Om att vilja – men inte kunna – få barn

 

Här kommer ett lördagstips i form av en podcast som jag tror att väldigt, väldigt många kommer att kunna känna igen sig i. En podcast som är Viktig På Riktigt.

Den heter ”Jag vill ha barn”, och handlar om längtan efter barn, om ofrivillig barnlöshet och om vad sjuttsingen man GÖR när det liksom inte går sådär lätt som man hade hoppats att få barn.

Podden görs av Annika Leone och Cilla Holm. De ville göra en podd som skapar gemenskap och tillhörighet kring barnlöshet och längtan. En situation som är otroligt svår att befinna sig i såklart – och som innebär många märkliga, obekväma och STORA beslut.

Annika har sen tidigare dottern Lilo (som går på samma föris som Iggy och är en av hans bästa kompisar💞), är singel och vill gärna försöka få till ett syskon. Hon har ett misslyckat inseminationsförsök bakom sig.

Cilla har tio misslyckade inseminations- och IVF-försök i bagaget, och är nu inne på äggdonation i Ryssland för att kunna fortsätta sin resa mot ett väldigt efterlängtat barn. Både Annika och Cilla är 42 år.

Jag vet ju att det är flera av er härinne som kämpar med samma frågor just i detta nu, och tror att det kanske kan vara fint att få lyssna på den här podcasten, och att få följa Annikas och Cillas resor.

Sök på ”Jag vill ha barn” i era poddappar, eller gå in här för att lyssna direkt!

  1. Anna skriver:

    Jag har barn via ivf. De kunde inte hitta något fel på oss. Jag var 34 år vid vårt första försök. Läkarna var tydliga med att ”den enskilt viktigaste faktorn är kvinnans ålder”. Mycket stressande. Jag uppskattade dock uppriktigheten. De visade tydlig statistik för oss. Jag uppskattade det med. Det finns gott om solskenshistorier, men rent krasst så är dessa inte i majoritet. Alla funkar olika, men för MIG så var realistiska förväntningar viktigt.

    1. Tack för att du delar med dig! Så viktigt att vi alla pratar mer om det här, normaliserar, luftar, ger varandra mod och bra idéer och pepp. Kram!

  2. Ulrika skriver:

    Så fint att du tar upp det här, ska lyssna på podcasten. kanske får mig att mer empatiskt förstå upplevelser jag inte haft men förstår är en stor och tung sorg att bära. <3

    1. Ja, tror det är väldigt nyttigt för de flesta att lyssna på den här podden. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..