Gravidvecka 21 – att nästan freaka ur av obehagskänslor

 

Då var det söndag igen hörrni, och söndagar betyder som ni vet GRAVIDMAGEUPPDATERING! Tjoho!🎉

Som ni ser spurtar magen på rätt så rackarns bra, om den ser ut såhär i gravidvecka 21, hur ska den se ut vecka 40?😳

Såhär såg den ut förra gången i gravidvecka 40. SÅ GALET att det var Iggy som låg därinne, alldeles färdigbakad…👽

Men men. Tillbaks till vecka 21! På tal om det där med att det är CRAZY F*CKING BANANAS att det är en liten mänska därinne i magen, så tycker jag faktiskt att det kan vara rätt obehagligt att tänka på. Jag får inte gå in i de tankarna för mycket, då kan jag känna att det liksom blir FÖR WEIRD, och nästan lite äckligt. Alien-feelings, på ett ganska läskigt sätt.

Jag kände inte så första vändan, men tror den grejen har blivit starkare eftersom jag ju nu har en relation till den lilla person som låg i magen sist. Tanken på att Iggy har bott och producerats INNE I MIN KROPP är så vansinnesmärklig att jag har svårt att ta in det. Därför blir samma tanke på att det nu bor och produceras en annan liten person INNE I MIN KROPP som jag kommer ha en relation till liksom bara för konstig. So I don´t go there.👾

För nu känner jag väldigt tydliga rörelser därinne, Basilika far omkring ganska bra. Som tur är tycker jag själva känslan när hon rör på sig är mysig; lite som luftbubblor som dansar runt. Hade rörelserna på något sätt varit obehagliga hade det varit mycket lättare att slinka in på de där tankarna som riskerar att få mig att freaka ur.

För det ÄR märkligt (på ett lite obehagligt sätt) tycker jag, hela grejen med att något ska växa i ens kropp, komma UT UR DEN – och sen äta på ens bröst. Även fast det är det mest naturliga i hela världen, så känns det riktigt rackarns onaturligt för mig. Förmodligen för att det inte är nåt jag pysslar med titt som tätt, utan bara sisådär två gånger hittills på snart 40 år.

Men. Jag försöker att inte gå in i den där ”SHITOBERTO vad det här är weeeeird”-känslan, utan hålla tankarna i styr. Så det är inget problem, så länge jag inte låter det bli ett.

Basilika i grodperspektiv!🐸

Andra tankar jag haft den här veckan är:

 1. HUR KAN MAN PRUTTA SÅHÄR MYCKET?💨 Och sorryborry om jag blir lite graphic så att säga nu, men jag kan INTE minnas att jag var såhär…luftfylld förra gången. Har dessutom haft KONSTANT hosta i snart två månader (sabla immunförsvar som är uselt pga preggofieringen👿), och lättpruttad + megahostig är INTE en bra kombo vill jag lova.
 2. Nu blir jag graphic igen, men HUR MYCKET FLYTNINGAR ska en mänska behöva ha?!🙄 Jag blir tokig, det är som att ha konstant mens. Nåt som annars ju är HÄRLIGT med att vara preggo – just att man blir av med det där satans droppandet ett slag. Tyckte nog att avslaget (den KONSTANTA MENS man alltså har ett gäng veckor efter en förlossning) var bland det bökigaste rent fysiskt med att få barn, så jag är inget fan av att ha en läckande kropp.

Inget av ovanstående är såklart några panikgrejer, men man måste få småböla lite då och då tycker jag. Att vara på smällen är inte enbart peaches and cream, tycker man ska få lufta även det som inte är bara positivt också.

Hursom – såhär ser alltså magen ut i gravidvecka 21 this time around. Ska vi jämföra med hur den såg ut förra gången? Klart vi ska!

Jag startade inte bloggen förrän jag var gravid med Iggy i vecka 24, men magbilder tog jag ändå. Här är ett collage från vecka 19, 20 och 21. Så den längst till höger är alltså tagen i samma vecka som jag är nu. Tycker den ser mycket mindre ut? Hela jag var nog iofs lite mindre då, så det kanske beror på det. Magen var mycket spetsigare också, med Iggy. Finns det någon teori om det – spetsig vs rund mage? Vad gäller kön alltså? Spännande att magarna kan se så olika ut ändå.

Vi har börjat gå igenom alla era namnförslag, och hittat många bra! Några favoriter får dock stryka på foten av anledningen att vi känner barn som heter just de namnen. Lilo är tokfint, med det heter en av Iggys bästa kompisar. Poppy och Rio är också jättefina, men det har vi kompisar vars barn heter. Hmmm, inte lätt det här med namn alltså.

Men nog om mig, och oss. Hur är det med ER? Ni som är preggofierade – vilken vecka är ni i just nu – och hur mår ni? Berätta, så himla roligt att få höra!😍

Läs om gravidvecka 20 här!
Läs om gravidvecka 19 här!
Läs om gravidvecka 18 här!
Läs om gravidvecka 17 här!
Läs min hemliga dagbok (gravidvecka 3-16) här!

 1. Maria skriver:

  Satt med mina tjej kompisar häromdan och de läser också bloggen om vanjas graviditet. Vi disskuterade om graviditet eftersom vi alla är mammor och skilladen mellan olika graviditeter. Vi alla tyckte nog att den första graviditeten är mycket spännande eftersom det är äns första. Mina vänner tyckte att eftersom att det är Vanjas andra graviditet så glamoriserar hon sin graviditet extra mycket. Visar upp magen extra mycket. Jag menar det är inte hennes förta gång. Hon pratar inte heller om de första 12 veckorna som är jobbiga för en del kvinnor inklusive mig där man konstant mår dåligt och spyr. Hon visar tycker jag en dröm bild av en graviditet där allt är på topp med fina magbilder. Önskar folk kunde visa upp lite mer av verkligheten.

  1. Hej Maria. Vad intressant att du/ni känner så, när jag känner att jag verkligen försöker att INTE visa upp en polerad bild av min andra graviditet. Jag har ju skrivit både om mitt enorma illamående och min lika enorma trötthet de första tre månaderna i min graviddagbok (vecka 3-16), jag pratar om rädslan för missfall, blödningar, flytningar, ont i kroppen och skräcken inför att behöva gå igenom bebistiden en gång till (en tid jag inte är så förtjust i). Jag har även skrivit väldigt mycket (tycker jag) om just detta att eftersom det nu är andra gången för mig så hinner jag inte ens med att tänka på att jag är gravid, utan att jag nästan har dåligt samvete för hur extremt lite uppmärksamhet detta nya lilla pyre får i jämförelse när Iggy låg i magen. Att jag tar fina magbilder den här gången beror på att jag vill det, eftersom min förra graviditet enbart dokumenterades med suddiga mobilbilder tagna uppställd mot en dörr. Så den här gången vill jag anstränga mig lite. Men din kommentar får mig att fundera – antingen har du inte läst så mycket av mina inlägg kring min graviditet (?) eller så är jag inte lika tydlig med att visa upp hur det egentligen är som jag tror? Jag vet inte riktigt. Men i mitt huvud har jag verkligen ansträngt mig för att INTE glamorisera utan visa en ärlig bild av hur det är att vara preggo för andra gången, för MIG. Sen kan det såklart ändå vara helt annorlunda från din och dina vänners upplevelser såklart. Men jag vill verkligen inte bidra till en putsad bild av varken det verkliga livet eller att vara gravid. Det tycker jag att jag varit noga med i min blogg sen jag började blogga för fyra år sen, och får även mycket fin feedback kring just att jag är ärlig med hur saker är på riktigt. Men som sagt, ingen är perfekt och jag kan garanterat göra mer och bättre på det planet. Vore väldigt spännande och givande tycker jag, om du kunde berätta lite mer ingående varför du och ni har fått den här bilden av mig. Eftersom den inte stämmer med den bild jag har, så blir jag väldigt nyfiken på hur jag ändå lyckats kommunicera något som blivit så fel? Berätta gärna mer! Kram!

 2. Hanna skriver:

  Så roligt att få läsa om hur du mår i din graviditet! Vi väntar vårt första barn och är i 35+0 nu! Så de börjar verkligen närma sig! Tycker det nu är så tungt, kroppen har svullnat upp deluxe sista veckan, sover dåligt, orkar ingenting osv! Flytningar har jag haft hela tiden! Så jobbigt! Men har mått över förväntan fram till.v 32 ungefär och kunnat jobba 100% osv så de har ju ändå gått bra fram tills nu typ hehe!

 3. Elin skriver:

  Du är så fin! Tror magen blir större fortare andra gången eftersom dem varit uttöjd en gång redan 😜 Har inte hängt med bland namnförslagen men fick upp namnet PIXIE i huvudet nu! 😍

 4. emzi skriver:

  Jag tycker också det är konstigt med det hela att det växer något inne i en. Kommer vara sjukt konstigt när det händer för mig!

 5. Cattis skriver:

  Jag är i vecka 26 (25+4) med första barnet, en liten pojke. Håller helt med att det är heeeel galet när man börjar tänka på att det är en minimänniska som bökar omkring där inne. Särskilt idag känner jag hur underligt det är, då den lille rackarn väckte mig vid 4 imorse av sitt bökande. Namn är ju också en hel djungel… Vi försöker diskutera namn men verkar ha fastnat på vårt ”arbetsnamn” som egentligen inte riktigt var meningen – men nu sitter det fast så han kanske får sitt knäppa namn. Supermysigt att följa din graviditet! Har följt dig länge, mest pga när ni var med i Gravid vecka för vecka och kämpade för kejsarsnitt, vilket jag gör nu också – men även för att du är så störtskön att följa. Kram på er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..