ATT GRÅTA SOM ETT SKYFALL DEN ALLRA SISTA DAGEN

I dag är sista dagen innan semestern, vilket också innebär att det är Iggys allra sista dag på hans enormt fina föris som ju läggs ner nu. Och även om den nya förisen känns bra och allt KOMMER bli bra, så är det ändå så himmelens sorgligt. Ingen av pedagogerna kommer tyvärr hänga med till nya stället, och att Iggy (eller vi) inte kommer få träffa dem igen känns så enormt ledsamt. För de har varit så FANTASTISKA.

Jag kan inte tänka mig bättre mänskor att få spendera sina första år tillsammans med. Både jag och Niklas är dem evigt tacksamma för att de skapat en så trygg, härlig, rolig, kärleksfull och spännande värld åt vår goda lilla unge. Och allt de har lärt honom, crazy bananas! Det är så många ”första”-grejer som hänt där, tack vare att de verkligen tagit alla barn på allvar och sett dem som små mänskor som är mycket, mycket kapabla.

I morse vid lämningen grät som jag ett skyfall. Kunde inte hjälpa det. Och de grät också. Det var ju sista gången vi sågs. Hua hua vad jobbigt det var, men också fint såklart. Jag skrev ett mail till dem tidigare i veckan för att uttrycka vad vi känner inför den insats de gjort för vår unge, och för alla barn på Iggys föris. Visste att jag skulle börja böla sista dagen, och när jag gråter får jag inte fram ett ord. Så att få skriva ett mail kändes bra. Tänker att de liksom måste få veta hur mycket vi päron uppskattar dem.

Tänk att jag knappt ens reflekterade över förispersonal tidigare. Och sen när jag fick barn kom de att bli några av de allra viktigaste mänskorna i vårt liv. Vilket jobb alltså, ett av de viktigaste i världen.

 1. Vad fint skrivet Vanja! Och tack för att du lyfter fram vikten av vårt yrke. Arbetar som förskollärare och får tyvärr allt som oftast kommentarer om hur lååång utbildningen är bara för att leka hela dagarna.. tråkigt att folk inte förstår allt vi gör för barnen. Men SÅ GLAD över att du lyfter fram det bra vi gör! ❤️ TACK!

  1. Men HJÄLP, blir ju mörkrädd! Vilka rackarns puckon som inte hajar. Tack fina DU för att du valt ett av världens viktigaste yrken! <3

 2. Linda skriver:

  Jag började gråta bara av att läsa inlägget.
  Imorgon är sista dagen för min son på hans förskola, vi ska ha ledigt och så ska han börja på en annna förskola till hösten. Började tänka på personalen på våran förskola, allt de gjort för min son. Usch, börjar gråta igen nu…
  Dom är helt fantastiska!
  Kramar till Er! <3

  1. Å, känner med er! Kommer ju bli jättebra på nya stället för oss båda, men man tycker ju alltid det är lite obehagligt när det är förändringar som drabbar ens barn. Men ofta tar tydligen flräldrarna det hårader än kidsen att sånt här händer, de vänjer sig ju rätt kvickt vid nya grejer. Kram! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..