LUNCH PÅ STRANDEN, MIDDAG PÅ LODGEN OCH BUBBELBAD SOM AVSLUTNING

Ahhhh! Känslan av att ha ett fungerande internetzzz alltså. SVISCH! …och så är alla bilder uppladdade på bara några sekunder. Ljuvligt. Så nu kör vi några härliga Portugallieninlägg tycker jag!

Vi börjar med vår sista dag i Peniche (innan vi åkte till det magiska hotellet i vildmarken). Den spenderade vi på följande sätt:

Vi hade fått tips om Xakra Beach Bar, ett ställe vi inte varit på förut.

Så vi slank dit.

Där var det fullkomligt ljuvligt.

Medan vi väntade på maten gick vi på upptäcksfärd.

Iggy hittade skatter…

…som han gav till mig. GÖLL.?

Faster Oliven och kusin Ruben var också med såklart.

Kidsen roade sig med att flytta på tunga stenar…

…och titta på insekter. Just att undersöka insekter har varit VÄLDIGT spännande den här resan.

Till förrätt hade vi beställt in nåt som nästan alla portugiser sitter och småsnaskar på titt som tätt – sniglar.

Och här är det inga förfinade versioner à la Frankrike som serveras – nää, det är rätt och slätt sniglar. I sina skal. Med tentakler å allt. Ja, ni ser ju. Det var inget för mig. Alls. Kan erkänna att jag inte ens smakade.

Det gjorde Iggy. Modigt! Sniglarna var dock ingen hit hos någon, första och sista gången vi beställde in dem.

Huvudrätten var supersmarrig, i alla fall för mig som beställde in dagens grillade fisk och clams. Säkra kort och alltid gott. De andra var inte så nöjda med sina rätter.

Portugallien är ju som sagt lite lurigt på matfronten, så mitt råd är att alltid ta sånt som man vet borde vara gott. När man kör living on the edge-tänket och chansar runt blir man i princip alltid besviken. Det blir smaklöst och ofta en smula märkligt.

Efter lunchen drog vi till Buddhaparken (den kommer i ett separat inlägg), och sen åkte vi till lodgen. Där beställde jag in lite mer, ehhhhh…tasty snacks.

Sen njöt jag av att Igster lugnt satt å byggde lego…

…och att Laxen flörtade vilt med mig.

Älskar att det finns så mycket grejer för barn att leka med på lodgen. Man gillar ju sånt, borde ALLTID finnas en barnhörna på alla ställen – tänk vad mycket enklare utemiddagar skulle bli då. För både gäster och personal.

När vi blev hungriga beställde vi in en lodgebolognese till Iggy…

…sötpotatispommes att dela på…

…jag tog svamp- och kycklingpastan…

…Oliven tog falafelsalladen…

…och Niklas tog lodgens grymma burgare. Mums.

Efter middagen drog vi upp till terrassen där det var solnedgångspartaj.

Ungarna passade (såklart) på att bada i bubbelpoolen.

Lyckan att få vara uppe sent! OCH bada!

Medan vi mös bredvid. Nåt annat jag älskar med lodgen är att alla får plats. På terrassfesten rymdes 6o-åringar, 18-åringar, barnfamiljer och trettioplussare. Och allt däremellan. Blir ju alltid bäst stämning när det är så, tycker jag.

Farbror John spelade (sjukt bra!) musik.

Och vi njöt.

En riktigt bra sista dag i Peniche.

  1. Amanda skriver:

    Wow, så modig Iggy är som vågar smaka på så märkliga saker! 😀

  2. Karin skriver:

    ÄR det levande sniglar som äts? Oh herre.. Vad vidrigt! Jag var helt bergis på att det skulle stå ”nääää skämtar” under snigelbilden.

    Insekter är iofs en miljösmart proteinkälla som alternativ till ”vanligt kött” och säkert kvalificerar sniglar in där MEN… #rysningardelux

    Kram!

    1. Neeej, de är kokta alltså. Sorry om jag var oklar! 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..