"NIKLAS MMMAT" ÄR TILLBAKA!

                                                                                           I samarbete med Findus

ÄNTLIGEN är ”Niklas Mmmat” tillbaka! Den här gången lagar han en riktigt lyxepyxig fisksoppa till mig, gjord på fryst torsk. Som vanligt är det en rätt som smakar mycket men som går snabbt och är enkel att laga.

Programmet görs i samarbete med Findus. De har ett gäng olika portionsförpackade frysta fiskar som är kalasbra att ha i frysen. Då kan man lätt och snabbt laga till nåt smarrigt och hälsosamt, perfekt för mig som mycket hellre går loss på fisk än kött.

RECEPT (4 PERS)
För 4 personer
800 gr 3 fina filéer av Findus Torskrygg
3 st vitlöksklyftor
2 st schalottenlökar
2 st lime
en näve hackad Ingefära
800 ml kokosmjölk
3 dl vatten
1 paket Koriander
1 paket Persilja
1 tsk gurkmeja
några droppar tabasco
1 tsk salt
olivolja och smör till stekning

Gör såhär:
1 Skala och finhacka vitlök och schalottenlök
2 Skär och portionera torskrygg i grova bitar
3 Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk
4 Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta., låt koka ihop i ca 6-8 minuter
5 Lägg i torskrygg och sjud den ytterligare i ca 10 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar
6 Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco

Aioli:
2 st äggulor
1 tsk Dijonsenap
1 klyfta vitlök
1 msk Vitvinsvinäger
1 Nypa salt
1 Nypa svartpeppar
Lite pressad citron
2,5 dl Rapsolja (ungefär)

Gör såhär:
– Blanda äggulorna, vitlöken, dijonsenap, salt och peppar i en bunke.
– Häll i rapsoljan under vispning (långsamt i början). Majonnäsen blir tjockare med mer olja.
– Häll i vinägern (fortsätt vispa) och smaka av. Färdig!

Fler härliga fiskrecept hittas här!

  1. Emelie skriver:

    Härligt! Ska prova ikväll ?

    1. Jaa, så mumsig! Supergott också att bara steka toskryggen i MASSOR med smör, och sen servera med hackat ägg, kokt potatis, gärna ärter och riven pepparrot. Häll det brynta smöret över fisken – MUMS! <3 Älskar torsk! 😀

      1. Bra tips det med!! Smörstekt torsk är verkligen smarrigt, vi brukar äta det med frästa grönsaker (gärna broccoli, sockerärtor, morot och rödlök) och sen sås på creme fraiche, dill, fiskfond och citron som värms upp ihop. Stående favorit!

        1. Mmmm! Oj vad smarrylarry! Det måste vi prova, tack! <3 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..