SRI LANKA ELLER COSTA RICA? DAGS ATT PLANERA VINTERNS NJUTNINGSRESA!

I samarbete med Booking.com

Happy Friday! Tänkte fortsätta denna fredag med några resedrömmar – och dessutom bjussa er som också går i resetankar på ett fräsigt erbjudande. Mer om det strax.

Såhär såg det ut i mars, när vi var på Bali. UNDERBARA Bali! Vilken rackarns resa alltså. När vi var där bestämde vi oss för att göra det till en tradition att köra en familjeresa till något härligt ställe varje vinter, och nu är det dags att börja planera.

Vi har inte bestämt vart vi ska åka än, men är i rekarfasen. Fnurlar på några olika ställen med gemensamma nämnare som exempelvis:

1 // Varmt, varmt, varmt ska det vara. I såväl luften som i vattnet.
2 // Inte för dyrt, vi vill kunna lyxa till det när vi är på resa.
3 // Surfbart, allra helst.

När vi är ute och reser vill vi gärna hyra ett hus snarare än att bo på hotell. Såhär såg ju vårt LJUVLIGA hus på Bali ut till exempel. Så ytterligare något som alltså bör vara med på listan ovan är:

4 // Ett härligt hus som ligger nära havet, har egen pool och gärna får vara omgivet av djungel.

När det är dags att börja leta efter boenden, oavsett vad det är för typ av resa man ska göra (familjeresa till Bali eller weekend i Paris) tycker jag det är skönt om man slipper ränna runt på olika sajter. Att man liksom har allt samlat på en plats. En plats där man lätt som en plätt kan se recensioner från andra resenärer (VIKTIGT!), många bilder (SUPERVIKTIGT!), var stället ligger rent geografiskt, om frullen är inkluderad, vad det kostar per natt med mera.

Booking.com finns allt som jag nämner ovan, plus en massa mer. Dessutom är utbudet helt gigantiskt, vilket jag ÄLSKAR. När jag letade på sajten hittade jag alltifrån trädkojor till beach bungalows till urbana lyxlägenheter. Och en maaaaaaaaassa olika hotell då, såklart. Väldigt skönt att ha allt på samma ställe, och tokviktigt för mig att det inte bara erbjuds ett typ av boende, utan att man får ett varierat utbud.

Läste på lite och upptäckte att Booking.com tydligen har 1,4 miljoner boenden i 226 länder (!), så det var inte så konstigt att jag hittade typ…ALLT. Ha ha. Underbart ju.

Ett av resmålen vi fnurlar på är Sri Lanka. Hittade detta magiska boende där som tickar alla våra boxar: Palm Paradise Cabanas + Villas. Visst ser det göttigt ut? Djungelfeeling deluxe.

Dessutom beläget en minuts promenad från stranden.

Både jag och Niklas har ju varit ganska mycket i Costa Rica, så det funderar vi också på. Vore mysigt att få hänga där med Iggy. Hittade det här tokfina huset i Santa Teresa där vi i så fall vill bo.

Också ett stenkast från havet. Villas Argan, heter stället.

Så himla mysigt!

Hoppas att vi hittar ett klockrent resmål och boende, så att jag snart får hänga i djungeln med min goda unge igen.

Och hörrni – i början av inlägget utlovade jag ju ett erbjudande, here it comes! Jag har fått möjlighet att dela ut en rabatt på 250 pix som ni kan använda på Booking.com. Den gäller såklart oavsett om man vill unna sig en härlig hotellnatt i Stockholm, en weekend i Köpenhamn, en torsdag till söndag i Paris – eller två veckor på Bali. Enda kravet är att bokningen är över 500 kr.

Så in och unna er en härlig (och rabatterad 🙌🏻) resa vettja! När ni slinker in på länken nedan kommer ni till Booking.com och ser en ruta med mitt namn. Då kan ni ta del av erbjudandet. Obs att rabatten inte syns direkt. Den funkar som så att ni får tillbaka 250 kr efter det att ni gjort er övernattning. Bara så ni vet och inte blir förvirrade.

Hoppas jag kunde inspirera er reslust en smula nu!

Slink in här, boka något härligt boende och få 250 kr i rabatt!

SparaSpara

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

 1. Amanda skriver:

  Vilka fantastiska ställen ni hittat! Utsikten från huset i Sri Lanka var ju helt ljuvlig!

 2. Sara skriver:

  Det ser helt underbart ut! Vi funderade på Costa Rica förra året men då vi var sugna på ett syskon läste vi på om zika-viruset som tydligen finns även där. Om en vill bli gravid alt är gravid ska man undvika zika-området och Costa Rica tillhör det. Tydligen kan det vara skadligt även för små barn med växande hjärnor så då kändes det ej som ett alternativ då vi hade en 2,5-åring med oss. Vi var också sugna på Mozambique men då behövdes malariaprofylax vilket inte är helt lätt att ta som preggo. Så vi åkte till Sydafrika, ingen tidsskillnad, billigt och massa kul att göra! Bokade alla boenden via bookings och det funkade toppen! Vi åker tillbaka i år igen, och nu med lillebror på utsidan…lycka till med resplanerna!

  1. Ja, har koll på Zika men har inte satt mig in i vilka områden som är gröna att åka till än. Bra att veta, vill inte riskera nåt. Sydafrika är bra ur surfsunpunkt också, så kanske att det blir dit vi åker. Bra tips! <3

 3. S skriver:

  Vi ska åka till Kap Verde i vinter, vilket ska vara ett bra surfställe! Kram

 4. Ulrika skriver:

  Härligt med semester! Vill tipsa om Mauritius dit vi styr kosan i vinter. Sri lanka fanns med i planerna, men till Mauritius flyger vi direktflyg med TUI! Kommer boka boende på egen hand, sannolikt via airbnb. Bara tre timmars tidsskillnad. Känns optimalt med en 4-åring och en 1,5-åring.

  1. Men HUR bra tips? Får kolla surfbarheten bara. Grymt med direktflyg och liten tidsskillnad. Känns som att det är tokdyrt där dock? Måste reka, tack snälla för tipset! Och ha en LJUVLIG resa! <3

   1. Ulrika skriver:

    Nu har jag ju inte varit där ännu, men Google säger att priserna är överkomliga om man undviker lyxhotellen. Maten är en mix av afrikansk/indisk/fransk och priserna på icke-lyxrestauranger verkar ligga långt under Sveriges nivå. Vi kikar på lägenhet med pool via airbnb, och det verkar landa kring 10000 för två veckor (sen var dessvärre flygresan snordyr, 26000 för oss 3+bebis), men totalpriset känns absolut överkomligt!

    1. Okej, grymt att veta! TACK för sjukt bra info! Ska googla vidare och se om detta kan vara nåt för oss också. <3 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..