ANNONS

ALDRIG MER ALKOHOLRELATERAD ÅNGEST

/

God förmiddag hörrni! Undrar om alla har det lika blött som vi här i Estocolmo? Här är det rena rama regnfesten kan jag berätta.

Hursomhelst – hoppas ni haft en riktigt härlig midsommar! Det kommer bilder från vår helg lite senare i dag. Hade jättemysigt. Är så glad att jag inte dricker på fester längre, den känslan är extra stark vid såna här klassiska alkoholhögtider.

Tror jag är lite skadad av hur jag mått tidigare år, för det första jag tänkte på på midsommardagen var alla de som vaknade med ångest. Ångest över att ha vaknat i fel säng, ångest över att ha sagt saker som inte borde ha sagts, ångest över att behöva gå igenom de senaste 24 timmarna i huvudet och stålsätta sig för vad som sagts och gjorts – eller allt som inte ens koms ihåg. Usch.

Hade exakt samma tankar på nyårsdagen, och har haft det det varje år – oavsett om jag själv druckit kvällen innan eller inte. För på nyår och på midsommar gör väldigt många väldigt mycket som är väldigt dumt. Orsakat av alkohol. Så när jag vaknar är det alltid det första jag tänker på. Jag känner sorg för dem som behöver vakna med den där krypande känslan av skräck och skam i kroppen, och samtidigt en lättnad över att jag inte är en av dem.

Aldrig mer tänker jag utsätta mig för att känna så. Aldrig mer.

2
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00