ANNONS

Stickade guldbrallor & funderingar kring att tomteljuga för sitt barn

/

Inlägget innehåller annonslänkar

Keeeej hörrni – det är DAGEN FÖRE DOPPAREDAN! Några av er är säkert ute på stan och far omkring för att kirra de sista klapparna, medan andra är hemma och förbereder inför Le Jul! Själv sitter jag å jobbar 😂🙈. Tänker att jag ska tidsinställa ett gäng inlägg till er eftersom jag kommer ha vääääldans tajt med datortid de närmsta dagarna. Och har man en blogg får den ju inte eka tom – inte ens över julhelgen. Tycker jag.🤶🏻 Så för att kunna koppla ur och slappna av ett litet tag framöver sitter jag nu å skriver ett par inlägg som kommer strösslas ut de kommande dagarna, så att bloggen liksom lever på medan jag pysslar med annat.

På eftermiddagen i dag åker jag å la familia till Iggys farmor. Där möter vi upp Oliven med familj. Att sova över hos farmor tillsammans med Oliven har blivit lite av en tradition. Det är mysigt för Iggy och Ruben eftersom de får vakna ihop, slinka ut och kika efter presenter i sina julstrumpor och sen leka tillsammans. Mysigt för oss vuxna också såklart, med gemensam julefrulle.

Efter frukosten brukar tomten komma (yes, han kommer tidigt i vår familj) och delar ut varsin present till Iggy och Ruben. Är dock lite nervös för om Iggy kommer ”gå på” hela tomteriet i år. Vi träffade en tomte på Åhléns förra veckan (som delade ut pepparkakor och tog emot önskelistor). På kvällen sa dock Iggy: ”Det var ingen riktig tomte på Åhléns i dag”. Och då vill jag tillägga att denna tomte var rätt så snajdig, det var en bra dräkt. Inget hafsjobb.

Jag och Niklas blev ganska så rackarns förvånade, men svarade att näää – det var inte riktiga tomten. Undrar om Iggy tänkte att det var en falsk tomte eftersom man såg att det var lösskägg, för att det ju inte var julafton – eller för att denna tomte inte såg ut som den som brukar komma hem till oss? Jag och Niklas blev i alla fall rätt nervösa, och undrar hur det ska gå i morgon. Vår tomtedräkt är inte i närheten av lika bra som Åhlénstomtens, tänk om Iggy ser igenom hela grejen?

Det känns lite nojigt. Trodde såna här tankar skulle komma senare – vid fem, sex års ålder. Inte innan ungen ens fyllt fyra? Jag och Niklas kom i alla fall fram till att om Iggy frågar oss om tomten finns, så kommer vi säga att han gör det – i fantasin. Att ljuga känns så fel. Samtidigt som man unnar honom all magi det innebär att tro på tomten. Så svårt detta.

Allt det här fick mig att fundera. Man lär ju barn att det är otroligt fult att ljuga – och samtidigt ljuger vi föräldrar om tomten, påskharen, tandfen och gud vet vad. Hur går logiken där egentligen? En kompis till Niklas berättade att han länge var väldigt arg och ledsen på sina föräldrar, eftersom han som sjuåring bestämt menade inför alla sina vänner att tomten VISST fanns – det hade ju mamma och pappa sagt. När han insåg att han hade fel blev det oerhört jobbigt, och det satte verkligen spår. Så man ska inte ta helt lätt på det här tycker jag.

HJÄLP! Hur gör ni? Hur resonerar ni kring det här med vad man berättar för sina barn? Jag vet inte riktigt hur jag ska tänka eller vad jag ska tycka, så ni får gärna komma med era funderingar för att hjälpa mig att bilda en åsikt.

Håhåjaja. Sicken utläggning det blev där. Inte riktigt meningen, det bara kom. Hade egentligen tänkt att skriva om varför jag behöver tidsinställa ett gäng inlägg till er + bjussa på en Momspo ju. Vi börjar med de tidsinställda inläggen.

Ja – på julafton vill jag såklart vara ledig och liksom…fira jul. Så då går en dag bort då jag kan producera inlägg. Och på juldagen åker vi ju till Portugallien, så i princip hela måndagen kommer gå åt till att packa och resa. Det är först på eftermiddagen på annandagen som jag kommer kunna ratta el bloggo igen, så tills dess behöver alla ni som hänger här nåt att göra såklart. Därav ett gäng tidsinställda inlägg.💝

Nu kör vi en Momspo då! Tycker det här är en alldeles lysande gravidoutfit när man vill dra på sig nåt som är bekvämt och snyggt utan att sticka ut för mycket. …men ändå med lite vardagsglädje insmugen.✨ En enkel stickad tröja åsså ett par stickade guldbyxor. Perfa ju!

En leopardjacka på det, så har man fräst till även den enklaste av outfits. Hoppas ni gillar!

Pjucks / Zara (gamla, liknande hittas här)
Guldbrallor / Zara
Stickad tröja / Zara (liknande här)
Jacka / Monki
Halsduk / Sätila
Mage / Gravidvecka 22

15
31

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00