Att inse att man gett sig själv den bästa presenten EVER…!

(Toksköna gravidträningstights och linne från GlamMom.)

I morse var jag på gymmet, hos PT-Robert. GAAAAHHH! (Bara den grejen – att jag liksom faktiskt kan skriva att jag har ”varit på gymmet” känns så galet overklig…!🙃✌🏻) Varje fredag klockan 10 ses vi och kör ett timslångt pass, sen får jag övningar att göra hemma varannan dag tills dess att vi ses nästa gång. Och jag måste säga att detta är nog den finaste present jag gett mig själv – kanske någonsin.💝

Jag ÄLSKAR dessa timmar. Dels för att det är kul att prestera och känna sig duktig inför någon såklart, men framförallt för att jag känner hela vägen IN I MÄRGEN att min kropp behöver detta så innerligt. Den känns liksom så TACKSAM över att ha gått från att ha blivit fullkomligt tagen för given i snart 40 år, till att faktiskt ägnas eftertanke, ömhet och kärlek.

Jag känner att det här gör något med min självkänsla också. Och då menar jag inte på ett fysiskt plan. Jag tror det har att göra med att jag blir stolt över att jag tar ansvar för min hälsa, att jag känner att jag liksom är VÄRD att sättas i första rummet, på nåt vis. För den här timmen kommer jag inte rucka på – för NÅGON eller NÅGOT. Jag har skrivit in den med bläck på varenda fredag i min kalender för 2018. Att göra det var dels ett sätt för mig att rent bokstavligen blockera den sloten i min veckoplanering, men också ett sätt att tydliggöra för mig själv att det här är ett committment. Det här är inget jag tänker sluta med efter några månader. Det är inget jag tänker sluta med efter att preggofieringen är över. Det här ska bli bestående. Och är det så att pengarna sinar, så får jag prioritera bort annat för att ha råd med detta. Så viktigt är det.

Och det är roligt också! Att varenda gång bli presenterad för nya sätt att träna på är magiskt. Allt som jag känt varit ASTRIST med gym å träning är som bortblåst när jag har någon som sköter allt det kreativa åt mig. Såklart. Att träna med PT-Robert är KUL! (GAAAAHHHH igen! Skrev jag precis ”att träna är KUL”?!😱😂). Nu har det såklart bara gått några veckor, men jag ser verkligen INGEN anledning till varför jag skulle sluta träna, när upplägget är såhär magiskt.

Och det gör mig så gott också, jag känner det i hela kroppen. Framförallt känner jag det i bäckenet, nedre delen av ryggen och höfterna där vi koncentrerar oss på att bygga styrka just nu. Är så rackarns, rackarns tacksam mot mig själv att jag gett mig detta. En livspresent till mig själv, typ. TACK SNÄLLA VANJA!💝

 1. Emma skriver:

  Tycker ändå att det är något som skaver med att du har barn på förskolan och går på gymmet (om han inte då är hemma med N). Ja, jag vet ni är egenföretagare men han är väl där typ 9-17? Dvs vanlig tid? Jag jobbar då OCH även hemma framför datorn på kvällen trots att jag är anställd. Vet att du haft den här diskussionen tidigare och så men… det känns ändå så konstigt. Folk med ”kreativa” jobb som ändå bara verkar göra vad de vill på dagarna medan barnen är på förskola. Jag vill också ha barnpassning när jag ska träna, flytta, etc men jag får snällt göra det ändå.

 2. I snart 40 år?! Trodde ju att du var i dina ”late twenties”. Du ser ju jämt så pigg och fräsch ut.

  1. Ha ha men alltså UNDERBARING! 🙂 2018 blir jag 40 bast, men har hört att 40 e det nya 30… 😉 Kram!

  1. Ulrika skriver:

   åh, vi är många som har fått Vanjas-ålder-chocken…! välkommen till klubben!

 3. Emma skriver:

  Heja dig! Att komma till den insikten gör enormt mycket!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..