi!
Hur gammal är du?
38 bast, om drygt en månad blir jag 39. Pushing forty alltså!
Hur gammal känner du dig?
Har aldrig hängt upp mig på ålder, så jag känner mig för det mesta rätt så lagom gammal tycker jag nog. Förutom när jag fick åka till akuten mitt i natten för ett par månader sen med njurbäckeninflammation. Då kände jag mig väääldigt liten och önskade att min mamma kunde följa med.
Vart bor du?
På mitt älskade Södermalm i Estocolmo, i en lika älskad lya. Som dock verkar ha en förmåga att aaaaaaaldrig bli färdiginredd? Nästa projekt blir att styra upp Bara Vara-rummet. Där SKA det ha blivit läshörna och matsal innan sommaren, annars får jag slå mig själv i huvudet med en bajsblöja som straff. 
Vad har du gjort idag?
Jag inledde dagen med att lämna världens godaste unge på föris. Nåt som tog ganska lång tid eftersom vi hoppade i varenda (yes, skojar inte – VARENDA) vattenpuss på vägen. Att slippa stressa i såna situationer är guld värt tycker jag, och en av anledningarna till att jag alltid kommer driva eget och aldrig vara anställd och behöva anpassa mig efter andra mänskors tider.
Sen slank jag hem, stökade undan ett mindre berg av jobb och åt fetaostomelett med bacon till lunch (såklaaaaaart frossar jag i bacon varje dag nu när baconfaschisten är bortrest).
Har en väldans ospännande dag märker jag, eftersom det inte hänt så mycket mer än så. Nåt som jag iofs tycker är LJUVLIGT, eftersom det är extremt sällan jag har en hel dag utan någon form av möte eller planerad jobbgrej inbokad. 
Snart är klockan förishämtardags, så om inte alltför länge är det dags att hoppa i alla vattenpussar på väg tillbaka hem igen, med den lilla minimänskan i släptåg. En ospännande – men väldans skön – dag!
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sommaren är för varm, vintern är för kall och våren hinner jag aldrig märka av innan den övergått i sommar. Så jag måste säga hösten. Då kan man dessutom ha skojigast kläder.
Är du beroende av något?
Saltlakrits och att få pussa på min unge (till ungens stora irritation). 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Precis där jag är exakt just nu – i min älskade soffa! Efter dryga två veckor på Bali är jag endast sugen på att vara hemmahemmahemma. 
Vad är du på för humör just nu?
Rackarns bra! Känner dock att en förkylning håller på å landar i min kropp, och eftersom jag ska göra en intervju i morgon bitti där det dessutom ska tas (förhoppningsvis fräsiga) bilder så känner jag en liiiiten oro över att inte vara 100% fit for fight i morgon. Men det ska nog gå bra. Ipren uppfanns ju av en anledning också, så det får bli min plan B.
Vilket är ditt favoritgodis?
Just nu är jag chockartat intresserad av allt som är surt och mjukt. Men annars – saltlakrits. Alltid saltlakrits.
 
Vilken är din favoritaffär?
Just nu ser min topp tre ut såhär:
 1. För kläder: Zara.
 2. För nätshopping: Asos.
 3. För inredning: Urban Outfitters.
Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Eftersom jag har sett färre soluppgångar än jag har öron så tror jag svaret är rätt självklart: kvällar är min grej.
Har du blivit sydd någon gång?
Jag är mycket tacksam att den utmärkta kirurgen som plockade ut Iggy ur min mage även bemödade sig att sy ihop mig efteråt. Bilden ovan är tagen 10 veckor efter mitt planerade kejsarsnitt, ärret läkte ihop snabbt och superfint!
Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Får nog svara sådär extremt mammaklyschigt här och säga Iggy. När jag lämnade honom på föris i morse sa han ”Ha en bra dag mamma!” när jag skulle gå. Det är fint sagt av en treåring, tycker jag.
Är du blyg?
Nope. Är dock inte den som tar plats i onödan heller. Men jag är en fena på att vara social måste jag säga, så jag tror det är svårt att uppfatta mig som blyg. 
Vad heter du i andranamn?
Helena! Har ingen aning om varför, slår det mig nu. Måste fråga päronen. Vet dock att mamma egentligen ville att jag skulle heta Gunlög, men det satte pappa stopp för. Så det fick bli Vanja. Ett namn som dock inte gick hem hos min mormor, som slängde på luren i örat på mamma när hon berättade vad de bestämt sig för på namnfronten. Det visade sig att hennes morfars arbetshäst hette Vanja, och den kopplingen var hon inte så pigg på att ha med sitt barnbarn tydligen. Hon vande sig dock, så slutet gott – allting gott. 
Vill du gifta dig?
Har aldrig haft en önskan om att gifta mig. Har det inte nu heller, men tänker att det nog är bra rent juridiskt när man har kids? Jag och Niklas har ju varit förlovade i sex år nu, så kanske att vi slår till nån dag. Han är taggad, det vet jag. Eller så kör vi Kurt å Goldies framgångsrecept och struntar i att göra horet legalt.
Har du något smeknamn?
Som barn hade jag mängder. Trodde att jag hette ”Tjomba” tills dess att jag var tre år gammal. ”Kapten Kuling” (efter en seglats som höll på att ta en ända med förskräckelse när jag var ynka tre månader) var ett annat smeknamn jag hade. ”Hizbollah” var en tredje (inte lika PK) benämning.
I vuxen ålder har jag dock aldrig begåvats med smeknamn, till min stora sorg när jag var tonåring. Då ville jag också få ett snajdigt smeknamn i stil med ”Kolan” och ”Fiffi” som de andra hade. Men ”Vanja” är för kort och koncist, no need for shortcuts liksom. Så de senaste trettio åren har jag lystrat till det.
Nu är det dags att hämta grodan, vi hörs i morgon fina blogoliner!
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 1. Amanda skriver:

  Älskar att du lystrade till "Tjomba". Det låter så himla roligt tycker jag 😀 Och att Iggy sa "ha en bra dag mamma!" är ju jättegulligt! Många barn säger väl knappt hejdå liksom? Haha <3

 2. Corina skriver:

  Vad kul läsning. Fin bild på er med.

 3. Tina skriver:

  " struntar i att göra horet legalt."…va ska det stå där? /förvirrad

  Att få smeknamet Hizbollah måste ju ha en förklarning också? 😀

  Även om namnet Gunlög kommer från vikingarna osv så var det bland de.. mindre fina namn jag någonsin hört hihi du ska nog vara glad för det namnet nu fick, trots att även en häst hade samma namn 🙂

 4. Linda skriver:

  Undrar om din hårbotten kliar mellan dina hårtvättar?
  Det gör min och det får mig att tvätta håret.
  Tack för en bra blogg, jag ska försöka tvätta håret ännu mer sällan nu.
  Tack / 81:a

 5. Marta skriver:

  Hur tänker Ni kring att få Iggy blöjfri? Underbar blogg och poddis!

  1. Han är blöjfri nu. 🙂 Har fått kommentarer kring det i bloggen då och då (att han inte är det) men tycker det känns väldigt lurigt att lägga sig i hur någon annans barn och föräldrar hanterar just den biten. Vi har skyndat långsamt på den fronten och resonerat som så att det får ta den tid det tar. Barn är olika, och Iggy var tidig med att prata och har ett mycket omfattande ordförråd, men var sen med blöjorna. Ett annat barn kanske skippade blöjorna i tvåårsålder, men har fortfarande ett haltande tal. De flesta mänskor blir ju blöjfria tänker jag, så strunt samma om det sker när man är två eller tre år gammal, vad spelar det för roll? Alla får göra det i den takt som passar just deras barn, tycker jag. 🙂 TACK för fina ord också! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..