Ä N T L I G E N

 

Jag måste berätta en grej. Jag har ÄNTLIGEN gjort slag i saken och styrt upp nåt som jag velat göra i ÅRATAL. Och nej – jag har inte byggt ett personligt saltlakritsförråd i källaren (det står kvar på bucketlisten, TÄNK vad smidigt att bara kunna pipa ner NÄRSOM och grabba tag i några hekto häxvrål när andan faller på?).

Vad har jag gjort då? Och vad har bilden ovan med saken att göra? Well, det gäller ben. Och hår. Nu kanske ni kan gissa? Borttagning av hår, närmare bestämt.

Jag har ÄNTLIGEN påbörjat en laserbehandling som ska ta väck oönskat hår på benen, vid bikinilinjen och under armarna. Jag har funderat på detta i ett flertal år men aldrig fått ändan ur vagnen. Jag AVSKYR att lägga tid på denna satans epilering/vaxning/rakning och har tänkt såååå många gånger på all den tid man ju måste spara (i resten av sitt liv!) om man tar bort håret med laser.

Och yes. Jag VET att en enkel lösning såklart är att bara strunta i att ta bort det. Och jag VET givetvis också att jag blivit hjärntvättad av samhället till att tänka att kvinnor inte ska ha hår någon annanstans än på huvudet. Sunkigt, absolut. Och kanske är jag en vek svagis som fallit för detta, men jag känner att jag verkligen drar mitt strå till stacken vad det gäller olika typer av kvinnofrågor, så ni får helt enkelt förlåta mig för att jag inte går i bräschen på just det här området.

Ni som blir arga på mig får sluta läsa nu, och ni som blir nyfikna på det här med hårborttagning ska få lite mer matnyttig info.

Det första man ska veta är att det är en process, inget man bara kirrar på en eftermiddag. Eftersom hårstråna växer i omgångar krävs det ofta runt 6 behandlingar av samma område för att man ska komma åt alla hårsäckar. Det bör gå ca 8 veckor mellan varje behandling, så ska man bli helt fri från hår (FÖR ALL FRAMTID! #halleluja) så tar det nästan ett år att genomföra.

En annan sak är att det är pricy. Men eftersom kostnaden ju sprids ut över nästan ett år blir det inte så farligt ändå. Och när man är klar behöver man ju aldrig mer köpa vax, rakgrejer eller epileringstjofräser. Men det bästa är såklart all TID man sparar. Tänk att aldrig, aldrig, ALDRIG mer behöva lägga tid på att ta bort oönskat hår? För min del (som har rätt duktigt med hår, som dessutom växer snabbtsnabbt) kommer en sån här laserbehandling frigöra enorma mängder tid.

Jag ser också fram emot att aldrig ens behöva BRY mig om de där satans håren. Aldrig mer ska jag ägna mina ben, mina armhålor eller min bikinilinje en hårig tanke.

Eftersom jag funderat på det här i ett flertal år gjorde jag rätt rejäla efterforskningar innan jag bokade tid. Jag valde att göra mina behandlingar på Nordiska Kliniken (tips!), där de har den absolut senaste lasermaskinen som jag läste mig till hade en massa fördelar. Typ att man kan behandla huden närsom på året.

Med andra lasrar brukar man inte få utsätta huden för sol varken innan eller efter behandling, vilket gör det trixigt att få in behandlingen i sitt liv. Svårt på sommaren (om man tänkt vara i solen), svårt på vintern (om man vill åka på någon resa där det är sol), och svårt att kunna avstå helt från solexponering under ett helt år (som det ju tar att behandla klart). Det fanns en massa andra fördelar också, ni kan läsa om dem här om ni är nyfikna.

För några veckor sen var jag på min första behandling, och min reaktion var såhär:

1 // PEPPPPP! Så sabla peppad på att ta kål på varenda rackarns strå. Jag njöt på riktigt av varje laserskott.
2 // Det gjorde ju inte ont alls? Jag har gjort IPL (laserbehandling för huden i ansiktet, ska skriva ett inlägg om det också) och det är rätt smärtsamt. Men det här kändes knappt. Helt sjukt att det var så easy peasy. Jag somnade nästan.
3 // Det gick snabbt, snabbt, snabbt. Trots att jag behandlade så många områden (underben, bikinilinje + insida lår samt armhålor) så tog det bara en dryg timma. Då ska man komma ihåg att aaaaaalla hårstrån på de områdena ju ska lasras.

Nästa tid har jag i oktober, men allra helst vill jag typ spola fram livet ett år så att jag kan slänga alla hårborttagningsgrejor omedelbums.

Lagom till nästa sommar bör jag vara hårfri. Can´t WAIT!

SparaSpara

SparaSpara

 1. Emzi skriver:

  Åh vad härligt! Jag drömmer om att få göra samma i något skede av mitt liv. Skulle vara så skönt att bli av med håren forever!

 2. Johanna skriver:

  Kommer det verkligen hålla i sig i flera år? Då skulle det vara värt det absolut 🙂 eller garanterar de bara något år eller. Vi behöver 1 till sånt här inlägg sen känner jag 😀

 3. Rebecca skriver:

  Så spännande! Har också funderat på det där. Har hört att man kan få tillbaka håret efter graviditet och amning dock (?) Problem med svett (?) Detta kanske är helt fel. Skönt att ha hårfria ben!!

 4. Spännande, blev sugen direkt efter att ha läst inlägget. Lägger själv en hel del cash på att vaxa på salong regelbundet… Kan du inte skriva vad priset blir totalt? Tycker det var förvirrande på deras webb med olika priser per ”område”. Tack för inspirationen Vanja! ?

 5. Ulrika skriver:

  åh ser SÅ (kanske orimligt mycket) fram mot IPL-inlägget? vet nu inte varför du gjorde det, men det är en av flera sorters laser jag är sugen på att ge mitt ansikte. (mvh fröken acneärr och rosacea i salig blandning).
  älskar blandningen av högt och lågt på denna blogg för övrigt, från livsbalansen och meningen med allt till hårborttagning, typ. precis som en härlig fika med någon man gillar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..