TRE SJUKT BRAIGA FREDAGSTIPS

Denna fräsiga fredagseftermiddag tänkte jag begåva er med tre magiskt braiga tips, så var redo att skärmdumpa! Nummer ett:

Dokumentären GAGA: FIVE FOOT TWO. Det här är nåt så ovanligt som en artistdokumentär som är PERSONLIG. Som är NAKEN. Som är ÄRLIG. Ofta är den här typen av filmer väldigt polerade och putsade, och allt som är med är noga genomtröskat av skivbolag och imagekonsulter. Men icke Gagas dokumentär. Såklart.

Precis som att hon kör ett helt eget race i musikvärlden så är även denna film något av ett unikum. Man får liksom se den RIKTIGA Gaga. Som kämpar mot smärtor i kroppen som gör det svårt för henne att uppträda, som oroar sig över att hon blivit för ”vanlig”, som gråter över sin döda faster (och skriver en vansinnigt fin låt till hennes minne), som är nervös över sitt Super Bowl-framträdande och som pratar öppet om hennes och Madonnas ansträngda relation. En osminkad dokumentär, bokstavligt talat, som är riktigt, riktigt bra. Hittas på Netflix.

Bonustips på den här fronten: Metallica – Some Kind Of Monster. Kanske den ärligaste och mest fascinerande musikdokumentär som någonsin gjorts. Hittas också på Netflix.

För ett tag sen bad jag ju er om tips på nya serier att ge mig in i. Tyvärr hade jag sett i princip ALLT ni tipsade om (🙈), men har på egen hand lyckats nosa upp något som är HELT FANTASTISKT, och som blir fredagstips nummer två:

Serien Billions, som hittas på HBO. Lysande skådespel, fantastiska karaktärer som gör att man kastas vilt mellan vem man liksom ”hejar” på och en sjukt spännande story. Bra, bra, BRA! Se den bara.

Tips nummer tre är en poddis! Nämligen denna:

Parenteser-podden, som görs av två av mina absoluta favvisar: Elisabeth Lindroth och Hej Hej Vardag-Louise. Elisabeth och Louise (eller Lojsan å Betan som de kallar varandra i podden) snackar om vardagliga ting på ett intelligent och humoristiskt sätt. De fastnar ofta i diskussioner kring hur olika män och kvinnor behandlas, framförallt vad gäller föräldraskap. SÅ SJUKT INTRESSANT, ääääälskarrrrrr den typen av reflektioner.

19 roliga å intressanta avsnitt finns tillgängliga so far. Ni hittar Lojsan och Betan här på iTunes eller genom att helt enkelt söka på Parenteser (obs! Kolla stavningen) i er podcastapp.

Slut på tips, ha en asmyzig fredag nu hörrni!

SparaSpara

    1. Ja, men HJÄLP. Man riktigt känner Tildes frustration över att behöva släppa diskussionen så tidigt. Shit alltså. Man blir ju mörkrädd att biverkningar av alla de slag är okej så länge de gäller kvinnor, men så fort det är män det handlar om så blir det väldigt ängsligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..