Gravidvecka 22 – (svullna) tankar om amning och delad föräldraledighet

 

Tänker att vi kör veckans maguppdatering på en måndag i stället för en söndag denna gång, känns som att ni hade annat att fokusera på i går.😜 Men nu så: tadaaa – gravidvecka 22!

Som ni ser kör jag och magen lite jultema den här veckan, har lindat in mig å Basilika i julslingor!🤶🏻✨🎄 Vad gör man inte för att skapa liten cooooontent!😜 Närå, jag tycker faktiskt att det är skitkul att ta FINA magbilder som är lite kreativa den här omgången, eftersom förra vändans magdokumentering bestod av suddiga mobildbilder där jag i princip alltid stod uppställd mot samma dörr. Tänker att det ju är askul att ha ett gäng FRÄSIGA bilder this time around, så jag unnar mig att få gå loss en smula.

Vad har hänt den här veckan då? På pluskontot: Basilika sparkar på rätt bra vilket är kul eftersom Niklas nu kan känna hennes viftanden därinne. Han är väldans pepp på det, vilket jag hajar eftersom det ju ÄR ganska så mycket mer abstrakt för honom än för mig. Bra därför med lite sparkinteraktion, far å dotter emellan tänker jag.

På minuskontot: jag är SÅ SVULLEN! Svullna ben, svullna fingrar, svullna fötter. Svullen feja? Får knappt på mig vissa av mina ringar längre, och när jag böjer benen har jag liksom svårt att…ehhhh – böja dem. Det känns som att hela jag blivit sisådär 30% större, jämnt fördelat över hela kroppen. Vad ÄR det? Är det vatten som samlats? Allt extra blod som producerats? Vad det än beror på så är jag inget fan. Att sätta sig på huk och få känslan av att huden liksom ska spricka som på en överfylld bratwurst – näää. Inte så rackarns mysigt.🌭

Nåt som däremot stannat av (TACKÅLOV!) är mina boobs. De gör inte ont längre, och verkar ha sansat sig. Har fått uppgradera hela min bh-park eftersom jag inte kommer i NÅT av det jag hade innan, och satsade på amningsbhar redan nu eftersom jag ändå kommer behöva såna sen, förutsatt att amningen funkar förstås. Och förutsatt att jag VILL amma.

Jag och Niklas har pratat litegrann om det där, och eftersom hela amningsgrejen inte riktigt ville sig med Iggy (jag gav upp efter tre månaders kämpande) körde vi ju flaska ganska snabbt. Vilket var TOPPENSKÖNT då vi kunde dela på matningarna. Så kanske att vi kör flaska ganska snabbt den här gången också, just för att vi ska kunna vara lite mer flexibla.

Vi kommer dela 50/50 på föräldraledigheten även denna gång, och en idé vi har nu är att köra varannan dag (tack för det asgrymma tipset Emma!). Den uppdelningen blir ju trixig om det bara är jag som kan mata, alt ska pumpa ut konstant. Men. Jag tror vi får se tiden an. Upptäcka huruvida amningen funkar eller inte först, och sen utgå ifrån hur vi känner att vi vill göra där och då. Är det nåt jag har lärt mig av första vändan med kids så är det att alla de där grejerna man hade bestämt sig för INNAN, liksom kunde fara all världens väg när det väl gällde. Mycket bättre att utgå från det som känns rätt i stunden, snarare än ha en massa förutfattade tankar kring hur saker ska göras. Det känns bara onödigt.

Hursomhelst – tillbaka till amningsbharna! Jag gick loss på GlamMom och haffade det fina setet ovan (i två färger dessutom👹 *unnunnunn*), den här mjukisen som jag har typ varje dag (också i två färger👹 *unnunnunnsomsagt), de här godingarna (i två färger, jupp!👹👹👹) plus lite annat smått å gott.

Tänker INTE snåla in på att vara bekväm eller få känna mig snajdig. Tycker det känns extra viktigt just nu när man är tröttare än vanligt, har ont i kroppen på sätt man inte brukar, är svullen ÖVERALLT (tom i hjärnan känns det som ibland😬) samt begåvats med andra härligheter som konstanta flytningar och ofrivilla pruttar som slinker ut till höger och vänster. Nej – vääärna vardagsglädjen i detta kroppskaos!🎉

Ska visa alla fina amnings/preggogrejer jag haffade i ett annat inlägg, tänker att det nog finns ett gäng därute som har lite funderingar kring amningsbhar och dylikt.

Just precis NU så sitter ju vi på ett flyg på väg till Portugallien. Och vet ni vad jag ska roa mig med under vår vecka där? Gå igenom alla era namnförslag, och förhoppningsvis hitta vad sjuttsingen Basilika ska heta.😍 Har känt att jag inte riktigt velat ta tag i det där förrän jag verkligen har tid att grotta ner mig rejält, och det hoppas jag få i Portugallien. Tid alltså. Att grotta. REJÄLT. Så om allt går vägen kanske vi har ett seriöst namnförslag när veckan är över. Håll tummarna för oss!

Nu är det dags för mig och Basilika att rocka preggovecka 23, vi ses i Portugallien!👋🏻😚

Läs om gravidvecka 21 här!
Läs om gravidvecka 20 här!
Läs om gravidvecka 19 här!
Läs om gravidvecka 18 här!
Läs om gravidvecka 17 här!
Läs min hemliga graviddagbok (vecka 3-16) här!

 1. Kan varmt rekommendera Amningshjälpens slutna grupp på Facebook, där kan man få pepp och bra råd ang amning, fick asbra tips och pepp där när det kändes kämpigt eller lillen hade ökningsperioder och utvecklingssprång som påverkade hans sömn och amningsbehovet ökade. Nu är han 1,5 år och vi fortsätter småamma fortfarande, underbart med den närheten och trösten vid tex tandsprickning, magsjukor och annat 🙂 Lycka till med bebis nr 2!

 2. Maria skriver:

  Ljusslinga alltså! Måste vara det som behövs för det där glowet! /fulpreggo

  1. Ha ha men alltså JA! Hjälper garanterat till med gravidglowet! 😂

 3. Jennie skriver:

  Du är så vacker!

 4. Sååå himla fina bilder!! Å Superfin kimono! Var är den ifrån?🤪. Frågar alltid dig om dina kläder ha ha men du inspirarerar mig en sliten mamma mkt ska du veta✌🏼✨🙏🏼 så tack!

  Och namn… tänkte på Bazzi..nåt sånt? Eftersom basilika är så inarbetat 😁
  Jag själv e ju helt såld på de ”gamla” namnen.. älskar Majken & Lovis. Våra barn hete Lily och Ture ☺️

  Kram å njut av värmen. Sjukt avis!

  1. Palmis! Gulle! Blir så sjukt glad att jag får agera lite inspo, wooohooo för det! Den är från Zara, men det var nog ett halvår sen jag köpte den. Kram på dig och tack för fräsiga namnförslag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..