Mina bästa vänner i morgonbadet för tillfället

Happy Monday på er! När jag badade i morse reflekterade jag en smula över att jag för tillfället har fyra olika duschcremer på badkarskanten. När jag tänkt en stund kom jag fram till att, ja men det är ju liksom inte för tillfället – det är ju alltid så. Vaffödådå?
Jo – det är en del av min värna vardagsglädjen-grej insåg jag. Man vet ju inte vilket humör man vaknar på. eller vilken typ av morgon man får, så därför behövs (yes, behövs) det olika dofter i badet för att liksom parera och göra det bästa av dagens första stunder. Då mår jag bättre.
Ibland vill jag ha ett kraftfullt uppvaknande, med en doft som tar över badrummet och liksom fyller hela kroppen. Då kör jag på duschcremen Melograno från Ortigia. Älskar för övrigt ALLT från det märket (har doftljus, handkräm, rumsparfym med mera).
Dels för att det är naturliga produkter som doftar magiskt, men kanske framförallt för att allt är SÅ SABLA SNYGGT! Det är palmer, geparder, elefanter, påfåglar och djungel. Så sjukt fina förpackningar, och en rejäl dos vardagsglädje.
Känner jag för en härlig doft, men som är lite lättare, använder jag Frangipani Silk från Wera Stockholm. Den doftar lätt, friskt och fräscht av Frangipaniblommor och påminner mig dessutom om Bali där dessa blommor ju låg strösslade över gräsmattan varje morgon. Underbart!
Och är jag inte särskilt sugen på doft alls, utan vill ha ett mjukt och försiktigt uppvaknande, så duttar jag doften Oud från Tangent GC i badet. Den är ekologisk, består av 100% naturliga ingredienser och doftar mjukt och snällt.
Sen har jag faktiskt en egen duschcreme till Fiffi. Starka parfymer hör inte hemma där, så jag kör på den här från ACO som är grym. Supersnäll och mjuk.
Det var det! Då och då (när jag tröttnat) byter jag ut duschcremerna mot nya spännande dofter (Fiffis tvål får dock alltid vara kvar), och det här är helt klart ett härligt sätt för mig att värna vardagsglädjen. Någon mer än jag som varvar olika dofter i duschen för att göra sig själv lite extra glad?
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
 1. Sara skriver:

  Vilket underbart sätt att börja dagen på!! 🙂

 2. Malin skriver:

  Det låter som underbara dofter och en bra idé att boosta humöret med lite doftterapi på morgonen! En liten undran bara, behöver man en tvål till Fiffi?? Räcker det inte med vatten eller möjligtvis en naturlig olja om hon är torr/irriterad?

 3. Åsa skriver:

  Oh yes, 3 finns alltid, den ena byter jag eftersom men 2 favoriter finns alltid sedan många år. Deodorant har jag alltid samma, hmm nästan 15 år nu..!

 4. skriver:

  Varför ska man bara ha en, omväxling förnöjer ?✨ Haha jag är precis likadan, har duschkräm hemma så det räcker till en hel fotbollsturnering ?

 5. Gör likadant! Även med lotion. Ska jag flyga långt smörjer jag mig med "clean – warm cotton" så luktar man liksom nytvättat även på ingrodda flyg, haha. Har en lättare blommigare å en tyngre maffigare beroende på humör också. Handkräm i handväskan som är lite lyxiga som man kan välja mellan har jag också minst två av! 🙂 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..