ANNONS

Huset vi kommer bo i på Sri Lanka!

/

Nu har vi bokat boende i Sri Lanka, i det här mysiga huset kommer vi husera i två veckor!😍 Egentligen hade vi bestämt oss för ett annat hus, som var billigare. Vi skickade en bokningsförfrågan och trodde allt var klappat å klart, men nåt dygn senare visade det sig att bokningen av någon anledning inte blivit av. Och när vi skulle boka igen var ”våra” datum upptagna.

Först blev vi besvikna och kände att ”Men nääääää!”. Det finns inte så många hus att välja mellan där vi vill bo, så det är inte så att om man missar ett boende finns det 100 andra.

Men så kollade vi igen, och kikade på ett hus som vi valt bort till en början för att det var lite för dyrt. Men det var helt klart finast. Det var ledigt, så det fick det bli! Och nu känns det såklart TOPPEN, det var liksom meningen att v inte skulle bo i det där andra huset. Nu ska ni få se lite bilder!

Här är poolen och solstolsplatserna. SÅ mysigt!

Huset omges av en stoooor trädgård som är lummig och bjussar på mycket skugga. Perfekt för Iggy att gå på upptäcktsfärd i!

Nåt som jag tycker är extremt viktigt när man åker till tropiska länder är att det finns gott om ”indoor/outdoor” areas. Platser där man kan sitta utomhus, fast under tak så att man är skyddad från solen. Hur det ser ut inne i huset är inte särskilt viktigt alls, där spenderar man i princip ingen tid ändå.

Här kommer vi äta frukost varje dag! Och middag de gånger vi inte äter ute.

Det här är personalen som jobbar med huset. Mat, städning, trädgård, pool, chaufför och annat fix. Och jag veeeeeet – på ett sätt känns det helt crazy bananas att ha personal, men egentligen är det ju precis som att bo på hotell – bara att man bor med enbart sin familj i stället för med en massa andra.

Och just det där att bo i hus med personal är så underbart. Då får man hotellkänslan av frukostar och städade rum, men lyxen av en egen pool och en egen trädgård. Perfekt kombo.

När vi läste recensionerna av huset var det SÅ många som tyckte att kocken var helt fantastisk, så jag ser verkligen fram emot att få beställa en genuin lankesisk måltid någon kväll som han lagar. Maten i Sri Lanka ska ju vara magisk, och eftersom både jag och Niklas tycker att ätandet är en STOR del av hela upplevelsen med att resa, så ska vi snaska oss igenom hela vår vistelse, det kan jag lova.

Ett av de fyra sovrummen. Jag och Iggy kommer ha ett sovrum, min mamma ett och Niklas mamma ett. Och sen har Niklas ett eget. Alltid bäst så, på grund av insomnin. Alla sovrum har egna badrum, också en succéfaktor när man reser. Ingen irritation över någon som tar lång tid på sig i duschen, nada stress över diverse toalettbehov och man slipper fyra andra mänskors pryttlar i badrummet.

Vi är alltså fyra vuxna och ett barn (och en minibebelino såklart) som delar på huset. Och därmed kostnaden för det. Egentligen kan man ju sova dubbelt så många iom att alla rum är dubbelrum, så åtta vuxna får ju plats utan problem.

Precis som när vi åkte till Bali tänkte jag att jag skulle dela med mig av vad det här kostar, alltid intressant att se hur andra lägger upp sina resor. Och många har ju bilden av att det är tokdyrt med hus (eller tänker inte ens på att man KAN hyra hus) och bor därför per automatik på hotell. Men jag tycker att eget hus är mycket mer prisvärt, och 9 av 10 gånger blir det till och med billigare än att bo på ett hotell med liknande standard.

Det här huset kostar oss 30 000 kr för 13 nätter. Det blir 7500 kr per person. Då ingår frukost, personal, konstant tillgång till två tuktuks, säkerhetsvakt 24/7, egen pool, enorm trädgård och allt som är härligt med att bo i ett eget hus. Hade vi fyllt huset och bott 8 vuxna som delat på kostnaden hade det landat på 3 750 pix per skalle. För 13 nätter. BRA pris, alltså.

Som jag sagt tidigare så hade jag ingen aning om att man ens kunde göra såhär (eller att det faktiskt ofta blir BILLIGARE än hotell), innan jag åkte till Bali 2006 med Niklas familj. Då bodde vi i ett hus med personal, och jag hade aldrig varit med om maken. Snällt nog bjöd de mig på boendet, så jag vågade inte fråga vad det kostade utan förutsatte att det var APDYRT, och tänkte att jag hamnat i världens rikaste familj. När jag sen fick reda på den faktiska kostnaden för huset per person och natt, så blev jag SÅ förvånad. Det VAR ju inte dyrt? Och det gjorde så stort intryck på mig, att om möjligt vill jag alltid hyra hus när vi reser.

Och GIVETVIS kan man bo billigare än såhär, det finns ju tokbilliga homestays där det knappt kostar något alls att bo till exempel. Men vill man bo extra härligt tycker jag verkligen att man ska kika på hus snarare än hotell. Just för att det ofta blir väldigt prisvärt om man är ett gäng som kan dela på kostnaden.

Ett härligt indoor/outdoor-ställe att hänga på i trädgården.

Det finns en damm! Det kommer Iggy älska.

Mera indoor/outdoor, så GÖTT!

Husets två tuktuks.Visade dessa för Iggy i går och han blev salig såklart. HUR kul att åka i dem? Det kommer bli en del tuktuk-ande, huset ligger 800 meter från stranden och i tropisk hetta pallar man knappt att röra sig dagtid. Så ska vi köra ett strandrace kommer vi packa in oss i de här gölliga fordonen.

Vårt mysiga hus!

Huset ligger några hundra meter in från Narigama Beach. Stranden ser otroligt fin ut, så vackert med vit sand. I Canggu (Bali) var ju sanden svart, också mysigt såklart men inte lika paradisiskt.

Narigama ligger strax söder om Hikkaduwa på sydvästkusten (ca fem minuter bort med tuktuk). Niklas var i Hikkaduwa förra vändan han var i Sri Lanka, det var dock sex år sen och sen dess har stället blivit betydligt mer befolkat (och turistigt). Men Narigama verkar vara perfekt – mer orört men ändå nära till Hikkaduwa där det finns gott om restauranger (vi vill snaska oss igenom resan som sagt). Tror det kommer bli perfekt!

SÅ TAGGADE!😍

13
70

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00