ANNONS

DET HÄR HAR JAG ALDRIG GJORT FÖRUT, SÅ DET KLARAR JAG NOG GALANT!

/

Kej. Hann som jag misstänkte inte skriva detta inlägg i går. Gårdagen var en kort dag med en maaaaaassa action, så vi tar Veckans Planer i dag istället. För nu är jag officiellt tillbaks på jobbet 100%, och då återgår även el bloggo till att dels uppdateras lite oftare (TACK för att ni var så aktiva här i min bloggosfär under sommaren, trots att ni ofta bara fick en inlägg om dagen?) och dels innehålla Veckans Planer- och Helgen I Bilder-inläggen igen.

Nu kör vi, är SÅ GALET TAGGAD (och livrädd) inför denna vecka!

Vi skippar måndagen eftersom den ju redan liksom…hänt, och går rakt på tisdagen.

Tisdag
I dag ska det som vanligt spelas in poddis – men denna gång med en gäst! Och gästen är ingen mindre än vansinneslovely Claudia Galli Concha som jag ju lärt känna via bloggosfären. En rackarns driftig brutta som gjort SÅ mycket i sitt liv, och som alltid verkar totalt orädd inför nya utmaningar.

Det klassiska Pippi-citatet ”Det här har jag aldrig gjort förut, så det klarar jag nog galant!” känns verkligen mitt i prick på henne. Ska bli SÅ kul att hon gästar poddisen, jag har en massa frågor jag vill ställa till henne.

Om ni har något ni skulle vilja fråga Claudia – gå loss i kommentarsfältet så tar jag med de frågorna till inspelningen! Resultatet får ni som vanligt höra i morgon onsdag.

Onsdag, Torsdag & Fredag
Okej, resten av veckan slår jag faktiskt ihop till en enda punkt. En enda MAGISK rackarns punkt som jag är både LIVRÄDD och SJUKT PEPPAD inför. Jag ska ge mig ut på hal is, jag ska VÅGA.

Jag pratar ju ofta i både podd och blogg om det här med att palla ta sig utanför sina bekvämlighetszoner, att våga VÅGA. Det är då man växer. Och well, nu är det dags för mig att öka på mina 166 cm över havet med en hel decimeter tror jag. För det kommer bli en hel del växande den här veckan.

Vad ska jag pyssla med då? Jo – Jag ska göra något jag aldrig riktigt gjort förut, men nåt jag drömt om att göra lääääääänge. Jag ska…(insert virtuell trumvirrrrvelllll)…SKÅDESPELA! På riktigt, typ. Jag har ju småfuskat lite på det här området någon gång tidigare, men nu blir det på en helt annan nivå.

Jag vet inte riktigt hur mycket jag kan berätta om projektet än, men jag kan i alla fall säga att det har att göra med JC, klädbutikskedjan. Och! Jag gör alltså INTE detta som ”Vanja Wikström”, utan som en skådis som spelar en roll. En SKÅDIS!

Det här är därför inget bloggsamarbete (därav saknas det klassiska ” I samarbete med…” högst upp i inlägget), det här är något jag gör som en inhyrd skådespelare. Att jag är någon slags media-semikändis var inget plus, snarare tvärtom. Jag fick söka för att få rollen, och jag och Niklas filmade en audition tape här hemma, en sen kväll efter att Iggy somnat. Den uppskattades tydligen, för jag fick rollen. Och den här veckan ska det mesta spelas in. SÅ GALET ju?

Förra veckan var jag på JC´s huvudkontor för fittings (se ovan).

Det är en rackarns massa scener som ska filmas, vilket betyder en rackarns massa kläder som ska bäras. Vi tog ett gäng testbilder på olika outfits. Här är en av dem…

…och här är en annan.✨

I går var regissören, producenten, fotografen, scenografen och gaffern hemma hos oss. Dels för att jag skulle få träffa dem, men också för att reka. En del av materialet kommer nämligen att spelas in i vår lägenhet. Sjukt kul ju!

Kändes toppen att få träffa alla, och de är verkligen riktiga stjärnor hela bunten, så begåvade. Ett sjukt bra gäng. Älskar också konceptet som vi ska genomföra, och manuset är grymt. Det ger verkligen en trygghetskänsla i allt det här ovana, och om jag bara lyckas leverera så tror jag att det här kan bli helt fantastiskt. Ett Bucket List-moment, måste jag säga.

Jag ska berätta mer så snart jag får, såklart. Men onsdag, torsdag och fredag denna vecka ska jag alltså jobba med något helt annat än vad jag är van vid – jag ska skådespela! Och ska jag berätta en hemlis? Klart jag ska… Just att få spela en roll och få slinka in i ett annat liv än mitt eget har alltid varit en dröm hos mig. Och nu får jag alltså göra det. I ett sammanhang som känns sjukt bra och med ett löjligt begåvat gäng som skapar trygghet.

Men – även om alla förutsättningar känns så bra som de bara kan, så är jag såklart ändå livrädd. Som man ju ÄR inför nya utmaningar. Som i alla fall JAG är. Det där med att få drömmar uppfyllda är ju inte bara härligt, det är läskigt också.

Men jag tänker att jag får ta till mitt sedvanliga knep: ”Fake It Til You Make It!”. Att låtsas vara tryggare i en situation än vad man faktiskt är hjälper alltid. På så sätt lurar man både sig själv och andra. Det i kombination med mitt ändå rätt grejta (som ni vet✌??) självförtroende gör att jag känner mig ganska trygg med att jag kommer fixa det här. Det kommer bli bra.

Jag ska låta världens bästa Pippi Långstrump vara mitt spirit animal de kommande tre dagarna:

”Det här har jag aldrig gjort förut, så det klarar jag nog galant!”

Håll tummarna för mig nu.

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

14
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00